Разлика между CNBC и Fox Business

CNBC срещу Fox Business

Както CNBC, така и Fox Business са новинарски канали в Съединените щати, които се радват на широка аудитория. Тези два канала имат висока репутация и също имат широко уважение сред новинарските канали.

CNBC, която е собственост на NBC Universal, е известна със своите финансови или бизнес отчети. Ню Джърси е седалището на CNBC. Известно е, че този канал има около 390 милиона зрители. Програмите на CNBC включват новини за американския бизнес, актуализации на фондовия пазар, цени на стоки, коментари, интервюта и бизнес тенденции. Някои от големите програми на CNBC са: „Сделка или без сделка, американска алчност, чиракът, Squawk Box, Movers and Shakers, Big Idea и Conversations.“

Когато говорим за Fox Business, той беше излъчен много по -късно от CNBC през 2007 г. Fox Business е собственост на Fox Entertainment, която е група от News Corporation. В сравнение с CNBC, Fox Business има само малка зрителност от около 50 милиона. В класацията също Fox Business е много по -нисък от CNBC. Когато CNBC е на 15 -та позиция, Fox News е на около 43 -та позиция. Ню Йорк е седалището на Fox Business. Отварящата камбана, Парите за закуска, Обедното шоу и Обратното броене до заключителната камбана са някои от програмите на Fox Business.

Когато сравняваме новините на CNBC и FOX, може да се види, че първата е малко консервативна, докато бизнесът на Fox е малко съвременен. CNBC винаги е със сериозност и затова се опитват да привлекат млади момичета за своите предавания.

Резюме

1. CNBC, която е собственост на групата NBC Universal, е известна със своите финансови или бизнес отчети. Когато говорим за Fox Business, той беше излъчен много по -късно от CNBC през 2007 г.

2. Бизнесът на Fox е собственост на Fox entertainment, която е група от News Corporation.

3. Ню Джърси е централата на CNBC. Известно е, че този канал има около 390 милиона зрители. Ню Йорк е централата на бизнеса на Fox и има около 5o милиона зрители.

4. Когато CNBC е на 15 -та позиция, Fox news е на около 43 -та позиция.

5. Когато сравняваме новините на CNBC и FOX, може да се види, че първата е малко консервативна, докато бизнесът на Fox е малко съвременен.

6. Първият звънец, парите за закуска, обедното шоу и обратното броене до заключителната камбана са някои от програмите на Fox Business.

7. Някои от големите програми в CNBC са „Сделка или без сделка“, „Американска алчност“, „Чиракът“, „Squawk Box“ в САЩ, „Movers and Shakers“, „Big Idea“ и „Conversations“.

Вижте повече за: