Разлики между Peacock и Peahen

Паун и паун, се считат за един от най- красивите птици, които в момента са в света. Те имат дълги и крещящи пера, които олицетворяват красотата им. В допълнение, техният външен вид и поведение са били източник на привличане за много хора, които искат да бъдат лекувани с нехарактерен танц, който не се предлага от други птици. Не много хора обаче могат да различат разликата между половете си.

Разлики между Peacock и Peahen

 • Какво е паун?

Паунът е мъжката птица, която е много известна със своята красота и поведение. Той е най -големият от двете с няколко проучвания, разкриващи, че тежи средно седем килограма, когато се храни добре, като в същото време се държи в благоприятна среда. Паунът има украсени пера на опашката, отнасящи се до влак. Освен това дължината на птицата е приблизително 46 инча.

 • Какво е Peahen?

Терминът паун се използва за обозначаване на женския паун, който е по -малък от мъжкия му колега и тежи средно четири килограма. Peahens са по -малко цветни с общ кафяв цвят и по -малко шлейф.

Разлики между Peacock и Peahen

 1. Цвят на тялото на Паун и Пеахен

Една от основните разлики между паун и паун са техните цветове. Паунът е пъстър и привлекателен, защото трябва да привлича женски за чифтосване, което може да се постигне само ако човек е достатъчно ярък, за да привлече партньор за чифтосване. От друга страна, женските са скучни и по -малко привлекателни, тъй като не се налага да привличат мъже за чифтосване, но те имат последния призив кои ще бъдат техните партньори за чифтосване. Едно от забележителните неща, които трябва да се отбележи, е, че паунът има различни цветове по опашката в сравнение с женските. Заключено е, че красотата, свързана с паун, се получава само от паун, защото хората обръщат по -малко внимание на женския паун.

 1. Размер на паун и паун

Втората разлика между мъжкия и женския паун е техният размер. Казват, че пауните са по -големи по размер и тегло, докато пауните имат умерен размер. Няколко изследователски проучвания стигат до извода, че средното тегло на паун варира между пет и седем килограма. Птицата обаче трябва да се храни добре и да се държи в благоприятна среда, за да има такова тегло. От друга страна, паунът е значително по -малък със средно тегло четири килограма и много по -малка дължина. В много от изследванията, проведени по отношение на пауна, констатациите показват, че мъжкият паун е с размери между четиридесет и петдесет инча между опашката и банкнотата, докато женската не може да срещне една трета от мъжкия си двойник.

 1. Опашни пера в Паун и Пеахен

Перата на опашката образуват друг отличителен фактор между мъжки и женски пауни. Пауните имат повече и красиви пера в сравнение с женските им колеги, които имат малко и тъпи цветове. Средно паунът има около двеста пера на опашката си, които имат различни цветове и са привлекателни, защото образуват цветен панел. От друга страна, пауните имат повече от сто пера леко на влака, които са тъпи и следователно не са привлекателни за гледане. Освен това перата на пауна са много дълги, въпреки че са много и оцветени, докато перата на пауна са значително по -къси. Важно е да се разбере, че дължината на перата значително допринася за дължината на пауна.

 1. Звук, продуциран от Peacock и Peahen

Звуците, които се издават между двамата, когато изразяват чувствата си, са значително различни. Паун звучи по -силно от пауна, който не вика силно. Необходимо е паунът да се обади по -силно, за да може да създаде внимание към женските пауни, които имат последните права и вземащите решения на пауна, с който ще се чифтосват. Това обяснява защо паунът през повечето време ще произвежда по -силни обаждания, докато техните женски колеги произвеждат само умерени обаждания, особено при чифтосване или при повикване на пиленцата си.

 1. Танцува в Peacock и Peahen

Другото разграничение между паун и паун е изпълнението на танци. Паунът изпълнява танци, докато женската не изпълнява танци. Много хора са станали свидетели на паун, издигащ опашката си, като в същото време размахва криле в опит да привлече вниманието на пауна за чифтосване. От друга страна, паунът не изпълнява никакъв танц, но тя внимателно наблюдава как мъжките изпълняват танците си, на които тя избира най -добрия танцьор за чифтосване. Хората проявяват голям интерес към мъжките танци, защото те дават възможност да станат свидетели на явление, което не е толкова често сред птиците.

 1. Инкубация на Peacock и Peahen

И накрая, женските имат отговорността да инкубират яйца, докато мъжкият паун не се излюпва. Това е за разлика от другите птици, които споделят инкубационния процес между мъжки и женски. Въпреки това, и паунът, и паунът имат отговорността да хранят пилета, след като се излюпят. Инкубационният период за пауна е около тридесет дни.

Таблица, показваща разликите между Peacock и Peahen

 

Паун

Peahen

Произведен звук Силен звук Умерен звук
Танци Изпълнява танци Не танцува
Цвят на тялото Цветно и атрактивно Скучен и по -малко привлекателен
Опашни пера Повече от 200 пера на опашката Малко пера на опашката с малко цветове
Размер и отличие Големи и дълги, средно около седем килограма По -малък, средно около четири килограма
Инкубация Не инкубира Инкубира яйцата за около 30 дни

Резюме на Peacock и Peahen

 • Пауните и пауните са едни от отличителните птици, които осигуряват хипнотизиращо явление, което се оценява от всички човешки същества по света.
 • Двете птици са известни с красивите си пера, които имат различни цветове, което ги прави заслужаващи гледане. Освен това птиците изпълняват танци (паун), за да привлекат своите женски колеги (паун), което показва, че птиците полагат усилия, което е същото за хората.
 • Важно е обаче да се подчертае, че има значителен брой разлики между пауна и пауна, които варират от размера, цвета, танците, звука и инкубацията между другото. От съществено значение е човек да разбере разликите между двете птици.

1 коментар

 1. Къде мога да купя паун?

Вижте повече за: ,