Разлика между Asana и Microsoft Project

Доставчиците на уеб базирани услуги са се увеличили в близкото минало. Въпреки че това може да бъде обвинено в технологичните иновации, както и в промените в потребителските нужди и пазари, удобството е несравнимо. Може да попитате какви са уеб базирани услуги? Уеб услугите са системи за обмен на информация, които се възползват от интернет за взаимодействие, базирано на потребителите. Взаимодействието може да се основава на обекти, документи, програми и дори съобщения. Дори и с хилядите уеб базирани инструменти, потребителите все още имат предпочитания въз основа на функции. В тази статия ще разгледаме разликата между Asana и Microsoft Project.

Какво е Асана?

Asana е уеб и мобилна услуга, която помага на екипите в проследяването, организацията и управлението на работата. Компанията е основана от Дъстин Московиц и Джъстин Розенщайн през 2008 г.

С един инструмент екипите могат да управляват задачи, както и проекти. Независимо дали искате да посочите крайни срокове, да възложите работа на други членове на екипа, както и да се насладите на други услуги, като календари, прикачени файлове и инструменти за отчитане, Asana е перфектният уеб базиран инструмент.

Сред някои функции, на които се радват потребителите, са:

 • Изглед на времева линия- Това е интеграция на диаграмата на Гант, която позволява лесно да се възлагат задачи на зависимости, както и на членове на екипа. Потребителите могат да видят как задачите са взаимосвързани, което им позволява да ги организират по начин, който повишава ефективността. И с възможността за разсрочване или пренареждане на така, всички пречки могат да бъдат елиминирани с лекота.
 • Екипи- Потребителите могат да създават екипи, на които на всеки са възложени задължения. Например една организация може да използва Asana за групиране на членовете според съответните им отдели, като продажби и финанси.
 • Отчитане и уведомяване- Оценката на проекта остава един от най-сложните въпроси в организациите. С функцията за отчитане и известия обаче потребителите оценяват как напредва даден проект, което им позволява да видят полезни функции, като начало, както и край на проект.
 • Календар- Това позволява на потребителите да преглеждат задачите, които са настроени да бъдат изпълнени в даден период от време. С този график потребителите могат да видят конфликти или припокривания на проекти.
 • Файлове- Това позволява качване на документи в конкретни файлове. Функцията за файлове е особено важна за задачи, които изискват допълнителни данни от други документи, като PDF, електронни таблици или текстови документи.
 • Портфолио- Това позволява сглобяването на проекти в една област. Той също така позволява едновременното наблюдение на напредъка на проектите.
 • Интеграция и мобилни приложения- Потребителите могат да интегрират Asana с над 100 цифрови платформи като Dropbox, Outlook, Gmail и Slack. Приложението Asana може да се използва и на устройства с Android и iOS.

Какво е Microsoft Project?

Разработен от Microsoft, това е софтуер за управление на проекти, който помага на потребителите да планират, проследяват напредъка, да възлагат задачи и да анализират натовареността на проекта. Част от семейството на Microsoft Office, инструментът за уеб интеграция се предлага в две издания, професионално и стандартно.

Характеристиките на Microsoft Project включват:

 • Планиране и планиране- Като една от най-важните фази на управление на проекти, тази функция улеснява управлението на проекти. Той определя кога и как трябва да се обработва всеки етап от проекта, от началото до завършването. Като такива, екипите могат да приоритизират и управляват ефективно задачите.
 • Сътрудничество- Проектите често включват много хора, оттук и необходимостта от сътрудничество. Функцията за сътрудничество на Microsoft Projects е подобрена чрез споделяне на файлове, споделяне на клиентски данни и табло за управление на екипа.
 • Преглед на времевата линия на проекта- Тази функция позволява на екипите, работещи по проект, да видят напредъка на проектите на едно място. Синхронизираните графици улесняват проследяването на напредъка на проектите.
 • Отчитане- Проследяването на напредъка на даден проект е от съществено значение. А с функцията за отчитане е лесно да се проследи напредъка на даден проект. Следователно екипите могат да видят коя част от проект се нуждае от повече внимание.
 • Управление на ресурси- Тази функция позволява на екипите да управляват ангажираните ресурси от завършването до края на проекта. Това могат да бъдат парични ресурси, човешки ресурси, както и суровини.
 • Различни изгледи- Потребителите имат възможност да използват различни изгледи като диаграма на Гант, календар и диаграма на използване на ресурсите. Това гарантира, че потребителите могат да разглеждат проекти от различни представи и гледни точки.
 • Множество проекти- повечето пъти организациите имат повече от един проект, изпълнявани едновременно. С генералния план за проекти потребителите могат да се справят с различни проекти на една и съща платформа.

Прилики между проекта Asana и Microsoft

 • И двете нямат функция за проследяване на времето
 • И двете не предлагат scrum поддръжка

Разлики между проекта Asana и Microsoft

Определение

Asana е уеб и мобилна услуга, която помага на екипите в проследяването, организацията и управлението на работата. От друга страна, Microsoft Project е софтуер за управление на проекти, който помага на потребителите да планират, проследяват напредъка, да възлагат задачи и да анализират натоварванията на проекта.

Основатели

Asana е основана от Дъстин Московиц и Джъстин Розенщайн през 2008 г. От друга страна, Microsoft Project е основан от Microsoft през 1984 г.

Функция за сътрудничество

Asana има функцията за сътрудничество, докато Microsoft Project няма.

Разходи

Asana е по -достъпна с минимални разходи на потребител, започващи от $ 10. От друга страна, Microsoft Project е по -скъп, като цената на потребител започва от $ 620.

Опции за абонамент

Asana има възможности за годишен, месечен и базиран на котировки абонамент. От друга страна, Microsoft Project има възможност за годишен абонамент.

Управление на портфолио на проекти

Докато Asana има функция за управление на портфолио на проекти, Microsoft Project няма функция за управление на портфолио на проекти.

Поддържани езици

Докато Asana поддържа няколко езика, Microsoft Project поддържа много езици.

Asana срещу Microsoft Project: Сравнителна таблица

Резюме на Asana срещу Microsoft Project

Asana е уеб и мобилна услуга, която помага на екипите в проследяването, организацията и управлението на работата. Основана от Дъстин Московиц и Джъстин Розенщайн през 2008 г., платформата предлага пакети на достъпни цени, с първоначална цена от 10 долара на потребител. От друга страна, Microsoft Project е софтуер за управление на проекти, който помага на потребителите да планират, проследяват напредъка, да възлагат задачи и да анализират натовареността на проекта. Той е най -подходящ за сложни проекти. Той също е по -скъп, като цената на потребител започва от $ 620. И двете обаче остават основни инструменти за сътрудничество, особено в проекти.

Вижте повече за: , ,