Разлика между Партньорски маркетинг и Маркетинг на инфлуенсър

През последните няколко години социалните медии със сигурност процъфтяват. Това доведе до нови маркетингови инструменти, включително платени реклами, нови пазари, влиятелен маркетинг и различни методи за взаимодействие чрез различни канали, включително Facebook, Instagram, Google, Twitter и LinkedIn, само за да назовем само няколко. Въпреки че в момента това има широк дял в онлайн маркетинга, други начини като партньорския маркетинг също станаха популярни, давайки на света широк спектър от маркетингови възможности. В тази статия ще разгледаме разликата между партньорския маркетинг и маркетинга на инфлуенсър.

Партньорски маркетинг

Това е маркетингова стратегия, при която марките популяризират продукти чрез лица, обикновено наричани филиали, на уебсайтове, различни от марките. Когато потребителите купуват продукт или услуга чрез потенциални клиенти, като например щракване върху връзка, партньорът получава процент от продажбата.

Следователно те действат като трети рекламодатели, които свързват бизнеса с потребителите и печелят комисионна за всяка успешна регистрация, регистрация или продажба. Въпреки че всеки може да кандидатства, за да стане партньор маркетинг, лица с ангажирани и големи онлайн последователи се възползват повече от тези програми.

Предимствата на партньорския маркетинг включват:

 • Марките могат да плащат само за клиенти, които са се превърнали в продажба
 • Той е лесен за изпълнение, тъй като не изисква много усилия за настройка
 • Резултатите са лесни за измерване
 • Това е гъвкав маркетингов метод
 • Това е рентабилно, тъй като плащането се извършва само за извършени продажби
 • Това изисква минимални първоначални инвестиции

Партньорският маркетинг обаче има няколко недостатъка

 • Това може да разруши репутацията на марката в случаите, когато търговците на партньори използват съмнителни тактики като фалшива реклама, както и списъци с имейли за спам
 • Те също са склонни към измами чрез използването на фалшиви имейл списъци и използването на ботове
 • Марките имат ограничен контрол върху съдържанието, създадено от филиали

Инфлуенсър маркетинг

Това е маркетингова стратегия, която позволява на марките да си сътрудничат с влиятелни лица в социалните медии за популяризиране на продукти и услуги. Въпреки че това не е изцяло нова маркетингова стратегия, тъй като марките са използвали известни личности в миналото за популяризиране на продукти и услуги, каналите в социалните медии като Instagram направиха възможно други създатели на съдържание да влияят на потребителите.

Докато влиятелните лица могат да бъдат анализатори, създатели на съдържание, журналисти и блогъри, за да назовем само няколко, те трябва да имат силно онлайн присъствие, да могат да предадат силен афинитет към марката, да изградят доверие и доверие сред аудиторията си и да имат значителен отпечатък в социалните медии.

Маркетингът на Influencer стана популярен през последните години, тъй като е един от най -мощните и бързи начини за постигане на експозиция на марката за кратък период от време. Успешното маркетингово сътрудничество на влиятелни лица обаче трябва да създаде ангажираност в социалните медии, да увеличи трафика на уебсайтове, да увеличи броя на последователите и най -важното, да доведе повече поколение до марка.

Предимствата на влиятелния маркетинг включват;

 • Марките имат способността да достигнат до по -широка аудитория за кратко време
 • Това може да помогне за изграждането на доверие в една марка

Недостатъците обаче включват;

 • Това може да разруши репутацията на марката, ако се използват грешни влиятелни лица
 • Може да е трудно да се проследи успеха на кампанията без подходящите инструменти

Прилики между партньорския маркетинг и маркетинга на влиятелни

 • И двамата са рекламодатели на трети страни
 • И двамата основават работата си на онлайн платформи

Разлики между партньорския маркетинг и маркетинга на Influencer

Определение

Партньорският маркетинг се отнася до маркетингова стратегия, при която марките популяризират продукти чрез лица, обикновено наричани филиали на уебсайтове, различни от марките. От друга страна, маркетингът на инфлуенсър се отнася до маркетингова стратегия, която позволява на марките да си сътрудничат с влиятелни лица в социалните медии за популяризиране на продукти и услуги.

Плащане

Докато партньорите на маркетинг получават комисионна само когато олово се превръща в продажба, на влиятелните се плаща чрез фиксирана ставка, безплатен продукт или плащане на публикация.

Участващи хора

Докато партньорите за маркетинг са компании, издатели и блогове, влиятелните лица са блогъри, лидери в индустрията, известни личности и медийни личности.

Измерете

Примерите за методи, използвани за измерване на ефективността на партньорския маркетинг, включват процент на реализация, средна стойност на поръчката, стойност за целия живот на клиента, цена на придобиване, продажби, абонаменти, поръчки и регистрация по имейл. От друга страна, примери за методи, използвани за проследяване на ефективността на партньорския маркетинг, включват акции, нови последователи, цена на импресия, потенциален обхват, подаръци и социална ангажираност.

Партньорски маркетинг срещу инфлуенсър маркетинг: Сравнителна таблица

Обобщение на партньорския маркетинг срещу маркетинга на влиятелни

Партньорският маркетинг се отнася до маркетингова стратегия, при която марките популяризират продукти чрез лица, обикновено наричани филиали на уебсайтове, различни от марките. От друга страна, маркетингът на инфлуенсър се отнася до маркетингова стратегия, която позволява на марките да си сътрудничат с влиятелни лица в социалните медии за популяризиране на продукти и услуги. Въпреки разликите, тези две стратегии за онлайн маркетинг могат да изкачат марките на следващото ниво. Трябва обаче да се внимава, тъй като те могат да разрушат репутацията на марката, когато се използват от грешни влиятелни лица или партньори на маркетинг.

Коментарите са затворени.

Вижте повече за: ,