Разлика между Асана и Райк

На фона на продължаващия хаос, новата култура на отдалечена работа изглежда е новото нормално, тъй като компаниите и организациите започват да осъзнават истинския потенциал на инструментите за управление на работата като Asana и Wrike. Двете са може би сред най -популярните инструменти за управление на проекти, но въпросът е кой да изберем. С толкова много инструменти за управление на работата, които помагат на организациите да увеличат производителността си в тези отчаяни времена, изборът на правилния инструмент е труден избор. Днес разглеждаме Асана и Райк и ги изправяме един срещу друг, за да видим кой е по -добрият избор за вашия бизнес или кой е най -подходящ за вашите нужди.

Какво е Асана?

Asana е водещ облачен софтуер за управление на задачи и екипно сътрудничество, който предоставя на екипите уникална платформа за планиране, проследяване, организиране и управление на техните работни потоци, проекти, задачи и други, така че можете да поддържате работата на екипа си по график. В допълнение към управлението на проекти, той действа и като ежедневен планиращ, управлявайки всичките ви проекти и съответните им списъци със задачи в един лесен за управление интерфейс. Asana е може би едно от най -обичаните решения за управление на работата, които поддържат работата на екипа ви организирана на едно място, така че можете да планирате предварително какво е най -добро за вас и вашия екип. Асана дава възможност за работа в екип чрез рационализиране на комуникацията и премахване на организационните силози, така че екипите да могат да се съсредоточат върху задачите, които най -добре съответстват на бизнес целите. Накратко, Асана ви помага да планирате, изпълнявате и управлявате екипно базирани проекти в рамките на конкретни цели и срокове.

Какво е Wrike?

Wrike е чудесна алтернатива на Asana, която помага на екипите да управляват по -бързо ежедневната си работа - със задачи и проекти. Това е още едно многофункционално решение за управление на проекти, което е най-добре оборудвано за работа с малък екип, както и за сложни нужди за управление на проекти. Wrike е приложение за управление на проекти, разработено от едноименната компания Wrike Inc., която е базирана в Сан Хосе, Калифорния. Основан през 2006 г. от Андрю Филев, Wrike е продукт на SaaS, който позволява на екипите да си сътрудничат по множество проекти в едно работно пространство в реално време. Това е пълноценна система за управление на проекти като Asana, която осигурява на вас и вашия екип пълна видимост и контрол върху всички ваши проекти, като ви позволява да видите състоянието на всеки проект заедно с подробни анализи за всяка задача, върху която се работи. Wrike минимизира натоварването на административни задачи, избягвайки всякакви съкращения и комуникационни силози, така че трябва да се съсредоточите върху важното.

Разлика между Асана и Райк

Използваемост

-И Asana, и Wrike са мощни базирани на SaaS платформи, които използват технологиите, за да помогнат на организациите да управляват своите задачи и проекти, като всяка от тях е изградена, за да се фокусира върху сътрудничеството. И двете ви позволяват да създавате свои собствени работни потоци във всеки формат, който искате. Asana обаче ви позволява да настроите раздели, които да представят всяка фаза на проект, докато Wrike ви позволява да създавате статуси, които да представят всеки етап от задачите във вашия работен процес. Освен това и двата имат удобни за потребителя интерфейси за лесна навигация и всеки ви помага да излезете от постоянното имейл бърборене.

Работния процес

- Asana ви позволява да избирате от множество мнения, за да контролирате вашите проекти, защото те вярват, че няма два еднакви работни потока. Asana ви улеснява да премествате работата си и да проследявате работата си чрез множество изгледи. Той е достатъчно гъвкав, за да управлява всеки работен поток, който работи най -добре за вашите нужди. От списъци до табла, календар, портфолио, работно натоварване, моите задачи и времева линия, Асана предлага по един за всеки. Wrike също предлага редица изгледи, които да ви помогнат да управлявате работния си поток, включително изглед на борда, изглед на таблица, изглед на Gantt Char, изглед на файл и изглед на списък. Изглежда, че Wrike е много по -лесен за използване и е по -прост от Asana, като се има предвид, че не затрупва таблото ви за управление с толкова много опции.

Ценообразуване

- Докато ценовата структура на двата софтуерни инструмента се основава на модел freemium, което означава, че предлагат безплатен план и премиум планове за вашите нужди. Докато и двете предлагат безплатна версия с достатъчно функции, за да започнете, Asana е безплатна за използване за екип от до 15 членове, докато Wrike е безплатен само за до 5 потребители. Премиум плановете на Asana започват от $ 10,99 на потребител на месец с неограничени безплатни гости и достигат до $ 24,99 на месец за бизнес плана. Wrike е сравнително по -евтин, като започва от $ 9,80 на потребител на месец за до 200 потребители. Wrike Business струва $ 24,80 на месец и неговият Enterprise план предлага поддръжка за неограничени потребители.

Бюджетиране

- Следенето на бюджетите на проектите е от жизненоважно значение за професионалните компании за услуги. Бюджетирането и прогнозирането са много важни в големите организации и Wrike е явен победител в това отношение. Wrike опростява процеса на изчисляване на разходите с лесния за използване инструмент за управление на бюджета, което улеснява организациите да проследяват своите бюджети. Функцията за бюджетиране също ви позволява да изчислявате свързани с проекта финансови показатели въз основа на набор от предварително определени полета, което улеснява проследяването на действителните разходи спрямо първоначалните прогнози. Бюджетирането не е налично в Asana.

Асана срещу Wrike: Сравнителна диаграма

Резюме

И Asana, и Wrike са водещи решения за управление на проекти и двете са известни със своите удобни за потребителя интерфейси и първокласни функции, които включват обширни интеграции, множество изгледи за управление на работни потоци, готови шаблони и др. Wrike е наградена платформа за управление на работа и онлайн сътрудничество, която е предназначена да подобри производителността на работното пространство в екипна среда. Гъвкавостта, която предлага, го прави подходящ за извършване на нещата ефективно и по -бързо. Asana е инструментът за управление на проекти за организации, включително компании от Fortune 500, а неговият интуитивен, лесен за използване интерфейс улеснява придвижването без усилие. Така че и двете са чудесни инструменти за управление на проекти със собствен набор от плюсове и минуси.

Вижте повече за: ,