Разлики между черен дъб и червен дъб

Черен дъб срещу червен дъб

Майката Земя наистина е голяма красота. От растения до животни, то не спира да ни удивлява. Сред прекрасните дървета, които винаги ни зашеметяват с красотата си, е дъбът. В Съединените щати можете да видите няколко дъбови дървета. Дъбовите дървета са членове на семейство бук. Северна Америка е и сърцето на няколко вида дъбови дървета като Черния дъб и Червения дъб . Въпреки че са дъбови дървета, те имат различия помежду си, що се отнася до размера и формата на листата им. За да ги различите, трябва да знаете основните характеристики на Черния дъб и Червения дъб.

Черният дъб е средно до голямо дърво, което удивително расте до 80 фута височина. Диаметърът на ствола му обикновено е широк два и половина фута. Зелените му листа се състоят от 7 до 9 дяла или така наречените „пръсти“ на листата. Тези лобове имат заострени четина на всеки край. Също така, листата растат до 4 до 10 инча дълги. Ако погледнете внимателно листата на Черния дъб, една част от тях е блестяща, докато тази отдолу е бледа. Понякога под зелените листа растат малки, кафяви косми. През есенния сезон зелените листа стават червени.

Кората на Черния дъб има гладка текстура и е оцветена в сиво в младите си години. Когато стане по -старо дърво, става черно и развива бразди в него. Вътрешната част на кората има оранжево-жълт цвят. Плодът на черния дъб е жълъд и размерът му е дълъг около ¾ инча. Жълъдът на Черния дъб обикновено отнема две години, за да узрее.

Подобно на черния дъб, червеният дъб също расте до 80 фута височина. Диаметърът на ствола му може да нарасне до 2 до 3 фута в диаметър. Той също така има зелени листа, състоящи се от 7 до 11 дяла с остри четинки на всеки край. През есенния сезон зелените му листа се превръщат в тъмночервени, избледняващи до кафяви. Когато червеният дъб е млад, кората му е червеникавокафява. Когато узрее, кората става по -тъмна на цвят и в нея се развиват бразди. Плодът му също е жълъд с по -продълговата форма.

През лятото и пролетта Черният дъб и Червеният дъб са почти неидентифицируеми. Но ако се вгледате внимателно в листата им, Черният дъб има по -малко дялове. И двата листа на тези дъбови дървета се превръщат в червени нюанси през есенния сезон, но листата на червения дъб могат да станат жълти или кафяви. Те също имат различни цветове на кората. Кората на черния дъб, когато е млада, е сива на цвят, докато кората на червения дъб е червеникавокафява.

Резюме:

  1. Черният дъб и червеният дъб принадлежат към семейство букови дървета. Тези дъбови дървета са равномерно разпределени в части от САЩ и Северна Америка.
  2. Черният дъб и червеният дъб растат до 80 фута височина.
  3. Черният дъб има листа със 7 до 9 дяла, докато червеният дъб има листа със 7 до 11 дяла.
  4. Зелените листа на черния дъб стават червени през есенния сезон, така както червеният дъб. Но листата на червения дъб също могат да станат жълти или кафяви през есенния сезон.
  5. Кората на черния дъб, когато е млада, е сива; когато узрее, е черен. Кората на червения дъб, когато е млада, е червеникавокафява; когато узрее, е тъмно.
  6. И черните дъбове, и червените дъбове дават плодове от жълъди. Жълъдите на червения дъб имат по -продълговата форма.

2 коментара

  1. „дърветата са неидентифицируеми“? Мисля, че писателят означава неразличим .... Трудно да се разграничи ...

    • Информацията под заглавието „различия“ цитира много повече примери за прилики. Повече лобове за Червения дъб? Как можете да различите две листа, които имат 7-9 дяла? Трябва да има по -добър начин да ги различим. Чух в YouTube, че единият има капачка на купата за жълъда, а другият плосък връх. Това са данни, които могат да се използват.

Вижте повече за: , , , , , ,