Разлика между Asana и Airtable

Какво е Асана?

Asana е лек инструмент за управление на работата и продуктивност на екипа за управление на проекти и задачи. Asana е мобилно и уеб приложение, което помага на отдалечени и разпределени екипи да си сътрудничат по проекти, да останат организирани и да следват сроковете. Той опростява управлението на работата, като предоставя единна система, където всеки може да вижда, обсъжда и управлява приоритетите на екипа. Инструментите за сътрудничество са в основата на екипите и Асана помага на екипите да работят заедно по -ефективно. Той помага на екипите да проследят какво трябва да се направи, кой трябва да го направи, какъв е напредъкът на проекта и какво следва. Асана е най -добрият претендент в областта на управлението на работата, която ви помага да управлявате натоварването и сроковете. Това е основно инструмент, който ви помага да си сътрудничите с екипа си чрез централен център за споделяне на информация.

Какво е Airtable?

Airtable е още един чудесен инструмент за управление на работата и инструмент за сътрудничество, който съхранява информация в електронна таблица, но също така служи като база данни, която бизнесът може да използва за управление на задачи, CRM, планиране на проекти, проследяване и т.н. Airtable е като подобрена версия на електронна таблица, която ви позволява да създадете лична база данни, която съхранява всичко - от информация за клиентите до идеи за маркетингова кампания. Всъщност това е кръстоска между електронна таблица и база данни и може да се използва за всичко - от управление на проекти до проследяване на инвентара или дори мениджър на рецепти. Можете също да качвате снимки, прикачени файлове и файлове в електронната си таблица или база данни. Това е лесен за използване облачен инструмент за сътрудничество за създаване и споделяне на релационни бази данни.

Разлика между Asana и Airtable

Класификация

-Asana е пълноправен инструмент за управление на работата, проследяване на времето и сътрудничество в екип, който помага да се даде възможност на отдалечени и разпределени екипи да правят чудесни неща заедно. Asana попада главно в категорията „управление на проекти“, която ви помага да си сътрудничите с екипа си чрез централен център за споделяне на информация. Airtable, от друга страна, е хибрид на електронна таблица между база данни, което означава, че е кръстоска между електронна таблица и база данни, която може да се използва за създаване и споделяне на релационни бази данни.

Изгледи на проекта

- Asana е по -гъвкава платформа, която ви предоставя повече начини за преглед на вашите проекти или задачи, а също така можете да персонализирате работния си процес според вашите предпочитания и предпочитания. Asana със сигурност има повече изгледи от Airtable, когато става въпрос за управление на проекти. От списък, дъска и времева линия до календар, портфолио и моите задачи, Asana предлага повече начини за управление на вашия работен поток. Airtable има по -малко изгледи в сравнение с Asana, но можете да премествате нещата по абсолютно същия начин в Airtable, както можете в Asana.

Отчети и табло за управление

- С Asana можете да проследявате напредъка си, да коментирате задачи, да предоставяте актуализации на състоянието, да възлагате задачи на хора, да поискате актуализации и да правите много повече - всичките ви прозрения на едно място. Можете да видите цялостната резюме на вашия проект и таблото за управление ви дава по -голямата част от основните инструменти за отчитане. В Airtable отчетите и всичко останало не са организирани правилно, но ви позволяват да изградите свои собствени системи за отчитане.

Ценообразуване

- Airtable ви предлага повече безплатни основни функции като неограничени бази, 2GB прикачени файлове на база и 1200 записа на база. В Asana Basic нямате персонализирани полета и трябва да надстроите до премиум план, за да имате персонализирани полета. Airtable има сравнително проста структура на ценообразуване, започваща от $ 10 на място на месец (годишно таксуване) и достига до $ 20 на месец. Asana започва от базови $ 10.99 на потребител на месец за Premium плана и достига до $ 24.99 за бизнес плана.

Асана срещу Airtable: Сравнителна диаграма

Резюме

И Asana, и Airtable са чудесни инструменти за управление на работата и екипно сътрудничество с уникални функции и функционалности, но с няколко фини разлики. Asana е предимно за управление на проекти, което означава, че попада в категорията за управление на работата, докато Airtable е кръстоска между електронна таблица и база данни. И двете могат да се похвалят с невероятен набор от функции. Една основна разлика между двете е, че Airtable предлага персонализирани отчети, докато Асана няма тази функция, поне все още. Asana също така предлага цяла гама от цялостни изгледи на проекти в сравнение с Airtable.

Какво е по -добре Асана или Airtable?

Asana е много по -проста за използване и разбиране в сравнение с Airtable. Ако искате простота и ефективност, вие сте по -добре с Asana, защото това е прост лесен за използване инструмент без много звънци и свирки. Airtable е малко по -сложен, що се отнася до лекотата на използване.

Може ли Airtable да замени Asana?

Airtable е много по -сложен в сравнение с Asana, докато Asana е много по -лесен за използване и разбиране, а Asana предоставя множество начини за управление на работния процес на вашия проект. Asana има повече естествени интеграции в сравнение с Airtable, който разчита повече на конектори. Така че Airtable не замества Asana скоро.

Можете ли да свържете Airtable и Asana?

Да, можете да свържете Airtable и Asana. Можете да създавате, актуализирате и организирате задачи в Asana и да създавате нови редове, да търсите и актуализирате след това във Airtable. Можете лесно да интегрирате двата инструмента с многото налични интеграции.

За какво е добър Airtable?

Airtable е мощен инструмент, който не само съхранява информация в електронна таблица, но и служи като база данни, която бизнесът може да използва за планиране и проследяване на проекти, управление на задачи, CRM и много други.

По -добър ли е Airtable от понеделник?

Докато Airtable и понеделник комбинират управление на задачи и технология за бази данни с простота на електронните таблици, Airtable вероятно е по -добър инструмент за управление на бази данни и е сравнително лесен за използване.

Мога ли да се доверя на Airtable?

Ако трябва да се занимавате с числа, данни и искате да имате фактуриране и фактури, Airtable е очевидният избор. Това е чудесен инструмент за управление на вашите проекти за графичен дизайн и др. Работи много добре, когато става въпрос за управление и организиране на вашите проекти. Така че Airtable определено е надежден и надежден инструмент за управление на задачи и сътрудничество.

Вижте повече за: ,