Разлика между Amazon и Target

Процесът на търговия е значително опростен от технологиите, по -специално онлайн търговията. В днешно време потребителите и производителите могат лесно да продават или купуват стоки и дори услуги чрез онлайн платформи, а след това стоките се доставят до техните конкретни места. Тъй като промяната не идва лесно, някои продавачи са предпочели да запазят физически магазини, като Target. Въпреки че Amazon и Target могат да имат една и съща мисия, която свързва потребителите и производителите, те имат някои различия.  

Какво е Amazon?

Основана е на 5 юли 1994 г. от Джеф Безос, като онлайн книжарница и е нараснал по забележителен начин и разширен по отношение на рентабилността, на обхвата на услугите и продуктите, при условие. Основан е в Сиатъл, Вашингтон, САЩ. Това е най-голямата платформа за електронна търговия в света, която е в резултат на пазарната капитализация и приходи и оперира в електронната търговия, компютърен хардуер, облачни изчисления и изкуствен интелект. Сред продуктите, предлагани от Amazon, включват облекло, електроника, мебели, бижута, софтуер и храна, само за да назовем само няколко.

Това е най -голямата интернет компания, базирана на приходите в света, с дъщерни дружества като AbeBooks, Amazon Air, Amazon logistics, Body Labs, Goodreads, Graphiq, Wholefood market и Zappos, само за да назовем само няколко. Към 2017 г. приходите му бяха прогнозирани на 177.866 милиарда щатски долара.  

Какво е Target?

Основана е на 4-ти юни 1904 от Джордж Дейтън в Минесота, САЩ, Таргет е оценен като 8-ия най-голям универсален магазин дребно и номер 39 списъка Fortune 500 като най-големият САЩ корпорация по отношение на приходите в Съединените на Щати. Понастоящем оперира 1 822 магазина в Съединените американски щати.  

Target се занимава с продукти като облекло и аксесоари, морава и градина, консумативи за домашни любимци, играчки и игри, продукти за красота и здраве, храна, спално бельо, мебели и бижута, само за да назовем само няколко. Прогнозата за приходите към 2018 г. е 71,88 милиарда щатски долара. Тя има няколко дъщерни дружества, включително услуги за търсене на източници, финансови услуги и услуги за търговия на дребно.  

Прилики между Amazon и Target

  • И двете са публични дружества
  • И двете имат платформа за онлайн продажби, както и физически магазини

Разлики между Amazon и Target

  1. Основатели

Amazon е основан от Джеф Безос в Сиатъл , Вашингтон, докато Target е основан от Джордж Дейтън в Минесота, Съединени американски щати.  

  1. Дата на основаване

Amazon е основан на 5 юли 1994 г., докато Target е основан на 4 юни 1904 г.

  1. Обхват на продуктите

Обхватът на продуктите и услугите в Amazon включва облекло, електроника, мебели, бижута, софтуер и храна, само за да назовем само няколко. От друга страна, обхватът на продуктите в Target включва облекло и аксесоари, морава и градина, консумативи за домашни любимци, играчки и игри, продукти за красота и здраве, храна, спално бельо, мебели и бижута, само за да назовем само няколко.  

  1. Дъщерни дружества

Amazon има AbeBooks, Amazon Air, Amazon logistics, Body Labs, Goodreads, Graphiq, Wholefood Market и Zappos като дъщерни дружества. От друга страна, целевите дъщерни дружества включват услуги за търсене на източници, финансови услуги и услуги за търговия на дребно.

  1. Приходи

Прогнозата за приходите в Amazon към 2017 г. е 177.866 милиарда щатски долара. От друга страна, прогнозата за приходите в Target към 2018 г. беше 71,88 милиарда щатски долара.  

  1. Начин на бизнес

Докато Amazon е платформа за електронна търговия, за разлика от ведомствена настройка, Target е специализирана в ведомствени магазини, за разлика от онлайн платформа.  

Amazon срещу Target: Сравнителна таблица

Обобщение на Amazon срещу Target

Както Amazon, така и Target са едни от най-големите и надеждни платформи за продажба, като Amazon залага повече на търговията с електронна търговия и има за цел да се специализира повече във физически ведомствени магазини. Въпреки че тези две неща могат да бъдат различни, не може да се пренебрегне ролята, която те играят в създаването на работни места, преодоляването на разликата между потребителите и производителите, като същевременно насърчава икономическото развитие.

Вижте повече за: ,