Разлика между вълци и лисици

Вълци срещу лисици

Вълците и лисиците принадлежат към едно и също семейство Canidae, но са различни в много отношения. Има разлики в размера, поведението и методите на лов.

Лисицата е със среден размер и идва с тясна муцуна и пухкава опашка. Лисицата е много по -малка от вълците и е дори по -малка от всички други от семейство Canidae. Лисиците не обичат да живеят в глутници, а само с двама или трима спътници. Тъй като имат малка телесна рамка, те ловуват само малки животни и не ловят по -големи животни. Лисиците също ядат насекоми, плодове и горски плодове.

В сравнение с лисицата, вълкът е голям. Те имат широка и тежка муцуна. За разлика от лисицата, вълкът се страхува много от хората, тъй като те имат по -месояден характер. Лисиците са по -приятелски настроени към човешките същества. Вълците живеят в глутници от 6 до 10. Те ловят големи животни.

За разлика от лисицата, вълкът вие. Вълците се срещат главно в северното полукълбо, докато лисиците се срещат почти навсякъде.

При сравняване на размера вълците са по -големи. Един възрастен вълк тежи около 150 килограма и може да бъде висок около 3 фута. От друга страна, една лисица тежи около 30 килограма и може да бъде висока около 1 фут.

Бебетата на вълк са известни като малки, а тези на лисицата - като комплекти. Докато едно кученце ще се предлага в сив, бял, кафяв и черен цвят, комплектът може да бъде в червен, сив, сребрист и бял цвят. Лисицата, както и вълкът са застрашени животни.

Резюме:

1. Лисицата е много по -малка от вълк и е дори по -малка от всички останали в семейство Canidae. Възрастен вълк тежи около 150 килограма и може да бъде висок около 3 фута. От друга страна, една лисица тежи около 30 килограма, а височината може да бъде около 1,5 фута. 2. Лисицата има тясна муцуна и пухкава опашка. Вълците имат широки и тежки муцуни. 3. Лисиците не обичат да живеят в глутници, а само с двама или трима спътници. Вълците живеят в глутници от 6 до 10. 4. Лисиците ловуват само малки животни и не ловят по -големи животни. Те също ядат насекоми, плодове и плодове. Вълците плячкат големи животни. 5. За разлика от лисицата, вълкът се страхува много от хората, тъй като те имат по -месояден характер. 6. Бебетата на вълците са известни като малки, а тези на лисици - като комплекти. 7. Лисицата, както и вълкът са застрашени животни.

6 коментара

  1. Още по -добре и полезно. Простият език, използван в тази статия, много ме използва за отговор

  2. уау готино не наистина, но хей лисиците все пак са по -добри

  3. много хубаво благодаря, че използвате прости думи

  4. Можете да отглеждате лъв и тигър и да вземете или лигер, ако е женска, или тигон от мъжки пол.

    За разлика от това не можете да развъждате вълк и лисица и да получите восък или фолк.

  5. Отлично обяснение. Добре обяснено с прости думи. Вярно ли е, че кучешката еволюция е от Елф Фокс? От колко време съществува съществуването на вълци и кучета. pvnr мърляв, 12-07'3029, хид, Индия

Вижте повече за: