Разлика между Cloner Copy Cloner и Machine Time

Вашият Mac е съкровищница на всички ценни неща, от вечните семейни снимки и видеоклипове на вашето семейство до вашите бизнес документи, лични и поверителни файлове, да не говорим за вашия имейл, контакти, съобщения и календари, буквално всичко. Така че архивирането на вашия Mac е много важно. В непредвиден случай, да речем хардуерна грешка или кражба на данни, или срив на системата, рискувате да загубите важните си данни, ако не сте архивирали файловете си на безопасно място. Най-добрият ви план за действие срещу загубата на данни е внимателно проектирана програма за архивиране, която е стабилна и автоматична, нещо, което не изисква да поставите диск, не забравяйте да направите резервно копие и т.н. Просто искате вашите данни да са в безопасност. Mac предлага два лесни начина за архивиране на вашия компютър с Mac - Cloner Copy Cloner и Time Machine. Но кой е подходящ за вас?

Какво е въглероден копиращ клонер?

Carbon Copy Cloner е програма за архивиране за Mac, която създава стартиращи архиви и клонинги, за да поддържа сигурно бързо архивиране на вашия твърд диск. Това е отлично приложение за архивиране, което позволява на потребителите на Mac лесно да архивират своите цели дискове и дялове на macOS устройства. Прословутият софтуер за архивиране е разработен от основателя и президент на Bombich Software Майк Бомбич. Издаден е малко след пускането на Mac OS X и оттогава той е претърпял няколко значителни трансформации през годините.

Можете да използвате Carbon Copy Cloner не само за прехвърляне на Mac OS X между твърди дискове, но и за прехвърляне на Mac OS X между компютри, така че да можете да продължите оттам, където сте спрели. По същество той архивира всички ваши устройства автоматично и по график. Това е графичен интерфейс, който опростява възможността за клониране на устройства. Той запазва всички наши ценни данни на стартиращо устройство и когато настъпи бедствие, можете веднага да стартирате от архива си и да продължите да работите на вашия Mac.

Какво е машина на времето?

Time Machine е помощна програма за архивиране, която се инсталира предварително с всяко macOS устройство. Това е безшумна и вероятно най -лесната функция на macOS, която пренася вашите данни от един компютър на друг. Проектиран да работи с външни твърди дискове, Time Machine е родно приложение, което автоматично архивира вашите лични данни, включително снимки, видеоклипове, имейл, музика, приложения и документи. Целта на Time Machine е да имате резервно копие на целия си твърд диск някъде на сигурно място. Той създава почасово архивиране и улеснява връщането на нещата обратно в случай, че нещо се случи.

Докато машината на времето прави нещата изключително прости за вас, тя изисква празен твърд диск, свързан към вашата система. Вторичният твърд диск може да бъде външен твърд диск, външен USB или твърд диск Thunderbolt или вътрешен твърд диск. Дори дял на някое от устройствата ще работи. Така че Time Machine архивира всички твърди дискове на вашия Mac към външното устройство, но в същото време ви позволява също да изключвате конкретни устройства и папки, ако искате да архивирате. Когато дискът ви е пълен, той автоматично изтрива най -старите ви архивни файлове, за да освободи място за най -новите архиви.

Разлика между Cloner Copy Cloner и Machine Time

Наличност

- И двете са чудесни решения за архивиране за архивиране на вашите лични данни, включително снимки, видеоклипове, имейл, музика, приложения и документи. Time Machine е естествена помощна програма за архивиране, която се инсталира предварително с всеки компютър на Apple и е може би най-лесната функция на macOS, която пренася вашите данни от един компютър на друг. Carbon Copy Cloner, от друга страна, е мощна помощна програма за архивиране на трети страни за потребители на Mac, собственост и разпространение на Bombich Software. Трябва да изтеглите приложението от „bombich.com/“.

Решение за архивиране

- Time Machine автоматично създава резервно копие на целия ви твърд диск на вторичен твърд диск, което улеснява връщането на нещата обратно в случай, че нещо се случи. Вторичният твърд диск може да бъде външен твърд диск, външен USB или твърд диск Thunderbolt или вътрешен твърд диск. CCC, от друга страна, създава стартиращи архиви и клонинги, за да поддържа сигурно бързо архивиране на вашия твърд диск. Той запазва всички наши ценни данни на стартиращо устройство, което улеснява стартирането от архива ви в случай на бедствие.

Подход за архивиране

- Една съществена разлика между двете решения за архивиране е как действително работят резервните копия. Time Machine тихо и автоматично проверява вашия Mac веднъж на всеки час и създава почасови архиви. Той търси всеки файл, папка или промени в настройките и ако нещо се е променило от последното архивиране, то се архивира, но само с промененото, а не с цялото нещо. CCC, от друга страна, създава клонинг на целия ви твърд диск и улавя вашите файлове точно в даден момент, както са. CCC използва различен подход за отразяване на вашата система и дискове с данни, каквито са били при клонирането.

Карбонов копиращ клонер срещу машина на времето: Сравнителна таблица

Резюме

Time Machine е очевиден избор, тъй като вече е вграден с Mac и автоматично създава резервно копие на целия ви твърд диск във вторичен твърд диск, който може да бъде всичко като USB устройство, външен твърд диск или SSD, Thunderbolt твърд диск или вътрешен твърд диск. Веднага щом свържете твърдия диск и го изберете като устройство за архивиране на Time Machine, той започва да взема почасови архиви и сте готови. Carbon Copy Cloner, както подсказва името, клонира твърдия ви диск за съхранение, което е чудесно, ако запазвате резервно копие извън сайта, в случай че нещо се случи на домашния ви компютър. Независимо от това, както CCC, така и Time Machine са чудесни резервни решения за запазване на вашите данни в безопасност и сигурност.

Вижте повече за: ,