Разлика между Бактериален Computing и Компютри

Компютрите са буквално развиват, благодарение на технологичната революция. Изглежда, че компютрите са вече заети всеки един интервал в живота. Много исторически обстоятелства извън търговски разработки са направили компютри в незаменим инструмент. Ранните компютри са били замислени за изчислителни цели, но днес, изчислителна техника е най-важното нещо, че съвременните компютри правят. Той е трябвало да решава уравнения, че електронните цифрови компютри са били измислени. Като основна причина за развитието на компютрите е, че хората искат да работят по-бързо и по-ефективно и ефикасно. Докато технологичния свят се притеснява за смартфони, лаптопи и таблети, биолози напускат традиционните компютри зад напълно.

Докато светът се движи все по-близо до интегрирането на технологиите във всеки аспект на живота, някои учени са разработили генно модифицирани бактерии, които могат да извършват изчисления работа като компютър. Тези компютри могат да изпълняват сложни изчислителни задачи с ефективна комуникация чрез плазмиди. Сложните молекулни техники са разработени наскоро да се модифицират генетично бактерии. Използването на такова конюгиране, ДНК молекули могат да се предават от една клетка към друга. Текущи бактериални изчислителни модели са предназначени за решаване на някои специфични биологични приложения, като например бактерии сигнал път откриване.

Какво е Бактериален Computing?

Бактериална изчислителни е концептуална подгрупа от синтетичен биология, получен от адаптивен отговор на живите клетки на съществуващите условия на околната среда. Целта на бактериална изчисления е да се изгради бактериални компютри за решаване на сложни математически проблеми. Бактерии съдържат добре развит клетъчна структура, отговорна за някои от техните уникални биологични структури и патогенност. Те са в състояние да се адаптират и да изследват сложни среди. Сложните молекулни техники са разработени наскоро да се модифицират генетично бактерии. Учените са работили в продължение на години, за да клетки в компютрите. Една жалба на бактериална компютри е, че бактериите са много евтини за производство. Бактериален изчислителна всъщност идва с цел изграждане на биологични машини, които са разработени, за да се реши от реалния живот, инженерни и научни проблеми. Бактериални изчислителни модели принадлежат към областта на био-изчислителни модели, като например ДНК изчислителни модели и мембрана изчислителни модели.

Какво е компютър?

Компютърът Думата първоначално означава лице, което извършва изчисления или изчисления. Смисълът на компютъра остава същото до средата на ХХ век. Това беше около 1945, че нарекли се пренася за машини. Компютри първоначално са били предназначени да се изчисли: за решаване на сложни математически проблеми, според речника, които все още определя тази дума. Ранните компютри са били замислени като изчисляване устройства. Човек може да се класифицира изчислителни машини от технологията, от които са изградени, тяхната операционна принципа, както и дали те са били предназначени за номера на процеса или по-общи видове данни. Днес компютрите може да направи много други неща, като например съхраняване и извличане на данни, управление на комуникационни мрежи, процес текстови, манипулират изображения и звуци, и така нататък. Компютрите са основно вериги, които правят всички тези неща и повече, като ги трансформира в математически език.

Разлика между Бактериален Computing и Компютри

Основи

- Бактериална компютри се отнася до развитието и използването на бактериални компютри за решаване на сложни проблеми по математика. Бактериална изчислителни е концептуална подгрупа от синтетичен биология, получен от адаптивен отговор на живите клетки на съществуващите условия на околната среда. На практика, бактериални изчислителни доказва възможността за използване на бактерии за решаване на изчислителни проблеми. Компютри първоначално са били предназначени да се изчисли: за решаване на сложни математически проблеми. В сърцето на всеки компютър, се намира един процесор, който разбира, Булева логика и разчитат на пряка или модифицирана форма на фон Нойман архитектура. Ранните компютри са били замислени като изчисляване устройства.

Предназначение

- Бактериално изчислителни е известен кандидат в природен компютри, целта на което е да се изгради бактериални компютри за решаване на сложни проблеми. Бактериален изчислителна първоначално е бил въведен с цел изграждане на биологични машини, които са разработени, за да се реши от реалния живот, инженерни и научни проблеми. Въпреки че концепцията на бактериална компютри може още веднъж да е далечна мечта и въображение на научнофантастични писатели и читатели, така, той бързо се превръща в технологична реалност. Тези компютри могат да изпълняват сложни изчислителни задачи с ефективна комуникация чрез плазмиди.

Концепция

- Компютър процесор работи предимно в последователен режим; той може да изпълнява милиони изчисления в секунда, но в основата на процесора, установява система, която може да изпълнява само в последователен режим и следователно, може да управлява само последователни входове. Като цяло модел бактериална компютри, информация за обработка, кодиран от ДНК последователности и инструмент за комуникация между бактерии е конюгиране. Използването на такова конюгиране, ДНК молекули могат да се предават от една клетка към друга. В идеята на бактериална изчисления е да се изгради изчислително устройство с помощта на бактерии, отколкото силиций.

Бактериален Computing срещу Компютри: Сравнение на таблицата

Обобщение на Бактериален Computing   и компютри

Като всяка компютърна програма, която генерира желания изход на базата на предварително определен набор от стойности за въвеждане, бактериалните клетки претърпява подобни логически стъпки, за да се вземе решение за разделянето им. Клетките проявяват огромен капацитет да се справят с пертурбации на около неговото значение те имат значително ниво на надеждност и двете вътрешно и външно. Плюс това те проявяват завидна скорост и прецизност с почти всички от неговите функции. Много учени и изследователи, които сега разследващите изчислителните възможности на тези клетки, които от своя страна формират основния основата на изследването на бактериална компютри. В идеята на бактериална изчисления е да се изгради изчислително устройство с помощта на бактерии, отколкото силиций.

Вижте още за: ,