Разлика между Асана и Тодоист

Независимо от размера на бизнеса, настоящата пандемия от коронавирус принуди почти цялата работна сила да работи от вкъщи като превантивни мерки. Милиони са загубили работата си и много от тях трябваше внезапно да преминат към отдалечена работа, което сега се превърна в ново нормално явление. Всъщност много компании вече направиха това, което изглеждаше като временен ход, първоначално като постоянно решение. Докато много хора все още се опитват да се приспособят към тази нова рутина, повечето вече са възприели отдалечената работа като нова норма. Така че бизнесът, независимо дали е голям или малък, сега търси нови начини да управлява и следи работата си. В тези отчаяни ситуации инструментите за управление на работата се появиха като голям лъч надежда. Разглеждаме два такива популярни инструмента за управление на работата и ги поставяме един срещу друг, за да можете да решите кой е по -добър за вашите нужди.

Какво е Асана?

Asana е напълно функционално решение за управление на задачи и онлайн сътрудничество, което помага на екипи от всякакъв мащаб да планират, организират, проследяват и управляват ежедневните си задачи около проекти. Asana е инструмент за управление на проекти „всичко в едно“, който поддържа цялата ви работа, свързана с проекта, организирана на едно място, така че можете да сте сигурни, че всички от вашия екип са на една и съща страница. Той предоставя пълна картина на целия жизнен цикъл на проекта, от началото до края, в един, лесен за управление интерфейс. От изпълнените задачи до задачите, които трябва да се свършат, и всичко между тях, Асана опростява екипното управление на работата, като намалява яростта на имейлите и дава на екипа ви всичко необходимо, за да останат в синхрон и да постигнат своите бизнес цели. Asana ви помага да планирате всяка стъпка, да организирате най -малките подробности за вашия проект на едно място и да проследявате напредъка на вашия проект, така че да сте сигурни, че сте на прав път.

Какво е Todoist?

Todoist е по -опростена версия на Asana, която бързо се превърна в популярно приложение за управление на задачи. Това е прост инструмент за увеличаване на производителността чрез разделяне на сложен проект на по-прости задачи, като същевременно поддържа списък на задачите като списък със задачи. Концепцията за организиране на проекти е това, което отличава Todoist. Тя ви позволява да преглеждате задачи, организирани като проекти или филтрирани по приоритет, възложител или дата. Милиони хора от цял ​​свят използват Todoist за планиране на проекти, управление и сътрудничество, независимо от размера на бизнеса. От стартирането си през 2007 г. Todoist е помогнал на милиони хора да изпълнят милиарди задачи по проекти и с течение на времето се превърна в едно от най-признатите решения за управление на работа в списъка със задачи. Въпреки че това не е пълноценно решение за управление на проекти като Asana, то идва с функции за сътрудничество, което го прави чудесна алтернатива на Asana.

Разлика между Асана и Тодоист

Използваемост

- Както Asana, така и Todoist са наистина страхотни инструменти за вашите начинания за управление на работата. Asana е пълноценно решение за управление на проекти и сътрудничество, което помага на екипи от всякакъв мащаб да планират, организират, проследяват и управляват ежедневните си задачи около проекти. Asana е създадена да подкрепя екипи за по -добро сътрудничество. Todoist, от друга страна, е по -опростена версия на Asana, която е по -насочена към лична употреба. Докато Todoist се предлага с прилични функции за сътрудничество, той е по-скоро като приложение за списък със задачи за малки лични нужди или да речем екип от не повече от десет души.

Управление на проекти

-Асана е много ориентирана към екип и проекти и предлага много функции за опростяване на екипното управление на работата. От завършени задачи до задачи, които трябва да бъдат изпълнени и всичко между тях, Асана ви помага да планирате, проследявате, организирате и управлявате проектите си на едно място. Това е чист инструмент за управление на проекти, който ви помага да управлявате работните си потоци със списъци, дъски, календар, времева линия, напредък и календар, буквално всичко, за да отговори на нуждите на всеки. Todoist, от друга страна, има чист, прост интерфейс, който е лесен за навигация и ви помага да организирате задачите си в три лесни за управление изгледи: Входящи, Днес и Предстоящи.

Ценообразуване

- Asana предлага безплатен план, за да започнете, и два Premium плана, които да помогнат на големите организации да управляват работата си. Безплатната версия е безплатна за използване от екип до 15 членове. За по -големи екипи трябва да се абонирате за премиум плановете, започвайки от $ 10.99 на потребител на месец (годишно таксуване), което ви дава множество функции, които да ви помогнат да останете организирани и да си сътрудничите. Бизнес планът струва $ 24,99 на месец при годишно таксуване. Todoist също има справедлива структура на ценообразуване, като се започне с безплатен план, който е ограничен до 5 активни проекта, а премиум плановете започват от $ 3 на месец (годишно таксуване) за 300 проекта и достигат до $ 5 на месец (годишно фактуриране) за Бизнес плана, който предлага 500 проекта на член.

Асана срещу Todoist: Сравнителна диаграма

Резюме

Така че накратко, Todoist е просто решение за управление на задачи, което помага на екип от не повече от десет да управлява своите лични проекти и не е оборудван да държи вашите задачи и всичко около проектите. Една от характеристиките, която отличава Todoist, са напомнянията, базирани на местоположението, които ви напомнят за нещата, които трябва да правите, когато пристигнете на определено място. Тази функция обаче е налична само в премиум версията. Asana, от друга страна, е цялостно решение за управление на проекти и сътрудничество, което дава на вас и вашия екип всичко необходимо, за да останете организирани и в синхрон.

Вижте повече за: ,