Разлика между Асана и Слак

Преди появата на съвременните инструменти за работно пространство, информацията трябваше да се предава чрез неудобни имейл теми или групови срещи. Наличието на всичко на едно място, от задачи, свързани с проекти, до групови дискусии и частни разговори, не само прави управлението на проекта много по -лесно, но и по -лесно управляемо. Инструментите за сътрудничество като Asana и Slack направиха работата от разстояние много по -лесна от всякога. Пълното решение за управление на проекти, Asana, е особено страхотно, когато става въпрос за възлагане на задачи и организиране на задачи без едночасова видеоконференция, необходима за обяснение. Slack е централен център на екипна комуникация, която свързва всички членове на екипа за постигане на оптимални крайни резултати. Съпоставяме двата инструмента за сътрудничество един срещу друг, за да видим кой е по -добър.

Какво е Slack?

Slack е патентован инструмент за бизнес комуникация и сътрудничество, който запълва празнината в съвременния бизнес и комуникациите в социалния екип, като предоставя на едно място частни съобщения, групов чат и прехвърляне на файлове. Slack е стая за чат, която улеснява комуникацията между членовете на екипа в рамките на една организация, като им улеснява бързото свързване и сътрудничество, ако имат въпроси или проблеми. Slack е по-скоро екипно комуникационно приложение, което ви позволява да участвате в групови разговори чрез „канали“ или частно чрез „директни съобщения“. Това е забавен, интуитивен инструмент за работно пространство, който носи облекчение от постоянната баража от безсмислени имейли, текстови съобщения и телефонни обаждания. Той предоставя някои мощни функции, които правят работата ви по -управляема и по -малко завладяваща. Той помага на организациите да изграждат ценни бази от знания, да повишават производителността и често поддържат предимство пред конкуренцията си. И с по -малко имейли можете да се съсредоточите върху нещата, които всъщност имат значение.

Какво е Асана?

Asana е гъвкав, лесен за използване инструмент за работно пространство за управление на проекти и онлайн сътрудничество. Това е мощен инструмент за управление на задачи, който позволява на членовете на екипа да проследяват и управляват работата си от началото до края. Той също така действа като мощен инструмент за онлайн сътрудничество за комуникация и сътрудничество с членовете на вашия екип, мениджъри, клиенти, партньори и доставчици. Asana следи всички ваши задачи, свързани с проекта на едно място, като предоставя пълен изглед на всичко - от изпълнени задачи до задачи, които трябва да бъдат изпълнени, и всичко между тях. Това е решение за управление на задачи „всичко в едно“, което помага на екипите да организират работата си чрез рационализирана комуникация и подобрено сътрудничество. Той също така дава възможност на екипите да приоритизират и организират задачи, да възлагат задачи, да създават отчети, да определят срокове, да делегират задачи, да качват документи, свързани с проекти, и да правят много повече. Asana е водеща екипна платформа за управление на работата, разработена и управлявана от едноименната компания-Asana Inc.

Разлика между Асана и Слак

Използваемост

- Slack е мощен инструмент за сътрудничество и център на екипна комуникация, който осигурява изход от постоянния бараж от безсмислени имейли, текстови съобщения и телефонни обаждания. Това е стая за чат, която позволява на членовете на екипа да участват в групови разговори чрез „канали“ или частно чрез „директни съобщения“. Asana, от друга страна, е пълноценна платформа за управление на проекти и сътрудничество, която предоставя някои мощни възможности за управление на работата веднага, като позволява на членовете на екипа да планират, проследяват и управляват работата си на едно място.

Характеристика

- Slack обединява хора, които имат общи бизнес цели чрез това, което той нарича работно пространство, което се състои от канали, където се случват групови дискусии, свързани с проекта. Slack е основно платформа за бизнес комуникация, която предлага някои мощни функции за обслужване на различни видове, размери и композиции на официални организации и неформални групи. Asana, от друга страна, е решение за управление на работата „всичко в едно“, което го прави чисто без усилие да проследява, планира и управлява вашите проекти на едно място. Той поддържа всичко организирано на работното място, така че можете лесно да възлагате задачи, да делегирате задължения, да определяте срокове, да давате приоритет на задачите и да правите много повече.

Лесна употреба

- Асана се основава на идеята за работа в екип без имейли и текстови съобщения. Това прави ежедневната ни работа по -опростена и след като се разберете, ще осъзнаете, че Асана всъщност е един от най -добрите инструменти за управление на вашите проекти на едно място. Потребителският интерфейс е изчистен и полиран, което улеснява придвижването, а приятелските икони и етикети улесняват навигацията. Като цяло Асана е много интуитивна за начало. Slack също е доста впечатляващ, благодарение на наскоро преработения потребителски интерфейс, който опростява цялата система, като същевременно поддържа всичко организирано с персонализирана странична лента и подобрена функционалност.

Ценообразуване

- И Asana, и Slack са безплатни модели, които идват със собствен набор от предложения. Slack предлага безплатна версия за малки екипи, които искат да изпробват Slack за ограничен период от време, което осигурява достъп до 10 000 съобщения за търсене на месец. Премиум плановете започват от 6,67 долара на месец за неограничени приложения и интеграция на услуги и стигат до 12,50 долара на месец. Междувременно Asana е безплатна за до 15 потребители и предлага разнообразни планове за обслужване на бизнес от всякакъв мащаб, започвайки от $ 10,99 на потребител на месец (годишно таксуване) и стига до $ 24,99 на месец за бизнеса План.

Asana срещу Slack: Сравнителна диаграма

Резюме

Докато Asana и Slack са гъвкави, но мощни инструменти за бизнес комуникация и сътрудничество, Asana остава крачка напред поради несравнимите си възможности за управление на проекти и мощни нестандартни функции, които наистина го отличават. Asana предоставя пълен изглед на всичко - от изпълнени задачи до задачите, които трябва да бъдат изпълнени, и всичко между тях. Slack, от друга страна, е мощен инструмент за онлайн сътрудничество, който запълва празнината в съвременния бизнес и екипна комуникация, като въвежда неформален чат, частни съобщения, групови дискусии, всичко на едно място. Така че, Асана и Слак не са точно съперници; по -скоро се допълват.

Вижте повече за: ,