Разлика между партньорски маркетинг и дропшипинг

Интернет е нещо повече от съкровищница с информация; всъщност това е всичко, което си мислиш, че ще бъде бъдещето. Днес можете да печелите пари в интернет, докато спите. Не е ли това най -великата мечта? Има много различни начини да спечелите прилични пари в интернет и изглежда, че всеки ден се разработват все повече нови начини. Например, в наши дни се изпълняват няколко програми за бизнес маркетинг, които както големите, така и малките фирми могат да използват за увеличаване на бизнеса си. Бизнесът винаги търси начини да развие бизнеса си, но без да харчи цяло състояние за някакъв нов бизнес модел. Съществува нова тактика за онлайн продажби, която уебсайтовете за електронна търговия извличат максимума от тези дни, нов печеливш бизнес модел за маркетинг, наречен „партньорски маркетинг“. Това е като алтернативен начин на печелене на пари, който също помага за развитието на вашия бизнес в процеса. След това има „дропшипинг“, метод за изпълнение на доставчици на трети страни и изискан бизнес модел за начало.

Какво е партньорски маркетинг?

Партньорският маркетинг е един от многото начини да печелите пари в Интернет като алтернативен поток от приходи, но без звънци и свирки на пълноценна бизнес практика. Партньорският маркетинг е модел на бизнес маркетинг, който ви позволява да популяризирате и пускате на пазара продукти или услуги на някой друг, като използвате партньорска мрежа и печелите комисионна, ако някой от продуктите се продава в резултат на вашите маркетингови усилия. Това е модел за споделяне на приходите и генериране, включен предимно от уебсайтове за електронна търговия като Amazon. В Amazon има над хиляди филиали, които популяризират продуктите на Amazon в мрежата, стимулирайки трафика и увеличавайки продажбите. Amazon плаща на своите филиали процент от приходите, които те правят в пряк резултат от маркетинговите усилия на филиалите. Филиалите играят основна роля в онлайн маркетинговите усилия на бизнеса, като им помагат да стимулират трафика и да популяризират своите продукти.

Какво е Dropshipping?

Дропшипингът е още един бизнес модел, генериращ пасивни приходи, при който продавач или продавач продава продукти, без всъщност да поддържа активен инвентар на продуктите. Това е бизнес модел, който позволява на продавачите да започнат да продават продукти, но без да е необходимо да водят опис на продуктите. Тази бизнес практика елиминира необходимостта и разходите за стартиране на нов бизнес. С дропшипинг можете да започнете бизнеса си по -бързо, без дори да се притеснявате, че ще водите опис на продуктите. Освен това не е нужно да се притеснявате за отдаване под наем на складове и поддържане на складови помещения. Ако искате да започнете нов бизнес или да разширите текущия си бизнес, дропшипингът вероятно е идеалният бизнес за начало. Не е нужно да се притеснявате за инвестиране в управление на запасите или намиране на складови помещения или изпращане на пакети. Получавате броя на продуктите, които искате да продавате директно от доставчика и го продавате на клиентите си, дори един продукт наведнъж.

Разлика между партньорски маркетинг и дропшипинг

Бизнес модел

- И партньорският маркетинг, и дропшипингът са ефективни тактики за онлайн продажби и вероятно лесните начини да печелите пари онлайн. Те обаче са много различни бизнес модели, генериращи приходи, като всеки от тях има своите плюсове и минуси. Партньорският маркетинг е модел на пасивно споделяне на приходи, който ви позволява да популяризирате и предлагате на пазара продукти или услуги на някой друг, използвайки партньорска мрежа и да печелите комисионна, ако те направят покупка чрез тях. Dropshipping е още един бизнес модел, генериращ пасивни приходи, който ви позволява да започнете да продавате продукти, но без да е необходимо да водите опис на продуктите.

Работещи

- Основната разлика между двете е как работят. С партньорския маркетинг вие насочвате клиенти или клиенти към друг бизнес чрез партньорска програма и ако някой от продуктите се продаде в резултат на вашите маркетингови усилия, получавате възнаграждение с прилична комисионна. Това е един от най -лесните начини да развиете бизнеса си или да започнете нов. Dropshipping работи по подобен начин, но в различен контекст. Не е нужно да се притеснявате за инвестиране в управление на запаси или намиране на складови помещения; просто комуникирате с доставчици и получавате продукта или продуктите, от които се нуждае клиентът, и ги продавате директно на клиентите.

Мащабируемост

- Партньорският маркетинг има потенциал за мащабиране, но целта е да накарате възможно най -много хора да кликнат върху връзките, които водят до директни покупки. Вие просто действате като референт, излагайки клиента на нов продукт или услуга и когато продажбата приключи, вие като партньорски маркетинг печелите комисионна. Дропшипинг бизнес моделът, от друга страна, е много по -лесен за мащабиране. По -голямата част от работата се поема от доставчиците, така че дори и да получите повече поръчки, не е нужно да се притеснявате за складиране на запаси или управление на склад, което означава по -малко главоболие и по -малко постепенна работа.

Партньорски маркетинг срещу дропшипинг: Сравнителна диаграма

Резюме

И двата модела са печеливши бизнес маркетинг модели и пасивни тактики за генериране на приходи, които включват сериозни пари с разрастването на бизнеса. И двете са лесни за започване с по -малко режийни разходи и повече клиенти, които водите, повече награди, които ще пожънете в резултат на вашите маркетингови усилия. С дропшипинга обаче по -голямата част от работата се поема от доставчиците, което ще ви позволи да разширите бизнеса си с по -малко постепенна работа и по -малко натиск. Това не е така при партньорския маркетинг; понякога трябва да се вдигате тежко. Партньорският маркетинг просто печели комисионна за популяризиране на продукт или услуга, които не са ваша собственост.

Вижте повече за: ,