Разлика между вълк и куче

dog-wolf Wolf срещу куче

Въпреки вълци и дожите съдържат сходства в някои аспекти, но един попаднах повече варианти между двете. Wolf е основно категоризирани само като диво животно в сравнение с кучето, което е добре известно, къща за домашни любимци, поради причината, че кучето е опитомени, за да не се държи като вълк. Вълците са диви животни, не са подходящи за живеене с хора или да се направи тясна връзка като кучета. За разлика от вълци, кучета са се доказали като добър другар и добри домашни любимци.

Според Биологични класификации, Зоологът и таксономист включва вълците в семейството "Canis Lupus", докато кучетата са поставени в семейството "Canis familiaris" на Kingdom Animalia. Освен това, там е един от най-видимата разлика между двете е вариант във външния вид и структура. Вълкът заема голяма тялото различава куче, което е по-малък по размер от вълк. Муцуната на вълка и се основава на по-дълъг в сравнение с повечето от кучета.

Когато става дума за сравнение краката си, вълкът идва с по-дълги крака, по-големи крака и по-широк череп от кучето. Вълците са добре признати ловци, но едно куче не притежава тази специалност , защото на опитомяването . Вълците са много физически мощен от кучета. Въпреки факта, че вълци и кучета имат еквивалентен брой на зъбите, диференциацията е определен. Зъбите на вълци са адаптирани за лов. За разлика от кучетата, вълците имат по-силни кътници, които помагат да се смаже най-големите кости. Вълците включват конкретни зъби, използвани за държане върху плячката си. Кучетата могат да се хранят с храна за кучета / едро смляно брашно, докато вълците са хищници и те се нуждаят от сурово месо.

Wolf се счита за умен от кучето и вълци са по-съзнателни от заобикалящата ги среда, отколкото кучетата. Куче лае докато вълк само вой, обаче кучета лесно се научава да вой и вълк може да прави само остър приглушено звучене кора но вълци рядко правят това.

Вълците винаги обичат да са в тълпа, дори и да е група от две или повече. Но кучета не са живели в групи и те отново и отново се виждат борбата с един друг.

Когато става въпрос за техните сексуални поведения, женските кучета влизат в "нагряване на водата" два пъти в годината, докато женските вълци изпаднали в "сезон" само веднъж в годината. Той е забелязал, че само алфа женски вълк или главата женски вълк е разрешено възпроизвеждане в вълк обитаване.

Някои големи различия могат да се видят и в скелетните структури на двете, ASA вълк има дълги крака с големи крака и по-широк череп и тесен гръден кош, докато много от видовете на кучето не притежават този вид скелет. Wolf има ръб на движение и се движи бързо с помощта на тяхната конкретна скелетната структура. По време на тръс обратно краката вълчи се движат назад и напред в една и съща линия, като предните си крака, а от друга страна кучето поставя на гърба си крака между предните си крака по време на ходене или тичане по този начин на вземане на бавното движение на куче, в сравнение с по-бързо вълк.

Резюме: ~ куче е в основата на вътрешния домашен любимец и вълк е диво животно. ~ Wolf и кучета сравнително принадлежи към различни семейства в Kingdom Animalia. ~ Ниво Интелект на вълк е по-висока от куче. ~ Предимно кучетата намери да се карат помежду си, в сравнение с вълк в кутия оцеляването им зависи от живеещи в пакети. ~ Куче лае докато вълк рядко и вълк крачки, куче пача. ~ А вълк е добър ловец, където като куче е загубил тази програма поради своята опитомяването.

Литература: Animal таксономията, Animal Зоология (учебник за завършване Ниво в Университета на Пенджаб Лахор Пакистан).

22 коментара

 1. Тези "факти", изглежда до голяма степен да бъдат нещата авторът смята, отколкото истински факти.

  Кучетата са наистина в резултат на опитомяването на сивата вълка, не всички кучета остават опитомени. Скитащи кучета са кучета, които са се завърнали в дивата природа, а сега се смятат за диви животни. Пример за това е австралиец Динго.

