Разлика между AliExpress и Wish

С широкото разпространение на интернет и господството на World Wide Web, нашето поведение при пазаруване се промени радикално. Наречете го революция или наречете разрушаване; каквото и да е, то се разпростира през търговията на дребно, унищожава старите добри магазини за тухли и хоросан и утвърдените марки и променя начина, по който пазаруваме. Това следващо поколение пазаруване постави на колене известните марки. Търговията на дребно, както познавахме, се промени, а с нея и самият опит при пазаруване. Цифровата ера подхранва експлозивния растеж на електронната търговия, докато се сбогува с чисто офлайн моделите.

Големите търговци на дребно почти изчезват от картината, особено с все повече играчи на електронната търговия, които превземат пейзажа. AliExpress и Wish са две такива популярни онлайн компании за търговия на дребно, които споделят значителна част от огромния пейзаж на електронната търговия. И двете са популярни онлайн пазари, които представляват най -новите тенденции в онлайн търговията на дребно, като отварят нов свят от възможности за разбиращи се купувачи и ловци на сделки. Докато и двамата продават милиони висококачествени артикули на безумно намалени цени, има голямо значение как функционират двата пазара. Нека видим как двамата се изправят един срещу друг.

Какво е AliExpress?

AliExpress е глобална платформа за електронна търговия и международното подразделение на водещия китайски гигант за електронна търговия Alibaba Group. AliExpress стартира като отвъдморска платформа за Alibaba през 2010 г., за да се конкурира с другите онлайн гиганти на дребно като eBay и Amazon. Той бързо набира скорост и за кратък период от време показва бърз растеж на развиващите се пазари със 700 000 регистрирани потребители само в Русия. Alibaba е петата по големина компания за търговия на дребно в света по приходи и един от основните играчи в областта на електронната търговия. AliExpress (aliexpress.com) продава всичко-от дрехи, бижута и играчки до телефони, електроника и спортно оборудване на невероятни цени. Големите марки и фирми предлагат и продават своите продукти на онлайн платформата AliExpress, като повечето продавачи и производители са извън Китай.

Какво е Wish?

Wish е онлайн компания за търговия на дребно и онлайн пазар, който ви позволява да пазарувате през хиляди различни продукти в множество категории, всички на силно намалени цени. Wish е основан през 2010 г. от двама бивши програмисти на Google, Peter Szulczewski и Danny Zhang. Той започна като партньорски сайт, позволяващ на потребителите да създават списъци с желания и да купуват продукти от сайтове на трети страни. Днес Wish продава директно на своите стотици клиенти по целия свят над 100 милиона висококачествени артикула на намалени цени. Компанията успя да остане под радара за много дълго време доскоро, когато според съобщенията 5-годишната стартираща компания се отказа от офертата от Amazon за 10 милиарда долара. Wish прави бизнес под собствеността на базираната в Калифорния ContextLogic Inc., от която се развива онлайн пазарът Wish.

Разлика между AliExpress и Wish

Общ

AliExpress е глобална платформа за електронна търговия и международното подразделение на водещия китайски гигант за електронна търговия Alibaba Group, която продава всичко-от дрехи, бижута и играчки до телефони, електроника и спортно оборудване на невероятни цени. Повечето от продавачите и производителите на AliExpress са базирани в Китай. Wish е онлайн компания за търговия на дребно и онлайн пазар, който ви позволява да пазарувате през хиляди различни продукти в множество категории, всички на силно намалени цени. Wish оперира своя бизнес под собствеността на базираната в Калифорния ContextLogic Inc., от която еволюира онлайн пазарът.

Достъпност

Докато почти всеки продукт, който можете да намерите на сайта или приложението на AliExpress, може да се намери и на сайта или приложението Wish, елементите в AliExpress са сравнително по -евтини от тези в Wish. Това вероятно е така, защото Wish взема 10% от цената на продуктите от продавача, докато AliExpress взема само 5%, като запазва маржовете на печалба до минимални. Така че разходите за продажба на артикули на AliExpress са по -евтини за продавачите и търговците на дребно. Wish също е евтин онлайн пазар, който продава артикули на конкурентни цени чрез мобилното си приложение.

Доверие

Единственият недостатък на пазаруването с AliExpress е, че повечето от търговците на дребно и на едро са базирани в Китай и като онлайн пазар за всички, доверието на продавачите е под въпрос. Това означава дълги срокове на изпълнение, забавяне на доставката, недобросъвестни продавачи, лошо качество или неподходящи артикули и надценени такси за доставка. Така че провеждането на вашето проучване е препоръчително, когато се занимавате с продавачи. Wish, от друга страна, обслужва милиони потребители в САЩ и Европа, а неговите продавачи са разположени по целия свят, така че е сравнително по -безопасно да пазарувате на Wish, отколкото на AliExpress.

AliExpress срещу Wish: Сравнителна диаграма

Обобщение на AliExpress срещу Wish

Въпреки че AliExpress и Wish са основните играчи в онлайн търговията на дребно, те следват малко по -различна пазарна стратегия, за да се погрижат за своите милиони потребители по целия свят. Цената на продуктите в AliExpress е сравнително по -евтина от Wish. Това е така, защото продавачите плащат само 5% от цената на продуктите на AliExpress в сравнение с това, което плащат на Wish, което е 10% от цената на артикулите. Wish също продава висококачествени продукти на силно намалени цени и започва да установява своето онлайн присъствие като един от основните играчи в пространството за електронна търговия.

4 коментара

  1. Добър ден…. Искам да пазарувам онлайн и съм в Африка (Ботсвана) и бих искал да знам кое приложение за онлайн пазаруване мога да използвам между желание и Али .. благодаря ви

    • Пожелайте си по целия път. Бях измамен и загубих парите си на AliExpress, но никога на Wish. Въпреки че Wish е по -скъп, обслужването му за клиенти е хиляди пъти по -добро.

  2. Оставам в Нигерия и бих се радвал на препоръка и идея за цените за доставка. Благодаря

  3. Сега не е така, че aliexpress е по -евтин и желанието е скъпо, сравних много продукти, които намерих за скъпи в aliexpress и същият артикул е по -евтин по желание, също и обслужването на клиенти по желание е много по -добро от aliexpress. Предимно продавач на aliexpress don не отговарям на съобщенията, изпратени до тях. приложението wish е много удобно за потребителя и не е толкова сложно като aliexpress, купувам неща и от двете платформи. AliExpress се нуждае от някои подобрения, особено обслужване на клиенти.

Вижте повече за: ,