Разлика между Depop и Poshmark

И така, вие сте направили своето проучване и сте включили в списъка някои от най -ценните си парчета за продажба. Сега е време да спечелите пари. Пазарът на употребявани или втора употреба дрехи расте с всеки изминал ден. И спестяването вече се превърна в новата тенденция в съвременната култура на пазаруване. Всъщност пестеливостта е един от най -слабо използваните ресурси, с които разполагаме. Един от най -добрите начини да намерите употребявани продукти в наши дни е да отидете онлайн. Хората прекарват голяма част от времето си в телефоните си, така че, докато сте на него, защо да не спечелите няколко долара от това? Има много модни приложения и сайтове, специално посветени на употребявани неща и понякога те са най -добрият начин да отидете. Две от най -популярните приложения за пазаруване в социални мрежи, които също се представят като платформи за социални медии, са Depop и Poshmark.

Какво е Depop?

Depop е частично ebay и частично Instagram като социална платформа за пазаруване, която функционира като мини дигитални витрини, където всеки може да купува и продава втора употреба. Това е като уебсайт „направи си сам“, който ви улеснява да търсите конкретно това, което искате, плюс можете да продавате и нежеланите си неща там. Основана през 2010 г., Depop е една от най -известните компании в мобилната екосистема за пазаруване, с повече от 20 милиона потребители по целия свят и офиси в Лондон, Милано, Лос Анджелис и Ню Йорк. Depop е универсален моден пазар за луксозно, дизайнерско и винтидж облекло. С лесен за използване интерфейс, приложението ви позволява да правите снимки и да изброявате артикулите си от вашия смартфон за нула време. Depop е мобилно приложение за пазаруване в Лондон, основано от Саймън Бекерман през 2011 г.

Какво е Poshmark?

Poshmark е поредният водещ онлайн пазар за покупка и продажба на нови или употребявани дрехи, обувки и облекло в САЩ. Това е моден пазар за етикети от висок клас и дизайнерски дрехи, но това е нещо повече от модна дестинация. Poshmark е жива общност от милиони продавачи, които продават своите лични и подбрани стилове, за да могат купувачите да разглеждат и да избират. Тя има за цел да направи пазаруването без усилие и забавление, като свързва хора от цял ​​свят, като същевременно насърчава предприемачите да се превърнат в бъдещето на онлайн икономията. Посетителите също могат да харесват и коментират гардероби на други хора, а от мобилното си приложение Poshmark е домакин на луксозни партита, фокусирани около конкретни тенденции. Той предлага артикули от над пет хиляди марки дрехи. За разлика от Depop, Poshmark е по -фокусиран върху модерната, луксозна мода, отколкото ретро, ​​уникални колекции.

Разлика между Depop и Poshmark

Такси  

-Базираният в Лондон Depop начислява комисионна от 10% върху общата сума на обявата, включително разходите за доставка, както и 2,9% такса за транзакция PayPal и 0,3% такса за транзакция в Съединените щати. Poshmark, от друга страна, взема двойно от това, което Depop начислява като комисионна върху общата сума. Купувачите плащат 20% такса за обслужване върху крайната продажна цена над 15 долара. Например, ако продавате риза за 30 долара с такса за доставка от 8 долара, ще получите 24 долара за Poshmark и 26,20 долара за Depop. Depop е надежден и по отношение на обработката на плащания.

Плащания

- Depop е супер бърз, когато става въпрос за обработка на плащания, което означава, че плащанията се изчистват почти незабавно и автоматично. Така че, веднага щом направите продажба в Depop, плащането автоматично отива направо във вашата PayPal сметка, а след това PayPal и Depop вземат своя дял от таксите от сумата, която сте получили от продажбата си. Така че можете да изберете да запазите парите си в сметката си в PayPal или да ги прехвърлите по банковата си сметка. С Poshmark трябва да изчакате, докато продуктът бъде изпратен до клиента и доставката е потвърдена от клиента.

Доставка

- В Depop покупката и продажбата се извършват единствено чрез приложението и снимките са най -важният фактор в това. Друг важен фактор е корабоплаването, което по принцип е еднакво и в двете платформи. Таксата за доставка зависи от теглото или размера на продукта. За малък пакет до 0.5lb таксата за доставка е 4,75 $, а за изключително голям пакет от max 20lb - 17 $. На Poshmark таксата за доставка е зададена на 7,11 долара за всичко до 2 паунда.

Целеви пазар

- Depop е по -скоро като онлайн магазин за спестявания за колекции от винтидж и уличен стил, но също така се грижи за по -модерното поколение. Всъщност Depop съчетава естетиката както на ebay, така и на Instagram, за да се насочи както към хилядолетните потребители, така и към потребителите от поколение Z. Можете също така да намерите всякакви уникални предмети, ретро продукти за всяко поколение. Poshmark, от друга страна, прилича повече на хилядолетни неща с усещане за истинска общност. Също така, Poshmark се фокусира повече върху маркетинга на продуктите, отколкото върху самите продукти.

Depop срещу Poshmark: Сравнителна диаграма

Резюме

Ако тепърва започвате с онлайн пестене, Poshmark е чудесен начин да започнете начинанията си, защото е супер лесен и без усилие. Просто трябва да отпечатате етикета и да го залепите и сте готови. Depop е малко по -сложно, но те таксуват много по -малко от това, което приема Poshmark. Depop взема комисионна от $ 10 срещу $ 20 на Poshmark от общата сума. С Depop се справяте с цялата си доставка и плащанията са почти мигновени и автоматични, което е чудесно. И двете платформи позволяват на хората да видят вашите неща, ако вече имате снимките, и двете имат своя справедлив дял от плюсове и минуси.

Вижте повече за: ,