Razlika med Block in Unfriend

Spletna mesta družbenih medijev, kot sta Instagram in Facebook, sta postala sestavni del našega življenja. Morda je to malo pretirano, vendar je za mnoge ljudi uporaba družbenih medijev postala zasvojenost. Na primer, Facebook je z leti postal pojav in pošteno je reči, da ljudje na Facebooku preživijo preveč časa kot katero koli drugo spletno mesto v družabnih medijih. Vendar pa zaradi dražilnih objav blagovnih znamk in nezaželene pozornosti včasih postane enako nadležno. V takih časih funkcije Facebook Block in Unfriend res pridejo prav.

Kaj pomeni Block?

Blokiranje je eden od načinov, da se časovni premici znebite nadležnih objav. Blokiraj je dejanje, s katerim lahko preprečite stik osebe, ki jo želite blokirati na Facebooku. Preprosto je prekinil povezavo med vami in osebo, ki ste jo blokirali, kot da ste drug na drugem nevidni na Facebooku. Nihče od vas ne bo mogel ničesar objaviti na časovnici.

Kaj pomeni Unfriend?

Neprijatelj je dejanje, s katerim lahko nekoga odstranite s seznama prijateljev, ne da bi ga obvestili, da ste to storili. Lahko pa vidi vaš profil ali karkoli, kar ste javno dali v skupno rabo, ali objave, ki ste jih delili med skupnimi prijatelji.

Razlika med Block in Unfriend

  1. Pomen Block vs. Neprijatelj

Blokiraj in odpri prijatelja sta dve različni dejanji, ki bi vam omogočili, da nekomu omejite pokukanje v vaš profil na Facebooku. Unfriend vam omogoča, da nekoga odstranite s seznama prijateljev, ne da bi osebo obvestili, da ste to storili. Še vedno pa boste lahko videli njegov/njen profil ali objave. Blokiranje vam omogoča, da se popolnoma odklopite od osebe, ki jo blokirate, kar pomeni, da sta vidna drug drugemu na Facebooku.

  1. Dejanje

Če želite nekoga odpovedati s seznama prijateljev, pojdite na razdelek Prijatelji na levi strani in poiščite osebo, ki jo želite odstraniti, in držite kazalec nad njenim/njenim imenom. Nato pojdite na Prijatelji v majhnem oknu, ki se prikaže, ki prikaže spustni meni, nato izberite možnost Odpri prijatelja, da ga odstranite s seznama prijateljev. Če želite nekoga blokirati, pojdite v nastavitve in v razdelku za blokiranje vnesite ime osebe in kliknite blokiraj.

  1. Dostop

Ko nekoga odjavite s svojega seznama prijateljev, vas lahko najde samo tako, da obiščete vaš profil neposredno, Facebook pa osebe, ki ste ji neprijatelji, ne obvesti, da ste to storili. Ne bo mogel videti ničesar, kar ni javno, ali objaviti ničesar na vaši časovnici. Če želite nekoga blokirati, vam ni treba biti prijatelj, vendar pa blokiranje katerega od vaših prijateljev samodejno razveljavi prijatelja in ne sledi več, kar pomeni, da nobeden od vas ne bo mogel začeti pogovora ali objavljati na časovni osi drug drugega.

Blok proti Neprijatelju: Primerjalna tabela

Povzetek Bloka vs. Neprijatelj

Če nekoga blokirate, ne bo mogel videti vašega profila ali česar koli, kar počnete na Facebooku. Če nekoga blokirate, ste vidni drug drugemu. Ko nekoga odjavite s seznama prijateljev, lahko še vedno vidi vaše objave, ki ste jih dali v skupno rabo, ali vse, kar delite med skupnimi prijatelji. V obeh primerih Facebook ne obvesti, da ste to storili.

2 komentarja

  1. Twitter ima tudi možnost blokiranja.

  2. Blokiral sem nekoga, vendar še vedno želim komunicirati prek Messengerja. Kako to naredim?

Poglej več o: ,