Разлика между Airbus и Boeing

Airbus срещу Boeing

Има много разлики между Airbus и Boeing. И двете са титани на авиационната индустрия, двете компании винаги се състезават помежду си, само за да донесат най -доброто в себе си.

По отношение на продажбите, базирани на това в периода 2000-2009 г., Airbus вече е получила общо 6 452 поръчки в сравнение с 5 927 на Boeing. Но що се отнася до реалните доставки, Boeing леко остря Airbus, като публикува 3 950 доставки само от 2003 до 2009 г. Airbus има само 3 810 доставки. Тези цифри показват колко тежка е конкуренцията, което проправи пътя към създаването на все по-популярните „войни на авиокомпаниите“.

Като компания, Airbus е от европейски произход „френски, докато Boeing е от Америка. Всеки производител е направил няколко варианта на авиокомпании, вариращи от тези, които ще се използват за търговски цели, до самолетите, които ще се използват за военните. Те също така правят пътнически самолети, които могат да превозват между 100 и 500 души.

Повече хора биха се съгласили, че Boeing е по -популярен, най -вероятно защото е бил в индустрията по -напред от Airbus. Последният е само новодошъл в бизнеса и хората твърдят, че все още следват някои от дизайните, представени за първи път от Boeing през 90 -те години и по -рано. Въпреки че все още няма категорични доказателства, много от тях също приемат вътрешното оформление на Boeing и общия комфорт на пътниците като по -добри от европейските им колеги. Независимо от това, това също е въпрос на личен избор.

В повечето дизайни двете се различават по определени физически характеристики. Самолетните органи за управление на самолетите Boeing имат централен хомот и колона, проектирана от волана, която служи като основен контрол на посоката на плавателния съд. Airbus има контролер тип странична пръчка. Има и джойстик вляво от главния пилот, докато вторият пилот има друг джойстик вдясно.

Системата за компенсиране на компютър , тема на много дебати днес, също се различава между двете. Самолетната автоматизация в Airbus е по -сложна, отколкото в самолетите на Boeing. Airbus вярва в компютърната им система толкова много, че те (пилотите) не могат да ги отменят. Разработчиците на Boeing смятат, че пилотите имат последната дума; по този начин те са в състояние да изпълняват тази специална функция за отмяна. Въпреки това, тези два подхода към компютъра на занаята имат своите силни и слаби страни.

1. Boeing все още използва централния си механизъм за управление на кормилото и колоната на волана за контрол на посоката, докато Airbus има подход към страничен джойстик. 2. Пилотите на Boeing могат да отменят компютъра на кораба, особено по време на извънредни ситуации, докато пилотите на Airbus не могат. 3. Boeing е американска корпорация, докато Airbus е френски производител на самолети. 4. Boeing е по -стара компания от Airbus.

Вижте повече за: ,