Разлика между Adobe Reader и Adobe Acrobat

Adobe Reader и Adobe Acrobat са двата най -популярни PDF зрители, разработени и разпространени от Adobe Systems Incorporated. И двете са много важни инструменти в днешния електронен работен процес, които могат да преобразуват практически всеки документ във формат PDF, като същевременно запазват съдържанието непокътнато с оригиналния документ. И двете могат да се използват за лесно преглеждане, отпечатване, коментиране и търсене в документи, но Acrobat е по -напредналата версия на Reader с възможност за създаване и редактиране на съществуващи документи. Тази статия обяснява разликата между двамата PDF зрители на различни фронтове.

Какво е Adobe Reader?

Adobe Reader е един малък компонент на Acrobat, разработен от Adobe Systems за преглед и отваряне на PDF (Portable Document Format) файлове. Това е безплатна кросплатформена програма, която ви позволява да създавате PDF документи на един компютър и да ги преглеждате на друг компютър с PDF преглед като Adobe Reader. Той може да бъде изтеглен от уебсайта на Adobe абсолютно безплатно или също така може да бъде получен от други източници, стига да отговарят на изискванията за лицензиране на Adobe. Adobe Reader не е същият като Adobe Acrobat. Всъщност това е малък компонент от много по -голямо семейство Adobe, което се е развило чрез различни итерации с течение на времето. Наред с преглеждането и отпечатването на PDF файлове, той също така ви позволява да правите много неща с PDF файлове, като попълване на формуляри, коментиране на документи, конвертиране на PDF файлове в Word или Excel, подписване и заверяване на формуляри и др.

Какво е Adobe Acrobat?

Adobe Acrobat е основен инструмент за преглед на PDF файлове, който може да преобразува практически всеки документ във формат PDF, като същевременно запазва външния вид и съдържанието на оригинала. С Adobe Acrobat можете не само да имате всички функции на Adobe Reader, но и много повече, включително възможността за създаване и редактиране на текстове и изображения в PDF документи. Това е по -усъвършенстваната версия на Adobe Reader с добавени функции като възможност за сканиране на хартиени документи. Adobe Acrobat се предлага в стандартни и професионални версии заедно с облачна версия, наречена Adobe Acrobat DC. Стандартната версия е по -леката версия на Acrobat с всички необходими функции, които ще намерите в Pro версията, с изключение на предварителни полети на документи, създаване на PDF портфейли, създаване на формуляри, създаване на действия и др.

Разлика между Adobe Reader и Adobe Acrobat

Основи на Adobe Reader и Adobe Acrobat

Adobe Reader е безплатна програма, разработена и разпространена от Adobe Systems, която ви позволява да преглеждате PDF или преносими файлове във формат на документи. Това е кросплатформено приложение, което означава, че PDF файлът ще изглежда еднакво в Windows, както и в Mac, и също така позволява търсене в PDF файлове.

Adobe Acrobat, от друга страна, е по -напреднала и платена версия на Reader, но с допълнителни функции за създаване, отпечатване и манипулиране на PDF файлове. Adobe Acrobat е буквално способен да направи всичко, което Reader може да направи, и повече.

поддържа

Adobe Reader, по -рано Reader, е безплатен, надежден стандарт за преглед, отпечатване и коментиране на PDF документи, плюс това може да взаимодейства с всички видове PDF съдържание, включително мултимедия и файлове. Adobe Reader поддържа широк спектър от операционни системи, включително Linux, Mac, Windows, Android и Solaris на почти 35 езика.

Собственият Acrobat на Adobe е достъпен само за Windows и macOS на база абонамент. Това е индустриален стандарт за създаване, отпечатване, управление и коментиране на PDF файлове и много други.

История на версиите

Основният Adobe Reader е безплатно достъпен на уебсайта на Adobe, който всеки може да изтегли и използва за преглед на PDF файлове. Adobe Reader Lite е безпроблемна и олекотена версия на известния PDF визуализатор на Adobe, но с премахнати основни функции. Adobe Acrobat се предлага в две версии: Standard и Pro. Премиум услугите на Adobe Acrobat Reader са достъпни на база месечен или годишен абонамент. Стандартният Acrobat предоставя основните функции като преглед, създаване, редактиране и конвертиране на PDF файлове, докато Pro версията е идеална за професионални и бизнес потребители, предоставяйки допълнителни функционалности на върха на предлаганите в стандартната версия.

Функции в Adobe Reader Vs. Adobe Acrobat

Adobe Readers е по същество безплатен софтуер, който ви позволява да работите със съществуващи PDF файлове. Той предоставя всички основни функции за ефективна работа с PDF документи като уеб интеграция, отпечатване и споделяне на документи, поддръжка по имейл, бележки и подчертаване, опции за достъпност, преглед на цял екран, коментиране, попълване на формуляри, подписване и сертифициране и др.

Adobe Acrobat може да прави всичко, което Reader може, но с допълнителна функция за създаване и редактиране на PDF документи. Той също така ви позволява да добавяте интерактивни функции като мултимедийни елементи в PDF документи. Той също така ни позволява да шифроваме документите си за допълнително ниво на сигурност.

Adobe Reader срещу Adobe Acrobat: Сравнителна таблица

Обобщение на Adobe Reader срещу Adobe Acrobat

Накратко, и двете софтуерни приложения са от съществено значение за преглед, отпечатване и търсене в PDF документи, с изключение на това, че Adobe Acrobat е по -усъвършенствана версия на Reader с допълнителна възможност за създаване, манипулиране и редактиране на PDF документ. Adobe Acrobat може да прави буквално всичко, което Adobe Reader може, и много повече. Освен това Acrobat се предлага и с DC версията, която означава Document Cloud и е допълнителна онлайн услуга, която позволява на потребителите да съхраняват документи онлайн и дори да споделят с други хора за безпроблемен достъп. Adobe Reader е по принцип безплатна програма, използвана за работа с PDF файлове, но с ограничени функции.

3 коментара

  1. Получих имейл от adobe, в който се казва, че не съм влизал в моя акаунт в adobe повече от година и ако не вляза в него в рамките на следващите 60 дни, моят adobe ID ще изтече. Изпращат ми се PDF файлове, които мога да отворя в телефона си, между другото само в момента използвам телефона си без компютър. Погледнах паролите си и не можах да намеря идентификационен код за вход. Спомням си, че преди години имах проблеми с отварянето на PDF файлове, но не помня как реших проблема. Аз далеч не съм дете с компютър, така че това е фишинг измама? Вашият отговор ще бъде много благодарен.

  2. Наистина трябваше да разбера разликите и нямам представа как да вляза, плюс този сайт е пълен с толкова много реклами, че е невъзможно да се прочетат.

Вижте повече за: ,