Разлика между Вълк и Върколак

wolf Вълк срещу Върколак

Поради близката си прилика с мечката и вълка, често се смята, че върколак принадлежи към същото семейство като вълка. Върколак принадлежи към семейство невестулки и е известно, че е най -големият сред сухоземните видове от това семейство. Понякога се нарича лакомник или скункс мечка и има голяма прилика с малка мечка. Това е много свирепо животно, с репутация на свирепост и сила, която не е пропорционална на размера му. Той дори е в състояние да лови животни, по -големи от неговия размер.

Върколакът живее предимно в отдалечените райони на субарктическата и алпийската тундра, в северното полукълбо, най -вече в европейските скандинавски страни от Западна Русия, Сибир, Аляска и Канада . Те са много редки в южната част на Европа и Северна Америка, поради редица фактори, включително улавяне и фрагментация на местообитанията.

Анатомията на росомаха улеснява лесното движение през дълбок сняг , въпреки че има къси крака и големи пръсти. Той е набит и доста мускулест, с широка и заоблена глава, къси крака, къси заоблени уши и малки очи. Повече от другите мюсли, росомаха много прилича на мечка. Има плътно покритие от мазна кожа, което го предпазва от замръзване. Големите му зъби и мощните челюсти му позволяват да смачква кости и да изрязва замразено месо от плячката си. Те са бавни животни и затова обикновено не гонят плячката си. Те често позволяват на други по -бързи животни да ловуват и след това се нахвърлят върху убийството от скривалище или дърво (те са добри катерачи). Върколак ще се бори с други росомахи, за да защити територията си, а острата му анална миризма гони или предупреждава враговете.

Вълкът , от друга страна, е член на кучешкото семейство и е най -големият от това семейство. Тя може да тежи до 175 килограма и може да бъде сива, бяла, кафява, червеникава, тен или черна на цвят. Вълкът е много социално животно и те често ще живеят в семейни групи, наречени глутници. В глутниците на вълците има строг йерархичен ред, като майката или бащата са главата на семейството. Средно една глутница ще има 7 до 8 члена, но може да се състои от произволно число между 2 и 20 вълка. Те имат една от най -сложните комуникационни системи в животинския свят. Вълците имат телосложение, което много прилича на кучешкото, но с по -дебела козина и убодени уши. Те са много по -интелигентни от росомахи, кучета и койоти. Те могат да общуват чрез виене, ръмжене, хленчене или лай. Те рядко ще се приближават до хора или добитък, въпреки че погрешно се смята, че са убийци. Вълците са много често срещани животни, срещащи се почти навсякъде, особено в дълбоко залесени райони.

Резюме 1. Вълците са кучета, докато върколаците са невестулки. 2. Вълците са по -лесни за намиране, живеещи предимно в залесени райони, докато върколаците са рядкост и живеят главно на арктически места в северното полукълбо. 3. Вълците живеят в групи, наречени глутници, и няма да се атакуват един друг, докато росомахите живеят разделени и ще атакуват други росомахи, за да защитят своето пространство. 4. Върколаците имат заоблени глави, къси заоблени уши и по -къси крака и рядко ще ловуват плячката си; вълците имат по -дълги крака и убодени уши и ще ловуват плячката си.

4 коментара

  1. 1 вълк ще убие 2 волферина

    • Не си прав. Върколакът е известен най -добре с мечка гризли и по този начин вълкът би бил по -малко от равномерно съчетан с росомаха.

    • Много неправилно, обратното е, че Росомаха може да убие 2 вълка, ако трябва, като те са по -ниски и със силната си сила им дава тази способност.

  2. „Това се дължи на тясната прилика с мечката и вълка. . . " Наистина ли? Шегуваш се нали? Върколак не прилича на мечка или вълк. Вълците също не приличат на мечки.

Вижте повече за: