Разлики между пироксен и амфибол

Пироксен срещу амфибол

Кристалите са основно форми на минерали, които имат елементи, атоми, молекули и йони в структуриран модел. Кристалографията е изследване на кристали, при които кристалографите използват микроскопи и други материали за изследване на различните форми на кристали. По този начин кристалите в днешно време също са с различна структура и се използват за различни цели. Някои използват кристали за декорации, докато някои намират своята цел в лечението. Лечебните кристали са най -популярните в наши дни, защото проучванията показват, че енергията на кристалите може да увеличи максимално способностите на човек. Въпреки това кристалите са много полезни.

Тъмните кристали

Амфиболите и пироксените са сходни по общи характеристики и химичен състав. Тези два кристала са известни като тъмни кристали, тъй като светлината определя образуванията на тези кристали. Всъщност светлината оказва голямо влияние върху начина на създаване на тези минерали. По този начин амфиболите са група кристали, които могат да бъдат жълти, прозрачни, бели, сини или кафяви. Състои се от иносиликатни форми. Общата му структура е иглена, среща се предимно в метаморфни скали. Геолозите често намират този кристал за много интересен, тъй като е направен от двуверижен силициев диоксид, тетраедричен SiO4 с метални и хидроксилни йони. Това отличава амфиболите от пироксените. Пироксените имат само един силициев диоксид и са само едноверижни. И двете минерални групи обаче кристализират в призми.

Отбелязано е, че повечето амфиболити се използват за изграждане на сгради както в интериора, така и в екстериора. Амфиболитите са малко трудни за полиране поради тяхната твърда структура. Въпреки това, поради тази характеристика, това е чудесен материал за създаване на стабилна инфраструктура.

От друга страна, пироксените се използват най -вече като декоративен камък или в литиеви соли и чаши. И двете имат различно приложение, но наистина са много удобни. Тези тъмни кристали са минерали от клас, може да са трудни за намиране, но наистина служат на своите цели.

Как са представени кристалите?

Не много хора всъщност знаят истинската употреба на кристалите. Повечето погрешни схващания за кристалите са, че се използват за бижута. По този начин хората нямат представа, че се използват и за много неща, а не за това. Кристалите често се представят като нещо, с което човек трябва да се гордее. Това е декорация и красива. Той също е представен в известния филм Супермен като нещо, което супергерой става слаб. Криптонитът, подобно на всички други кристали, се образува в повтаряща се метаморфна активност от скали. Следователно във филма те не са наблягали твърде много на по -скоро различните формации, които криптонитът може да се образува. Те обаче са дали поне предистория на това как изглеждат суровите кристали.

Кристалите често се представят като страхотни дизайни и за повечето архитектурни проекти. Повечето екстравагантни хотели проектират предимно кристални форми в своите фоайета и въпреки че може да не са истински, но те спират дъха. Наистина кристалите са нещо повече от това, към което хората са ориентирани, но с достатъчно опит и основни изследвания за това, човек би знаел, че това е велик процес, който Бог е дарил на света.

Резюме:

Амфиболите и пироксените са сходни по общи характеристики и химичен състав. Тези два кристала са известни като тъмни кристали, тъй като светлината определя образуванията на тези кристали.

Амфиболите са група кристали, които могат да бъдат жълти, прозрачни, бели, сини или кафяви. Състои се от иносиликатни форми. Общата му структура е иглена, намираща се най -вече в метаморфни скали.

Пироксените имат само един силиций и са само едноверижни. И двете минерални групи обаче кристализират в призми. Пироксените се използват най -вече като декоративен камък или в литиеви соли и чаши.

1 коментар

 1. Здрасти,

  Определен момент, с който не мога да се съглася:

  1/ Кристалите са основно форми на минерали, които имат елементи, атоми, молекули и йони в структуриран модел.

  Е, не наистина, защото ВСИЧКИ минерали имат кристална структура. Ако искаме да разделим минералите от кристалите, тогава кристалите могат да се отнасят до онези минерали, които се характеризират с външни равнинни повърхности. Също така минералите са естествено образувани вещества, които не се прилагат за всички кристали.

  2/ Тези два кристала са известни като тъмни кристали, тъй като светлината определя образуванията на тези кристали. Всъщност светлината оказва голямо влияние върху начина на създаване на тези минерали.

  Бихте ли уточнили какво точно имате предвид под това? Обикновено това, което определя образуването на кристал, са фактори като температура, налягане на околната среда, химичен състав на първоначалната магма или друга течност. Светлината определя ЦВЕТА на минерала поради различното му огъване (индекс на пречупване) в минералната структура и по този начин се абсорбира различно количество светлина.

  за разбирането

Вижте повече за: , , , ,