  научното име на домашното куче е "Canis лупус familiaris", а не "Canis familiaris". Кучето под вид на сив вълк.

  "Вълкът е по-голяма, отколкото на кучето" - Great Dane, английски дог, ирландски вълкодав - всички по-големи средно от вълк.

  "Един вълк е добър ловец, но едно куче е загубил този талант, защото на опитомяването" - Отново, това зависи до голяма степен от породата. Wolf срещу малтийски, вълк победи, ръцете надолу. Wolf срещу Elk-хрътка, добре, това е друга игра. Някои породи кучета са превъзходни ловци, защото това е черта, те са били отглеждани, за да се направи. Много породи кучета лов също толкова добре като вълци. Скитащи кучета могат да бъдат огромни опаковки хищници.

  ". . . кучета не обичат да живеят на глутници. . . ” - погрешно. Кучетата имат също толкова силен пакет инстинкт като вълци, което е една от причините, които правят такива лоялни домашни любимци. Скитащи кучета естествено ще формират пакет поради тази инстинкт. Как си обяснявате кучета пастирството сътрудничество или шейна кучета проявяват? Боевете между кучета е или да се определи надмощие сред глутницата, или просто да играе, а не защото те не го правят "любов е в опаковки". Вълците проявяват абсолютно същото поведение. Това е естествена част от инстинкта опаковката, а не доказателствата срещу него.

  ". . . счита за по-интелигентни от кучетата. . . ” - Невъзможно е да се знае, че това е спекулация на автора част.

  "Това дава на кучето по-бавно движение, отколкото на вълците" - хрътка би искал поговоря с вас.

  Кучето и вълка са много близки видове, но е трудно да се сравняват двете с такива обобщения, тъй като породи кучета се различават толкова много (за сравнение Чихуахуа до дог, например). Някои породи кучета са много, много подобно на вълк, където други са почти никой от черти на вълка.

  • Ние оспорва факта, че вълци и кучета порода пресичат

   • Съжалявам имаш неизправност? Вълци и кучета размножават всички кървав път. Освен ако не е с ниско съдържание на GSD / вълк микс в краката ми е плод на въображението ми. Те не само се кръстосват редовно, всъщност има конкретни породи. Ex Wolamute (вълк ескимоско куче) Saarloose (GSD вълк, само Холандия), и много други. За да се оспорва фактът, че те могат да се кръстосват е заблуда, чисто и просто.

  • Вълците имат по-силен инстинкт пакет, една от причините, поради които някои видове Wolfdogs са предназначени да се проведе с други кучета, ако те са в плен. Вълци и работни кучета са по-интелигентни от кучета, а не спекулации. Обобщенията за вълци и кучета в това са точно това, обобщения. Кучетата са средно по-малко от вълци, по-бавно аз не знам, но по-малко интелигентни и по-малки без съмнение. Всичко което се случва тук, е избор на конкретни породи кучета, които са доста специализирани черти, които не са показателни за подвид Canis лупус familiaris цяло.

   Но вие сте прав за латинските наименования и това, което те представляват. Домашни кучета са подвид на сивия вълк.

 2. Не само, че по-горе факти, споменати от Cathasach в пряк контраст с тази статия ... статията е лошо написани - Смятам, че би могъл да напише по-красноречиво и изразителен есе в седми клас.

  Може би редактора на този сайт трябва да проверят тези "членове", преди да натиснете бутона "Приемам". Това е касапница на английски език.

