Разлика между пазара на пресни и пълнозърнести храни на Amazon

Що се отнася до храни и хранителни стоки, всеки малък детайл е от значение. От мястото, където плодовете и зеленчуците се отглеждат до доставката на продуктите от прага и от избора на най -качествената продукция до подаването на вашата поръчка, малките неща правят чудесното пазаруване. Благодарение на технологичното развитие и постоянното нарастване на интернет търговците на дребно, които продават почти всичко онлайн, можете да поръчате хранителни стоки и пресни плодове и зеленчуци онлайн и да ги доставите на прага си, без дори да излизате от дома си. Прясното и сезонното са отличителните белези на днешната гурме сцена, а с онлайн услуги като Amazon Fresh можете дори да се докоснете до местните фермерски продукти и пакетираните храни, напълно без касиер.

Какво е Amazon Fresh?

Amazon Fresh е услуга за доставка и вземане на хранителни стоки от гиганта за електронна търговия Amazon със седалище в Сиатъл, Вашингтон. Amazon работи и координира с вашите любими марки и местни фермери, за да ви донесе пресните плодове, зеленчуци и хранителни стоки на прага ви в точното време за вас. Amazon Fresh е достъпен като безплатен пробен период или за членове на Prime, което им позволява да поръчват от огромен избор от над 5000 пресни плодове и зеленчуци, сухи хранителни продукти, млечни продукти, прясно месо, пакетирани храни и др. Членовете също могат да получат специални оферти и отстъпки за избрани категории, така че да можете да спестите от артикулите, които търсите. Amazon Fresh вече се предлага в почти всички големи градове в САЩ, Берлин, Лондон, Хамбург, Токио, Сингапур, Мюнхен, Милано и Индия. Потребителите могат да влязат в своя Prime акаунт или да използват приложението Fresh, за да направят поръчката си и да получат продуктите безпроблемно.

Какво представлява пазарът на цели храни?

Whole Foods Market, базиран в Остин, Тексас, е една от най-големите американски вериги магазини за натурални храни на растителна основа. Whole Foods Market е може би най -големият играч в света на веригите за органични храни. Веригата супермаркети поникна от откриването на първия си магазин в Тексас през 1980 г., за да оперира 500 магазина в Северна Америка и седем магазина в Обединеното кралство до 2019 г., като придоби няколко вериги магазини за натурални храни, включително пазарите за естествена храна на г -жа Gooch в Лос Анджелис и Магазини за хляб и цирк в Нова Англия. Пазарът на цели храни се превърна в мейнстрийм във времето, когато пазарът на биологични храни се смяташе за доста малък нишов бизнес. През 2017 г. гигантът за електронна търговия Amazon купи Whole Foods Market за 13,7 милиарда долара в брой, с което едно от най -големите имена на пазара на биологични храни в своето портфолио. Супермаркетът сега продава устройства на Amazon като Echo и предлага отстъпки за членовете на Amazon Prime.

Разлика между пазара на Amazon Fresh и Whole Foods

Модел

-Придобиването на Amazon на Whole Foods отвори нов бизнес за Amazon в пространството на ръба и хоросана. Целият пазар на храни, базиран в Остин, Тексас, ще продължи да работи като отделна единица на Amazon. Whole Foods Market е третата по големина в Америка верига магазини за натурални храни на растителна основа и един от най-големите играчи в света на пазара на биологични храни. Amazon Fresh, от друга страна, е услуга за доставка и вземане на хранителни стоки от Amazon, която ви позволява да поръчвате пресни плодове и зеленчуци и хранителни стоки онлайн и да ги доставяте на прага си според вашия график.

Пазар

- Една от основните разлики между двата търговци на дребно е, че те са насочени към различни потребителски сегменти. Amazon Fresh работи с любимите ви марки и местни фермери, за да ви осигури местна фермерска продукция, пресни зеленчуци и плодове, млечни продукти и богат избор от хранителни стоки. Въпреки че Amazon Fresh продава много неща, основният му фокус са хранителните стоки. Whole Foods Market, от друга страна, е магазин за всички местни и органични продукти. Whole Foods Market продава широк асортимент от натурални, растителни хранителни продукти, които не съдържат хидрогенирани мазнини и нежелани допълнителни консерванти.

Amazon Fresh срещу пазара на цели храни: Сравнителна таблица

Резюме

Whole Foods Market вече не е самостоятелна марка, тъй като популярната верига супермаркети е придобита от гиганта за електронна търговия Amazon в огромна сделка в размер на 13,7 милиарда долара, което отваря нова пазарна перспектива за Amazon на фронта. Целият хранителен пазар вече работи под собствеността на Amazon като отделна единица за пазаруване на хранителни стоки, като същевременно запазва основната стойност на марката непокътната, с няколко допълнителни предложения, като специални оферти и отстъпки в магазините на Whole Foods Market за членовете на Amazon Prime . Изглежда, че Amazon иска да запази името на марката за това, с което е известна-едно гише за всички органични и здравословни неща-като същевременно изгражда отношения на доверие и качество. Това беше чудесен ход, който би помогнал за разрастването на онлайн пазара за хранителни стоки за Amazon и разширяване на бизнеса му с някои от най -големите имена на пазара за хранителни стоки под неговото портфолио, а да не говорим за присъствието на тухли и хоросан.

Вижте повече за: ,