Разлика между Асана и Trello

В областта на управлението на проекти непрекъснато се развива. Част от тази еволюция е замесен използването на нови инструменти за управление на проекти, които варират от безплатни инструменти с ограничени или оптимизирани характеристики за пълнофункционален инструменти премии. Тези инструменти за продуктивност служат по-висока цел за улесняване на комуникацията и споделянето на информация между ръководителя на проекта и участниците. Тези инструменти поддържат практики, методи и процеси за ефективно управление на проекта. Много от тези инструменти позволяват на ръководителя на проекта за присвояване и проследяване на задачи, споделяне на документи и файлове, и да общуват с членовете на екипа на проекта. Въпреки това, избора на правилния инструмент за управление на проекти е от ключово значение, защото пазарът е наводнен с множество опции. Две такива инструменти за управление на проекта са популярен Асана и Trello. Това са двете най-популярните услуги за управление на работа, проекти и задачи.

Какво е Асана?

Асана е популярен отбор управление, основано на работа и сътрудничество инструмент, който помага на хората или груповото управление на задачи и проекти, следите напредъка си и да общуват с членове на екипа. Той е популярен инструмент за управление на проекта и един от най-големите световни софтуерни управление на задачите платформи за отбора. Основан от същите момчета, които някога са били свързани с Facebook - Дъстин Московиц и Джъстин Розенщайн - Асана насърчава ефективното сътрудничество и позволява работа в екип, без електронна поща. Той е мощен и изискан уеб и мобилни приложения, който помага на отбора да планира, организира и изпълнява задачите си по организиран начин. Той е разработен от компанията със същото име, Асана, Inc.

Какво е Trello?

Trello е водещ инструмент за управление на съвместен проект, който взема подход базиран на задачи, за да помагат на отбора да управляват своите проекти. Разработено от Atlassian, компанията зад популярната въпрос за проследяване на продукта, Jira, Trello ви помага да управлявате всичко от опознаване кой какво прави и какво трябва да се направи, до цялата информация, имате нужда в една платформа за съвместна работа. Тя ви помага да управлявате вашите проекти и да си сътрудничат с други членове на екипа в реално време с помощта на табла, списъци и карти. Trello се използва предимно от големи предприятия, малки и средни фирми, както и размера на организации с идеална цел в целия свят

Разлика между Асана и Trello

Приближаване

- Асана е прост, лек разтвор уеб-базирано управление на проекти, произведен и се управлява от компанията със седалище в едноименната Сан Франциско, Асана, Inc. Това е решение на задача на базата на която опростява екип базирани управление на задачите, за да помагат на отбора постигнат цели. Това отнема контролен списък или списък със задачи подход; в действителност, Асана е известен със своя списък формат за задачи. Trello е още един чудесен управление на проекти и сътрудничество инструмент, но се основава на концепцията за Kanban дъски. Таблата изобразяват напредъка на работата си и да управляват задачи с помощта на колони и карти.

Ценообразуване

- И двете Асана и Trello следват модел Freemium ценообразуване със сравними разходи за достъп до разширени функции. Таксата се отличава от двете оферта повече от достатъчно, за да отиде заедно с малки проекти за писане. ценообразуване статистика Асана е с основен план, който е напълно безплатен за използване, но идва с ограничени функции и поддържа до 15 членове; плана Premium струва $ 10,99 на потребител на месец, ако годишно таксуване или $ 13.49 ако таксувани ежемесечно; и има план за бизнес, който струва $ 24.99 за потребител на месец за годишен фактуриране.

Trello, точно като асана е Freemium услуга, която започва от нула разходи, но позволява на потребителите да работят с неограничен брой табла, списъци и карти, и подпори неограничени потребители. За физически лица или екипи, които искат неограничени интеграции и разширени функции за сигурност, Trello предлага план за бизнес класа, че разходите за $ 9,99 на потребител на месец на годишна таксуване или $ 12.50 ако изплаща ежемесечно. За бизнес където нуждата, Trello предлага план за Enterprise, която е диференцирана план и варира в зависимост от броя на потребителите.

Управление на проекти

- Trello имитира Kanban дъски, така че всеки проект съответства на една дъска и ще трябва да превключите между дъски за достъп до вашите проекти или задачи. В Trello, не може да има едни и същи задачи, възложени на друга дъска. Това е като бяла дъска с лепящи се листчета закрепени към дъската, където всяка бележка представлява задача за вас или вашия екип. Асана, от друга страна, има няколко изгледа изпичат в продукта и всичките си проекти са организирани в левия панел, и можете бързо да превключвате между проекти и дори възлага същите задачи до много и различни проекти.

Асана срещу Trello: Сравнение на таблицата

Резюме

Така че, по-накратко, Trello има само един поглед, който е мнението на борда на който имитира класически стил Kanban борда да управлява и да се определят проекти или задачи. Въпреки, че визуалната подход е доста привлекателен, не е понякога много подходяща за различни видове проекти. Асана ви дава повече възможности да управляват проектите си, което ви позволява да организирате своите проекти в борда, списък и календарни гледания в свободното си план и да превключвате между тях с лекота. В Асана, можете да работите от различни гледни точки и се фокусира върху конкретни проекти, имат Kanban изглед за големи проекти или пролетта планиране. Ако чисто погледнем откъм функции, Асана е ясно победителят в сравнение с Trello. Въпреки това, те и двете са две от най-популярната инструменти за управление на проекти там.

Вижте още за: ,