Разлика между Box и Dropbox

И двете Box и Dropbox са системи за управление на съдържанието и споделяне на файлове, базирани на облак, специално предназначени за бизнеса и предприятията да съхранявате сигурно своите документи и файлове на едно централно място, така че те да могат да ги споделят навсякъде и по всяко време, което искат. Въпреки, че те принадлежат към различни компании, които притежават сходни предложения: базиран на облак съхранение, безпроблемно синхронизиране на различните устройства, и сигурно споделяне. Те имат много общо, разбира се, но Dropbox е всичко за управление на файлове в облака предимно за физически лица, а Box е по корпоративно фокусирани главно насочени към бизнеса. И двете дружества имат някои забележителни разлики, но основната разлика се крие в начина, по който достъп до вашите файлове. Представяме безпристрастен сравнение между Box и Dropbox незабавно да се оценят техните различия.

Какво е Box?

Box е услуга за споделяне на базирана в облака за съхранение и досие файл, който предоставя на физическите лица и бизнеса лесни за използване решения за съхранение на облак и инструменти за съвместна работа. Първоначално разработена от Аарон Levie през 2004 г. като колеж продукт и стартира официално през 2005 г., Box вирее да се превърне в предприятието-фокусиран продукт с над 37 милиона потребители в целия свят. Box проведе своето IPO на NYSE в началото на 2015 г. и се радва на значителен растеж от тогава.

Какво е Dropbox?

Основан от Дрю Хюстън и Араш Фирдоуси през 2007 г., Dropbox е услуга за управление на съдържанието и за споделяне на файлове, която процъфтява за създаване на съвместна работна област, която носи всичките си файлове и документи в едно централно място. Тя позволява на потребителите да качват видеоклипове, документи и друго съдържание, за съхраняване на резервни копия. Всичко, което се добавят на Dropbox автоматично ще се синхронизира с вашия Dropbox сметка като ви позволява да получите достъп до съдържание от множество устройства от всяка точка, която искате.

Разлика между Box и Dropbox

  1. Основен

Box е компания за съхранение облак, базиран от Редууд Сити, Калифорния. Това е услуга за споделяне на управление на съдържанието и файл, който предоставя на физическите лица и фирмите лесен за употреба облак съхранение и други корпоративни решения. Box е популярен сред големите предприятия и компанията поставя силен акцент върху сигурността. Със седалище в Сан Франциско, Калифорния, Dropbox е крайната облак инструмент на съхранение на гражданите и бизнеса, така, който се утвърди като един от най-големите платформи за споделяне на файлове в света през годините. Тя позволява на потребителите да качват и споделят видеоклипове, снимки, документи и друго съдържание от всяко място и по всяко време.

  1. Ценообразуване

Dropbox обяви основния план, който идва с 2 GB свободно пространство и ако искате допълнително пространство или функции, можете да превключите към Plus, професионални или бизнес планове. Dropbox Plus оферти от 1 ТБ пространство на цена от $ 9,99 на месец ($ 99,00 годишно) и Professional оферти 2 TB на място на цена от $ 19,99 на месец ($ 199.00 годишно). Dropbox Business предлага три планове да отговарят на нуждите на вашия екип: Standard, Advanced и Enterprise. Standard предлага 3 TB дисково пространство на цена от $ 12,50 на потребител на месец, с най-малко трима потребители; Разширено осигурява неограничен обем за бизнеса на цена от $ 20 на потребител на месец, започвайки от трима потребители; и плана Enterprise е построен специално за големи предприятия, които се нуждаят от индивидуални решения с индивидуална поддръжка на клиенти.

Box, от друга страна, предлага планове за двете индивидуални потребители и предприятия. Box предлага безплатен индивидуален план, който идва с 10 GB за съхранение и досие лимит за качване от 250 MB. Ако искате по-голямо пространство, можете да превключите към Personal Pro план, който предлага 100 GB за съхранение с 5 лимит за качване на файлове GB на цена от $ 10 на месец. Box предлага три планове бизнес ниво: план за начинаещи за малки по размер екипи на цена от $ 5 на потребител на месец, започвайки от трима потребители до 10 потребители с 100 GB за съхранение и 5 лимит GB качване; Бизнес план оферти неограничен съхранение с 5 GB лимит за качване на файлове на цена от $ 15 на потребител месец; и Enterprise план предлага подобрени защита разполага с неограничен съхранение и 5 лимит GB качване, като се започне от трима потребители, които нямат ограничение за броя на потребителите.

  1. Управление на достъпа

Box поставя силен акцент върху сътрудничеството и сигурността с пълна прозрачност и контрол върху съдържанието. Box го прави лесно за собственика да контролира работния процес чрез осигуряване на защитен достъп до файлове в различни устройства. Това е инструмент за сътрудничество група, която осигурява пълна яснота къде и как върви работата. Освен това, тя осигурява външен достъп за потребители извън Box, независимо от устройството, което използват. данни Dropbox синхронизира сигурно всички устройства, така че потребителите могат да имат достъп до тях от всяко място, което искат. Тя дава гранулиран достъп до избрани потребители за споделяне на сигурно.

  1. Сигурност участва в каре Vs. Dropbox

Dropbox осигурява няколко слоя на защита, която се разпространява в целия му сигурна инфраструктура за сметки защита на потребителите ". Dropbox осигурява разширено шифроване за защита на вашите файлове и поверителни документи, използвайки 256-битов AES. В допълнение, тя може да изтрие данни от разстояние в случай, че профилът ви е компрометиран или то е изгубено. Box предоставя набор от напреднали функции за сигурност, включително двуфакторна автентикация, криптиране на данните, сподели връзка парола за сигурност, документ, водни знаци, администратор роля делегация, насипни успя Обезпечаване на потребителя, налагането на правилата парола, управление на мобилността предприятието, гранулирани разрешения и др.

Box срещу Dropbox: Сравнение на таблицата

Обобщение на Box срещу Dropbox

И двете дружества основно служат за същата цел, решения за съхранение на облак и безпроблемно синхронизиране на различни устройства, но те имат забележителни разлики, които ги правят се открояват. Dropbox е по-скоро на потребителите-фокусиран продукт, най-малкото, че е, но с течение на годините, се превръща в един от най-големите платформи за споделяне на файлове в света с над 500 милиона потребители по целия свят. Box е предприятие-фокусиран компания, която помага на хората и бизнеса да използват базиран на облак изчислителна да посрещне текущите и за споделяне на файлове и съхранение на файлове на техните нужди. И двете предлагат индивидуални планове и множество бизнес планове да се погрижат и за двете лица, така и на предприятията нужди.

Вижте още за: ,