Разлика между усилвател и приемник

Усилвател срещу приемник

Обръщали ли сте внимателно внимание на домашното си стерео устройство? Ако не, тогава може да е време да познаете цялата система и да разберете важните й подкомпоненти. Усилвателят и приемникът са примери за това.

Усилвателят, от самия термин, подобрява или усилва сигнал от аудио източници като CD плейъри, като същевременно поддържа своята честота. Този упълномощен аудио сигнал стимулира високоговорителите, които излъчват звуци с висока мощност. Това е нещо, което нормалните линейни сигнални устройства не могат да постигнат.

Приемникът е като отделение за организиране на цялата електроника в една област. Той не е просто разпръснат в няколко кутии. Той също така се счита за най -основната част във всички стерео системи. Ако искате да имате най -основните части на стерео система, тогава можете да помислите за получаване на един приемник. Това вече комбинира предварителния усилвател, радио тунера и усилвателя.

Какво е предимството или недостатъка на получаването на отделен усилвател? Какво ще кажете за приемник? Е, ако сте много избирателни с отделните части на вашата система, тогава отидете за закупуване на отделен усилвател, предварително усилвател и други подкомпоненти. Недостатъкът е, разбира се, че покупката на няколко компонента в крайна сметка ще ви струва повече. От друга страна, ако имате приемник, който вече има пълния пакет, често получавате по -голяма лекота при настройването на цялата система, тъй като това е много по -лесно. Просто трябва да помислите за дългосрочно, дали е възможно да ремонтирате цялото устройство или не в случай на неизправност. Защото дори и само един негов аспект да е повреден, качеството на звука може да не е твърде добро в сравнение с отделен усилвател.

Закупуването на отделен усилвател, вместо на приемник „всичко в едно“, се казва, че генерира най-доброто звучене или забавление. Този стил предлага и по -голяма гъвкавост по отношение на модернизация или ремонт в бъдеще. Тази настройка също е по-привлекателна, тъй като ще остави на всеки човек впечатлението „уау“, когато гледа стерео система, съставена от няколко парчета. Освен допълнителните разходи, наличието на тези много единици в крайна сметка ще изисква повече място за тяхното поставяне.

1. Приемникът е устройство „всичко в едно“, което се състои от три отделни компонента, които включват предварително усилвателя, усилвателя на мощността и радио тунера. 2. Усилвателят е този, който обединява блоковете за мощност и предварително усилване в една система.