Разлика между партньорски маркетинг и дигитален маркетинг

Технологичен напредък, чрез интернет създаде широка гама от продукти, услуги, възможности и модели на взаимодействие, които свързват света. С наличието на цифрови пътища, да не говорим за лекотата на достъпност, марките могат лесно да взаимодействат и да комуникират с потребителите. Хиляди работни места, които не бяха налични преди ерата на интернет, също се отвориха.

Маркетингът е преминал особено от традиционните методи като вестници, маркетинг от врата до врата, радио и билбордове към по -напреднали методи като използването на цифрови инструменти за достигане до потребителите. Въпреки че те повишават осведомеността относно продуктите и услугите, те също така осигуряват източник на приходи за милиони по целия свят. В тази статия ще обсъдим разликата между партньорския маркетинг и дигиталния маркетинг.

Какво е партньорски маркетинг?

Това е маркетингов метод, който включва печелене на пари чрез реклама или популяризиране на продукти и услуги, при което се извършва плащане, след като потребителят направи покупка. Тя включва продукта, партньорския маркетинг, използваните канали и потребителя.

Обикновено партньорите на маркетинг получават връзка от марката, популяризираща продуктите и услугите. Следователно се заплаща комисионна, когато потребителят купува чрез тази връзка.

Предимствата на партньорския маркетинг включват;

  • Тя се основава на производителността. Следователно марката плаща само за клиенти, които са се превърнали в продажба.
  • Помага за увеличаване на видимостта на марката
  • Може да се използва за насочване към конкретни потребители
  • Лесен за измерване чрез изгледи на сайт или чрез кликване

Какво е дигитален маркетинг?

Това е използването на онлайн канали за предлагане на продукти и услуги. Той включва много канали и платформи, включително, но не само, Facebook, имейли, Instagram, търсачки като google, мобилни приложения.

Дигиталният маркетинг обхваща маркетинг в социалните медии, автоматизация на маркетинга, маркетинг на съдържанието, оптимизация на търсачките, имейл маркетинг, входящ маркетинг, заплащане на кликване и партньорски маркетинг, само за да назовем само няколко.

Предимствата на дигиталния маркетинг включват;

  • Той е рентабилен в сравнение с други маркетингови канали, като телевизионни реклами
  • Предлага на марките по -бърза публичност, тъй като има по -широк обхват
  • Лесно се измерват резултатите от реклами или кампании

Прилики между партньорския маркетинг и дигиталния маркетинг

  • И двете осигуряват маркетингови възможности чрез цифрови платформи

Разлики между партньорски маркетинг и дигитален маркетинг

Определение

Партньорският маркетинг се отнася до маркетингов метод, който включва печелене на пари чрез реклама или популяризиране на продукти и услуги, при което се извършва плащане, след като потребителят направи покупка. От друга страна, дигиталният маркетинг се отнася до използването на онлайн пътища като маркетинг в социалните медии, автоматизация на маркетинга, маркетинг на съдържанието, оптимизация на търсачките и имейл маркетинг за предлагане на пазара на продукти и услуги.

Агенти

Докато агентите, участващи в партньорския маркетинг, включват продукт, партньорския маркетинг, използваните канали и потребителя, агентите, участващи в цифровото маркиране, включват продукта, цифровия канал и потребителя.

Изпълнители

Докато партньорският маркетинг използва експерти, известни личности и макар и лидери за популяризиране на продукти и услуги в замяна на комисионна от направените продажби, дигиталният маркетинг се управлява от дигитални агенции, собственици на марки или персонал на компании.

Партньорски маркетинг срещу дигитален маркетинг: Сравнителна таблица

Обобщение на партньорския маркетинг срещу дигиталния маркетинг

Партньорският маркетинг се отнася до маркетингов метод, който включва печелене на пари чрез реклама или популяризиране на продукти и услуги, при което се извършва плащане, след като потребителят направи покупка. От друга страна, дигиталният маркетинг се отнася до използването на онлайн начини като маркетинг в социалните медии, автоматизация на маркетинга, маркетинг на съдържанието, оптимизация на търсачките и имейл маркетинг за предлагане на пазара на продукти и услуги. Въпреки че и двата маркетингови метода могат да дадат различни резултати, марките трябва да проучат идеалните маркетингови методи за своите продукти или услуги.

Коментарите са затворени.

Вижте повече за: ,