Разлика между Асана и Basecamp

Организациите работят дълго време върху идеята за отдалечена работа, но едва след като пандемията COVID-19 започна да нанася поразия на световното население, те всъщност започнаха да прилагат идеята да работят от вкъщи. Е, както изглежда, в края на краищата това не е лоша идея, тъй като технологията направи работата от разстояние отдавна очевидна възможност и всъщност работи. Голямото нещо в технологиите и дори работата от разстояние е, че всичко работи добре и не е точно ракетна наука. И благодарение на разпределената работна сила преминаваме от синхронно към асинхронно сътрудничество. Съвременните инструменти за производителност улесняват отдалечената работа и сътрудничество за съвременните организации, които са готови да се адаптират към новата екосистема. Asana и Basecamp са два такива инструмента за управление на работата и сътрудничество, използвани от компаниите по целия свят, за да останат организирани.

Какво е Асана?

Asana е един от най -популярните и широко използвани инструменти за управление на проекти и онлайн сътрудничество, които подчертават сътрудничеството между членовете на екипа в работна среда около задачи, свързани с проекти. Asana следва модела на софтуера като услуга (SaaS) и има за цел да премахне ненужното бърборене по имейл около екипни задачи. Това е цялостно решение за управление на работата, което помага на екипите да проследяват работата си и да останат организирани, да визуализират своите цели и да дадат приоритет на техните задачи. Той поставя всички неща, свързани с проекта и разговорите, свързани с проекта, на едно място, като по този начин ви кара да прекарвате по -малко време във вашата пощенска кутия за имейли, за да можете да се съсредоточите върху нещата, които наистина имат значение. Базовата версия на инструмента е безплатна за използване до 15 членове в екип, което е достатъчно, за да си сътрудничат и да останат организирани. Ако е необходимо, можете да съберете допълнителни пари за премиум плановете и да добавите още потребители.

Какво е Basecamp?

Подобно на Asana, Basecamp е мощен инструмент за онлайн сътрудничество и управление на проекти, който помага на организациите да останат организирани и да намали ежедневния хаос, който могат да причинят разрастващи се проекти и работна сила. Ключът към успеха и доверието на всяка организация се крие в нейната способност да управлява ефективно своите проекти. Независимо от вида или размера на проекта, който управлявате, и броя на хората, участващи - пряко или косвено - в проекта, се нуждаете от солиден план за планиране на всичко, от управлението на вашите екипи и проекти до осигуряването на всички една и съща страница и крайният резултат съответства на вашите бизнес цели. Можете да правите всичко това и много повече с Basecamp. Това е универсално решение за управление на задачи, което помага за управление както на проектите, така и на персонала на проекта с членове на екипа, разпръснати по целия свят. Basecamp ви позволява да проследявате етапите на проектите, да създавате списъци със задачи, да изпращате съобщения, да възлагате задачи и да пишете документи-всичко това чрез своята безплатна онлайн услуга.

Разлика между Асана и Basecamp

Инструмент

- И Asana, и Basecamp са мощни инструменти за сътрудничество в екип, които предлагат на организациите чудесен начин да преминат от конвенционалната чат по имейл към ефективно управление на екип около задачи и проекти. Asana обаче е напълно функционално решение за управление на задачи, което предлага набор от функции, които помагат на екипите да управляват ежедневните си задачи и да се координират с другите членове на екипа, за да останат на линия по всяко време. Basecamp, от друга страна, е основно инструмент за сътрудничество в реално време с функции за управление на проекти, за да помогне на екипите да се координират с всички, участващи в проекта.

Изгледи

- Asana обикновено поддържа задачите организирани като списък, но ви позволява да превключвате между множество опции за изглед, за да визуализирате проекти по други начини. Ако искате да видите задачите, които трябва да бъдат изпълнени по -нататък, можете да ги визуализирате в изглед на времева линия. Ако искате да видите преглед на проекта, можете да ги видите като таблица за изгаряне. Basecamp има подобни предложения, но има много по-опростен дизайн, организиращ информация в малки лагери вместо изглед отгоре надолу на информация.

Комуникация

-Едно от най-добрите неща за Basecamp е, че има вграден комуникационен инструмент, наречен Campfire, който по същество е подобна на Slack платформа за групов чат, която позволява на екипите да комуникират помежду си във всичко, от неща, свързани с проекти, до непринудени разговори. За по-постоянни разговори Basecamp предлага табло за съобщения, което е като централен център на всички дискусии и вътрешни дебати в цялата компания. Така че почти всяка дискусия, включително социалното бърборене, се случва в Basecamp. Asana, от друга страна, няма вградена функция за чат като Basecamp, но предоставя приложения на трети страни за разговори в екип.

Ценообразуване

- Ценообразуването е основна точка за продажба, когато става въпрос за избор на правилното решение за управление на проекти. Базовата версия на Asana е безплатна за използване до 15 членове в екип, което е достатъчно, за да си сътрудничат и да останат организирани. Asana предлага разнообразие от премиум планове, които да отговорят на нуждите на бизнеса от всякакъв мащаб, като се започне от $ 10.99 на потребителски месец за годишен ангажимент и стига до $ 24.99 за бизнес плана. Така че, ако сте малък екип, да речем екип от четири до пет души, Асана е най -добрият вариант. Но ако сте голям екип, да речем 10 или повече, Basecamp е най -добрият ви залог, защото бизнес планът му е $ 99 на месец за неограничен брой потребители и неограничени проекти, което ви спестява много пари.

Асана срещу Basecamp: Сравнителна диаграма

Резюме

Докато Asana и Basecamp са страхотни инструменти за управление на проекти и онлайн сътрудничество, вградената функция за чат на Basecamp е това, което прави инструмента за сътрудничество в реално време наистина открояващ се. Campfire е функцията за групов чат на Basecamp и комуникационен център за всички непринудени разговори в екип и случайни дискусии. Докато Асана е чудесен за малък екип от до 10 души, Basecamp е много по -добър вариант, когато имате голям екип от, да речем, 40 човека. Една от основните точки за продажба на Basecamp е, че тя е 99 $ на месец за неограничени потребители, което ви спестява много пари в дългосрочен план.

Вижте повече за: ,