Разлика между Block и Unfriend

Социалните медийни сайтове като Instagram и Facebook се превърнаха в неразделна част от живота ни. Това може да е малко преувеличено, но за много хора използването на социални медии се е превърнало в зависимост. Например Facebook се превърна в феномен с години и е честно да се каже, че хората прекарват твърде много време във Facebook, отколкото всеки друг сайт в социалните медии. Въпреки това, с дразнещи публикации на марката и нежелано внимание, понякога става еднакво досадно. В такива моменти функциите за блокиране и отключване на Facebook наистина са полезни.

Какво означава Block?

Блокирането е един от начините да освободите хронологията си от досадни публикации. Блокирането е действие, което ви позволява да предотвратите всеки контакт от лицето, което се опитвате да блокирате във Facebook. Това просто прекъсна връзката между вас и човека, който сте блокирали, сякаш сте невидими един за друг във Facebook. Никой от вас няма да може да публикува нищо в хронологията един на друг.

Какво означава Unfriend?

Unfriend е действие, което ви позволява да премахнете някого от вашия списък с приятели, без да го уведомявате, че сте го направили. Той или тя обаче може да види вашия профил или всичко, което сте споделили публично, или публикации, споделени между общи приятели.

Разлика между Block и Unfriend

  1. Значението на Block Vs. Неприятел

Блокиране и Unfriend са две различни действия, които биха ви позволили да ограничите някой да надникне във вашия профил във Facebook. Unfriend ви позволява да премахнете някого от списъка си с приятели, без да уведомявате човека, че сте го направили. Все пак ще можете да видите неговия/нейния профил или публикации. Блокирането ви позволява да се изключите напълно от човека, когото блокирате, което означава, че двамата сте невидими един за друг във Facebook.

  1. Действие

За да отключите приятел от някой от списъка си с приятели, отидете в секцията „Приятели“ вляво и потърсете човека, от когото се опитвате да се откажете, и задръжте курсора на мишката върху неговото/нейното име. След това отидете на Приятели в малкия прозорец, който се показва, който изскача падащо меню и след това изберете опцията Unfriend, за да го премахнете от вашия списък с приятели. За да блокирате някого, отидете в настройките и въведете името на човека в секцията за блокиране и щракнете върху блок.

  1. Достъп

Когато откажете приятел от някой от вашия списък с приятели, той/тя може да ви намери само като посети директно вашия профил и Facebook няма да уведоми човека, с когото сте се сприятелили, че сте го направили. Той/тя няма да може да вижда нищо, което не е публично, или да публикува нищо във вашата хронология. Не е нужно да сте приятели, за да блокирате някого, но блокирането на някой от приятелите ви автоматично ще отключи и прекрати следването им, което означава, че никой от вас няма да може да започне разговор или да публикува в хронологията един на друг.

Блок срещу Unfriend: Сравнителна диаграма

Резюме на блок срещу Неприятел

Ако блокирате някого, той/тя няма да може да вижда вашия профил или каквото и да правите във Facebook. Блокирането на някого означава, че двамата сте невидими един за друг. Когато откажете приятел от някой от вашия списък с приятели, той/тя все още може да вижда вашите публикации, които сте споделили като публични, или всичко, което е споделено между вашите общи приятели. И в двата случая Facebook не ви уведомява, че сте го направили.

2 коментара

  1. Twitter също има опция за блокиране.

  2. Блокирах някого, но все пак искам да комуникирам чрез Messenger. Как да направя това?

Вижте повече за: ,