Разлика между ANSI лумени и лумени

ANSI лумени срещу лумени

Ако постоянно използвате проектор у дома или в офиса си за презентации или други развлекателни нужди, може да сте пропуснали един важен детайл от вашето устройство - лумена. При проверка на вашето устройство ще видите, че всички проектори са маркирани с определена стойност на лумена или стойност, докато повечето съвременни проектори днес вече са маркирани с ANSI лумен. И така, как се различават тези две?

„Lumen“ всъщност е по -общият термин, който се отнася до измерването на светлинния поток на устройството. Това дава на потребителя представа за това колко светлина може да изведе проекторът. Така че с много по -прости думи „лумен“ е просто измерване на цялата светлина, която се излъчва от източника.

Просветът (носещ символ „lm“) определя количествено общото количество светлина, което може да се види като излъчвано от определен източник на светлина (т.е. проектора). Математически един лумен е равен на една кандела, умножена по стерадиан (1 lm = 1 cd · sr). Това описва лумена по отношение на кандела. Но когато го описваме във връзка с лукс, той се записва като 1 lm = 1 lx · m2, което всъщност е приравняване на един лумен към произведението на лукс и определена площ, която се измерва.

От друга страна, ANSI лумена са били конкретно описани и структурирани от Американския институт за национални стандарти по този начин дава името "ANSI". Исторически, стандартизацията на лумените по ANSI е разработена през 1992 г., която специално измерва изхода на видео лумена, генериран от проекторите.

Просветът на ANSI вече е резултат от няколко променливи като контраста и яркостта; измерване на белите полета в определени множество точки, разположени на екрана, както и осредняване на посочените измервания, които след това се умножават по измерването на общата площ на екрана. Получената мярка на ANSI лумен определено е по -точна от обикновения лумен. Ето защо това е барометърът, използван от купувачите, които пазаруват нови проектори.

Обаче основаването на избора на проектор единствено на възможно най -високата му светлина може да бъде подвеждащо в един момент. Това е така, защото просветът на ANSI не включва ясно други променливи като материал на екрана, умора на зрителя, количество присъстваща околна светлина и други фактори, които могат да променят яркостта и яснотата на прожектираното изображение.

Резюме:

1. „Лумен“ е основната мярка за светлинния поток (наблюдаваната мощност или силата на светлината). 2. ANSI луменът е измерване на лумена, както е предвидено от стандартизацията ANSI. По този начин той е по -специфичен и точен за определяне на яркостта на проектора. 3. АНСИ лумените се наблюдават като една от стойностите или мерните единици, които трябва да се разглеждат в повечето съвременни съвременни проектори, особено ако купувате такъв.

11 коментара

 1. ЩЕ МИ СЕ ХАРЕСА, РАЗЛИКАТА КАЖЕ МЕЖДУ 1000 ANSI LUMENS 1000 LUMENS, КОЙТО Е ЕДИН ПО -СВЕТЛЕН ИЛИ ПО -ДОБЪР МЕЖДУ ДВЕТЕ.

  • Съгласен. Надявах се да намеря нещо като 1000lm = 982ANSI lm ……. или нещо….

  • Не намерих уравнение, преобразуващо лумени в анси лумени, но докато търсех нови проектори специално за DLP проектор, намерих например марка AUN мини проектор модел D7 с рейтинг @ 2000 лумена и 200 Ansi лумена. Друг AUN мини проектор модел D8i с номинална стойност 3200 лумена и 350 Ansi лумена Друг мини проектор марка thundeal t18 dlp със 180 анси лумена и 2000 лумена. Всички горепосочени dlp проектори са мини проектори от нисък клас, които са добри само през нощта с изключени светлини според хората, които притежават устройството.

   Открих, че всички DLP проектори с висок клас с над 700 анси лумена не споменават лумени само анси лумени. Пример като марка xgimi h1 с оценка 900 анси лумена и не посочва колко лумена. Също така по -нов модел xgimi h2 с 1350 анси лумена и без споменаване на колко лумена. Тези два модела намерих в youtube сравнение на това как се представят при дневна светлина или при включени светлини. Открих, че 900 анси лумена са приемливи при дневна светлина, докато 1350 анси лумена са страхотни, но все още не харесват яркостта на вашия LCD телевизор. Друга китайска марка от висок клас на aliexpress jmgo модел J6s с рейтинг @1100 ansi лумена и без споменаване на колко лумена !!! Надявам се това да е помогнало малко.

 2. Описание, но не относително сравнение. Загуба на време за мен.

 3. Мога ли да знам 1000 анси лумена е равно на колко лумена?

 4. ANSI стандартизира метод за измерване на лумени. Той не може да каже „ANSI лумени“, освен ако не е използван методът ANSI. Може дори да се наложи да бъде сертифициран от ANSI, не съм сигурен. Ако не пише ANSI, методологията е неизвестна, така че няма начин за „конвертиране“.

 5. 1500 ANSI LUMEN РАВНО НА КОЛКО ЛЮМЕНИ

 6. Мисля, че Теренс (декември 2018 г.) се справи правилно. Прочетох други места, където производителите и продавачите могат да изброят произволен брой „лумени“, които искат. Ако няма стандартна форма на измерване (т.е. ANSI), тогава числото не означава нищо. Ето още един обрат - Epson ми казва, че вече не използват „ANSI Lumens“, тъй като това е стар стандарт. Те използват нещо, наречено IDMS за цветен изход и ISO за бял изход на своите проектори. Сега трябва да разбера какво означават те! Някой може ли да помогне?

Вижте повече за: ,