Разлика между Dropbox и SharePoint

По -рано трябваше да записваме файл или документ в папка на мрежово устройство всеки път, когато искахме нещо да бъде споделено с нашите колеги от екипа. Те биха могли да отварят, преглеждат, актуализират и редактират тези файлове или документи, ако имат права за достъп до тази папка. Това създаде много проблеми тогава, тъй като беше трудно лесно да се търсят документите по дата, заглавие или по действителното съдържание на документа. Днес имаме почти безкрайни възможности, когато става въпрос за споделяне на файлове. В тази дигитална ера ние обичаме да носим работата и работните си устройства със себе си, така че често се налага да споделяме файлове с други, докато сте в движение, и да си сътрудничите с тях, докато вървим. Тук платформите за споделяне на файлове като Dropbox и SharePoint идват на снимката.

Какво е Dropbox?

Dropbox е популярна платформа за съхранение и споделяне на документи в облак, която приближава вашите файлове и облачно съдържание, така че винаги можете да имате достъп до тях по всяко време, като използвате всяко устройство, което искате. Dropbox е цялостно решение за съхранение в облак, което действа като хранилище, което съхранява всичките ви лични файлове, документи, снимки и видеоклипове за безопасно съхранение. Той премества вашите данни в облака и ги синхронизира с всички ваши мобилни устройства, така че да имате лесен достъп до тях от всяко място, което искате, и дори в движение. Просто отидете на сайта на Dropbox, влезте и пуснете файловете си на уеб страница и вашите файлове се съхраняват сигурно и можете да получите достъп до тях от всяко устройство, стига да имате интернет връзка.

Какво е SharePoint?

SharePoint е уеб базирана платформа за споделяне и управление на документи, която се интегрира с Microsoft Office и ви предоставя място, където можете да споделяте поверителните си файлове или документи с колегите си от екипа. SharePoint е хранилище за документи, където можете да съхранявате, организирате, споделяте и осъществявате достъп до файловете си от всяко устройство, което искате от почти навсякъде, където искате. Това е система за файлови папки, в която можете да проверявате и проверявате документи, оставяйки следа кой какво е променил, което улеснява контрола на хората, които имат достъп до документите.

Първоначално е разработена като платформа за съхранение и споделяне на документи, но сега се използва широко сред по -големите организации като силно персонализирана система за управление на съдържанието и сътрудничество, която дава възможност на екипите да работят и да си сътрудничат заедно. SharePoint може да се използва за създаване на уебсайтове, чрез които можете да споделяте информация с други потребители в или извън организацията. Можете също да използвате SharePoint, за да настроите интранет сайт, където вие и екипът ви можете да го персонализирате, без да се притеснявате за сложно кодиране. Можете също да публикувате новинарски публикации, за да информирате екипа си.

Разлика между Dropbox и SharePoint

Платформа

- Dropbox е цялостно решение за съхранение в облак, което действа като хранилище, което съхранява всички ваши лични файлове, документи, снимки и видеоклипове за безопасно съхранение. Dropbox е модерно работно пространство, което поддържа автоматично архивирането на всички ваши работни или лични файлове и синхронизиране на всички ваши мобилни устройства, като смартфон, таблет, лаптоп и персонален компютър. Microsoft SharePoint, от друга страна, първоначално е разработен като платформа за съхранение и споделяне на документи, но сега се използва широко сред по -големите организации като силно персонализирана система за управление на съдържанието и сътрудничество.

Лесна употреба

- Една от основните разлики между двете платформи за споделяне на документи е колко лесно можете да започнете да използвате всяка от тях. С Dropbox можете просто да отидете на уебсайта му, да създадете акаунт, да влезете и да пуснете файловете си на уеб страница. Всички сте готови за няколко минути. Вашите файлове се съхраняват сигурно в облака и можете да получите достъп до тях от всяко устройство от всяко място, което искате. SharePoint, от друга страна, не е толкова лесен за използване като Dropbox. Просто не можете да пускате файлове върху него.

Ценообразуване

-Microsoft не предлага безплатен пробен период на SharePoint Online, но Office 365 Enterprise E3 дава достъп до SharePoint Online през своя 30-дневен безплатен пробен период. Платените планове започват от $ 5 на потребител на месец при годишно фактуриране, което е чудесно за малки и средни предприятия и достига до $ 10 за годишен ангажимент, който предлага всичко, което предлага основният план и др. Можете също така да получите достъп до SharePoint чрез всеки от корпоративните планове в пакета Office 365.

Dropbox, от друга страна, предлага разнообразни опции, когато става въпрос за съхранение. Той предлага 2 GB безплатно място за съхранение, а също така предлага 2 TB и 3 TB опции за съхранение на цени съответно от $ 12 и $ 20 на месец. Dropbox разделя плановете си на две категории - лични и бизнес. Бизнес плановете започват от едва 12,50 долара на потребителски месец за по -малки екипи, ако се таксуват годишно, и стигат до 20 долара за по -големи екипи.

Dropbox срещу SharePoint: Сравнителна диаграма

Резюме

Докато Dropbox и SharePoint са страхотни платформи за споделяне на документи, има няколко фини, но забележими разлики между двете, които правят някоя от тях открояваща се. Dropbox е цялостно решение за съхранение в облак, което съхранява всички ваши лични и работни файлове в сигурно хранилище, до което можете да получите достъп от всяко място от всяко устройство, което искате. Той е лесен за настройка и можете да свършите и да започнете да го използвате за няколко минути. Първоначално SharePoint беше локално софтуерно решение, но сега организациите по целия свят го използват като сигурна платформа за управление на съдържанието и съвместна работа, за да подобрят ефективността си, за да рационализират потока за управление на съдържанието.

Вижте повече за: ,