  • Вие не може да се обобщи с думите кучета те са средно по-малко от вълци. Този, като казва, всички хора са азиатски, защото има повече азиатци в света след всяка друга раса. Това се нарича не-наука и такива, които четат тази статия ще бъде по-тъп, за това, че го прочете. Можете също така споменати Вълците са месоядни, аз не знам какво кучета която гледате, но те са, както добре. Опитомени кучета имат freindly природата и ще ядат едро смляно брашно, vegtables и плодове, които можете да им даде, но това не означава, че те се превърнали в всеядни. Гларуси са месоядни само ядете риба, преди хората. Сега те ядат пържени картофи хляб и всичко, което ги хвърлят. Виж кучета зъбите не съществуват кътници за дъвчене зърно или растения от всякакъв вид. Когото писа това ужасно погрешно информирани статия трябва да се отвори една книга или Reasearch поне малко в интернет, преди да решите да дезинформират всеки, който може да се чете само статията, а не коментарите.

   а също и някой каза, че те оспорват факта, че вълци и кучета преминават порода. Този retarted, оспорите факт? Можете да оспори генетиката и науката? Смятате ли, също оспорва еволюция? защото това би имало смисъл, ако си тъп, достатъчно, за да спори, че кучета и вълци преминават порода. Отивам да напусне сега и ще поклон към всички могъщата спагети чудовище. Вие сте причината човешката раса е обречена затворени мислещи гнида съобразителност, които си мислят информация е упорит. Вашето мнение не е факт, факт е факт, който се научава чрез научен метод, който включва наблюдения и информация за събиране след това идва до заключение. Вие идиоти стигнем до заключение, защото сте като сключването и никога не се докаже или опровергае и пръчка от нея. да цитирам глупости ... ..Elvis не направи нищо лекарства!

  • Мат и Боб, аз искрено се съглася с вас ... В статията е просто тоалетна хартия.

   Всички разликите са speakinh в него, са писани твърде тромави, обобщения или ненаучна "риба е риба" -jargon.

   Твърде странно, те не се спомене и добре известен фактът, сивият вълк не пот от лапите си, но кучето го прави. Това impicates кучето е получен от южните вълк подвидове, не съвременната Евразия (сиво) вълк.

   - Кучетата ми харесва да живеят в опаковки - на социалността на нашите кучета е наследен от вълка - Много породи кучета и диви кучета са квалифицирани ловци. Динго нападат по-голям животно като пакет и тяхното убийство плячката от ухапване в гърлото. - Кучетата могат да бъдат толкова луди говеда убийци като вълци. През 1800 г., когато кучета са бродили и развъждат доста свободно в общества, тяхната може да е убил хиляди агнета годишно. И все пак се случва с някаква сума: http://www.bbc.co.uk/news/uk-scotland-tayside-central-16408702 и http://www.surrey.police.uk/news_item.asp?artid=3361

   Това е мит, за да вярваме, домашен любимец куче не би могъл да излезе и да убие. Всяко куче е в състояние да убива; вие не можете да се размножават това убива инстинкт от видовете, разбира се, в противен случай не са "Canis" - кучета.

   • Аз със сигурност съм съгласен с тези коментари - имаме три кучета, а през живота си са имали между три и четири кучета, те винаги са били глутница. Някои са били обърнати назад, но част от тях са ненаситните ловци, ако те биха могли да се измъкнем от двора.

    Тази статия е срам.

  • И аз си мислех същото, докато четете това! Im сигурен, че дете е написал това

 3. ОК ф момчета просто звучат като умници хаха O_O също Мат наистина това наистина матер как е писано SOOOOOOO Да PS THX 4 информацията, които някога имам инфо

  P.SS аз Загубихме

  P.SSS Ilove СИРЕНЕ

  PSSSS Обичам такос 🙂

 4. коментарите са по-полезни, отколкото действителната статия за моите присвояване Благодаря момчета! 😀

