Разлика между зодиака и съзвездието

Зодиак срещу съзвездие

Съзвездията се определят като група звезди, които образуват определен модел и са назовани и идентифицирани от техните традиционни митологични фигури. Зодиаците също са съзвездия, но всички съзвездия не са съзвездия на зодиака. Съзвездията на зодиака са специфичните 12 съзвездия, които преминават от слънцето веднъж годишно. Зодиакалните съзвездия са съзвездията, които дават зодиакалните знаци на хората.

Съзвездия Съзвездията са групи от звезди, които образуват специфичен модел и се разпознават от митологични фигури и имат приписани имена. Съзвездия се използват за изучаване на астрономията. Според съвременната астрономия съзвездията са определени и разпознати области на сферата, наречени небесна сфера. Тези определени области или съзвездия са международно признати. Когато видни звезди, които са в известна близост до другите звезди, са групирани около астеризъм в нощното небе на Земята, те образуват съзвездия.

Има много различни съзвездия, разпознати от различни култури по целия свят, като китайски, индуски, австралийски аборигени, астрология и астрономия, но само 88 се считат за стандартните съзвездия, признати от IAU, Международния астрономически съюз от 1922 г. Първоначално 48 съзвездия са имали е дефиниран и признат от Птолемей през II век. По -голямата част от 88 -те съзвездия са взети от Птолемей. Останалите са признати през 17-18 век. Повечето от последните съзвездия са открити и дефинирани от Никола Луи де Лакай, които се намират в южното небе. Примери за някои съзвездия са Орион, Сириус и др.

Зодиаци зодиакални съзвездия са серия от 12 конкретни съзвездия, които са международно признати в целия която слънцето, луната и звездите се движат. Пътят, по който слънцето се движи през зодиака, се нарича еклиптика. Еклиптиката е разделена на 12 равни зони. Тези 12 зони преминават от слънцето в различни периоди от годината само веднъж, а месеците, през които слънцето преминава през тях, се приписват със зодия, например Овен или Рак и т.н.

Зодиаците са били използвани от римляните през I хилядолетие пр.н.е. Концепцията е взета от вавилонската астрономия, получена от изследването на Птолемей за звездите и от списъка на групите звезди, които той е идентифицирал и назовал. Думата „зодиак“ произлиза от латинската дума „зодиак“, която произлиза от гръцката дума „зоидиакос“, което означава „кръг от животни“. Ето защо много зодии са представени от митологични хибридни животни.

Резюме: 1. Зодиакалните съзвездия са 12 специфични съзвездия, които са избрани, защото помагат да се запази времето, докато слънцето преминава през тях веднъж годишно, а преминаването му в рамките на определено време се счита за конкретния зодиакален месец. 2. Зодиакалните съзвездия помагат за представяне на хода на слънцето през цялата година или календара. Всички зодии са съзвездия, но всички съзвездия не са съзвездия.

3 коментара

  1. Това беше страхотно. Обичам всички знания, които можете да получите от цялата тази информация.

  2. Това, което се опитвам да разбера е, защо зодиакалните съзвездия и зодиакалните хороскопи използват и зодии, но зодиаците за хорископите са на различни месеци от зодиаците за съзвездията? Може ли някой да отговори на това до края на седмицата, имам тест по това за училище и не искам да се проваля по този предмет, наистина го обичам

    • Уважаеми Лекси, той се основава на теорията, че зодиакалният хороскоп използва вашето място на раждане, за да идентифицирате, че в кой зодиак попадате, като предположим, че вземете дата, например 12/09/1995 в 12: 15, вие сте родени в Брукленд, Охайо, Америка, така че предположете това място там, където сте родени, просто преминавате зодия Риби, така че ще имате риби като възходящ знак едновременно по време на вашето раждане, да предположим, че Луната преминава над зодия Акваирус, така че ще имате акваир като лунен знак, което е важно да се каже предсказването на бъдещето чрез причината за луната емоции и вътрешни черти на личността и в същото време да предположим, че слънцето преминава над съзвездието на везни, така че ще имате везни като свой слънчев знак

Вижте повече за: