Разлика между Асана и понеделник

Една от най -важните задачи на разработчик или инженер е да проследяват работата си и да си сътрудничат с връстниците си в реално време. Чрез подходящо планиране и управление на проекти, всеки може ефективно да организира работата си и да управлява задачи и проекти, както и да получи представа за напредъка и изпълнението на проекта в реално време. Управление на проекти и проблеми SaaS са мощни инструменти за изпълнение на тази задача. Две от най -големите имена в арената за управление на проекти са Asana и Monday.com. И двата са два от най -използваните инструменти за управление на проекти, които помагат на екипите да управляват ежедневните си задачи и проекти. Но кое е подходящо за вашия бизнес? Нека да разгледаме.

Какво е Асана?

Asana е базиран на SaaS инструмент за управление на проекти и сътрудничество, който помага на екипите да организират, проследяват и управляват ежедневните задачи. Това е инструментариумът за управление на работата на всяка организация, който позволява на членовете на екипа да управляват работния си процес, да дават приоритет на задачите и проектите, да проследяват техния напредък, както и да делегират задължения, да качват файлове и да правят отчети. Той помага на екипите да организират всички материали, свързани с проекти на едно място, като се започне от създаването на проекти и проследяването на напредъка до модифицирането на съществуващи проекти и задачи и индексирането на задачи в множество проекти. Това е централен център за работа в екип, който позволява работа в екип без имейл. Asana е основно концентрирана около четири основни области, за да ви помогне да се съсредоточите върху управлението на проекти: задачи, проекти, коментари и входяща поща. Той също така има функции за електронна поща и незабавни съобщения, които позволяват на членовете на екипа да преглеждат и обсъждат напредъка на проекта, докато се развива.

Какво е понеделник?

Подобно на Asana, Monday.com е работна операционна система и инструмент за управление на проекти, който позволява на организациите да рационализират работните потоци на проекти с членове на екипа, особено сложни задачи. Той хармонизира организационните цели с вашия работен процес за управление на проекти. Това е мощен софтуер за управление на ресурси, който ви носи всички функции за управление на проекти и сътрудничество при изпълнението, проследяването и планирането на проекти. Това дава възможност на вашия екип да работи ефективно, да си сътрудничи по -добре и да напредва заедно, така че да се съсредоточат върху това, което наистина има значение. Понеделник е всичко, което бихте очаквали от цялостна система за управление на проекти и др. Подобно на Asana, това е споделена система за управление на задачи, което означава, че не само можете да проследявате и управлявате собствените си задачи и напредък, но и да имате достъп до общи или споделени проекти. Monday.com предоставя обща, споделена платформа между екипи, отдели и организации, която улеснява работата и сътрудничеството.

Разлика между Асана и понеделник

Използваемост

- Докато Asana и Monday.com са два от най -мощните и широко използвани инструменти за управление на проекти и сътрудничество, Asana определено е най -популярният и един от най -лесните инструменти за работа. Asana е универсален екипно базиран софтуер за управление на задачи, който позволява на екипите да организират всичките си неща, свързани с проекти на едно място. Това е решение, базирано на задачи, което рационализира сложните работни потоци с членовете на екипа на проекта. Понеделник е още една популярна система за управление на проекти, която насърчава сътрудничеството между членовете на екипа чрез силни инструменти за визуализация, позволяващи визуален подход към управлението на задачи, който е много лесен за виждане и използване от екипа.

Интерфейс

- Може би най -доброто нещо за Asana е нейният супер лесен за използване и интуитивен интерфейс, който улеснява навигацията с лекота, без сложни разположения на бутони. За разлика от други инструменти за управление на задачи, Asana го поддържа чист и сравнително прост с приятелски икони и етикети и не претрупва таблото за управление с падащи менюта и инструменти. Monday.com е гъвкав инструмент, който визуализира напредъка на вашите задачи в един интерфейс, който е толкова визуално привлекателен и интуитивен, че всъщност бихте го харесали в момента, в който го видите. Можете да започнете за минути и да започнете да създавате своя работен поток за нула време или можете да изберете от над сто готови за употреба шаблона.

Управление на задачи

- Asana прави управлението на проекти възможно най -лесно, като изгражда множество начини за преглед на проекти, както искате. Asana има вградени в своята система множество изгледи, което позволява на членовете на екипа да визуализират своите задачи в изглед на списък, дъски в стил Kanban, изглед в стил Гант и изглед на календар. Можете бързо да превключвате между проекти и да маркирате отделни задачи, за да ги намерите по -късно бързо и удобно. Понеделник работи почти по същия начин, с изключение на задачите в понеделник се наричат ​​„Pulses“. Понеделник улеснява мениджърите на проекти да проследяват напредъка на даден проект или член на екип с красиво оцветена дъска. Понеделник предлага много повече изгледи от Асана за управление на задачи, включително календар, канбан, времева линия, карта, изглед на Гант, форма и натоварване.

Ценообразуване

- Asana е безплатна за използване за екипи до 15 членове. Безплатната версия започва от $ 10.99 на потребител на месец за годишния ангажимент ($ 13.49 месечна сметка). Бизнес планът на Asana струва $ 24,99 на потребител на месец при годишно таксуване и $ 30,49 при месечно таксуване. Monday.com предлага и безплатен пробен период от 14 дни, след което трябва да надстроите до премиум абонамент. Понеделник е по -бюджетна алтернатива, като най -ниският план започва от $ 8 на потребител на месец или $ 24 на месец за 3 потребители. В зависимост от броя на потребителите можете да се качите от там и ако сте над 40 членове, можете да се свържете с техния екип по продажбите, за да получите оферта.

Асана срещу понеделник: Сравнителна диаграма

Резюме

Въпреки че и двете са мощни инструменти за управление на проекти, които улесняват членовете на екипа да работят и да си сътрудничат заедно по задачи и проекти, изборът най -накрая се свежда до вашите професионални нужди и това, което работи най -добре за вас. Ако тепърва започвате, вероятно бихте искали да започнете нещо просто като Асана или може би понеделник. Asana е наистина лесен за използване и неговият елегантен, лесен за използване интерфейс прави още по -добре да се ориентирате и да превключвате между изгледите на проекти. Освен това и двете са чудесни инструменти, за да поддържате екипа си в крак с всичките им задачи.

Вижте повече за: ,