 5. Здравейте, аз живея в югозападна Небраска. Историята датира от 1990-те години. Жена ми и аз бяхме на лов жена ми казва, че се спре автомобила, Току-що видях вълк. Отговорих им, че това е просто един койот, тя отговори никакъв начин! това е вълк. Аз подкрепени и видял нищо. Това е най-старата ни град сметище. няколко години по-късно аз работех за един земеделски стопанин и сина си. Аз му казва как съм виждал планински лъв в района. Фермерът каза и най-вероятно имам навик нас, но синът ми вярват, и знам, че ние виждал няколко вълци в старата сметището преди няколко години. Казах и жена ми се заклева да се види един там също. Сега вярвам, вие ми казват истината. Те казаха, да ние бяхме в състояние да ги гледате за известно време и ние знаем това, което видяхме. Днес синът ми беше с един приятел и каза, че идва от старата сметището и е установено, тези черепи и кости. Те открили 4 скелети, които изглеждаха като вълк. Хванаха в интернет и те са точни на вълк. Те казаха, че също намери мъртъв полето крава скелет от него. Аз съм препариране и те са много по-големи. Ние в сравнение с други кучета черепи и там са малко по-различно. Те правят прилича на вълк с Т. Както и ние проверяваме малко по-дълбоко и ние показваме на ветеринар, който живее тук също. Той може да знае нещо по въпроса. Той също така е ловец, така че може би той може да ни помогне да се определи. Следващата стъпка ще бъде bioligist тук, в Небраска. Чета Сив вълк е роден тук преди много време. Аз също намери други изделия от наблюдения в близост до тук. Какво мислиш?

 6. Изпратете ми имейл, ако имате въпроси или отговори угодно.

 7. Искам да кажа, причина вълци могат да оцелеят в дивата природа над кучета, тъй като вълци са по-плахи и внимателни винаги гледа и слуша това е околните, докато на вътрешния кучето куче не прави! поради тяхното вътрешно естество те никога не са наистина трябваше да се грижим за тях самите! така вътрешния кучето е забравил как да оцелеят пътя вълка знае как да оцелее! така кучета могат да обърнат внимание, но не theydo наистина обръщат внимание! кучета и вълци са също толкова умни, но за differant неща! вълци са умни в дивата природа, а кучетата са умни за да знае как да говори 2 езика! изражението на лицето и езика куче! те просто двете научите differant неща! кучета могат да се учат и да работят с хора, като вълци са добри в обучение как да оцелеят в дивата природа!

  това не е някакъв differant от една пещера мъж на хората днес!

  Придошлите човек знае exaclty как да оцелеят в дивата природа и да слушате и лов! човека в града ще умре там, защото те нямат представа как да живеят в дивата природа, но не знае как да живее в градския живот и да живеят добре! но на пещерата човек не би се справят добре в живота на града! за нещо, което той не разбира! както може да бъде също толкова умни, но само за differant възгледи за това, което те са умни за това, което те се нуждаят, за да оцелее в живота си те имат!

  ако се вгледате в опитомен вълците са това, което прави кучета днес! така че тези са по-малко агресивни вълци, където те няма да са водещият вълк! те ще бъдат последователи! когато опитомен вълк е комбиниран с друго опитомен вълк от поколение на поколение в крайна сметка те променя цвета се промени външния си вид по-малка опашка по-голяма глава и по-малки зъби!

  защото, когато се вгледате в един вълк кученце те не са отзивчиви към действия хората докато demestic кученцето реагира на езика на човека!

  дори и тестовете на домашно до вълци вълкът е плах кучето се, че не! така кучето ще реагира по-добре за нас тогава вълк! това също е една и съща за лисици и койоти и така четвъртото! ако сте имали вътрешен кученце израснал в един вълк пакет, че кученцето ще се научите как да оцелеят в дивата природа! тя е всичко за това, което трябва да се научи да оцелее!

  ако искате да знаете повече между двете поглед нагоре видео кучетата декодирани! много интересно видео!

  Уморен съм сега, така че аз ще спре! Надявам се ползва моя информация имат приятен ден

  пази се. Чао!

  • Кори просто пише, че

   >>>>> вълци са умни в дивата природа, а кучетата са умни за да знае как да говори 2 езика! изражението на лицето и езика куче! те просто двете научите differant неща >>>>>>>>

   В "лицето език" е езикът на Canis лупус език = куче, така че разбира се диви вълци го правят - и не само нашите "вътрешни вълци" (или кучета, които виждате). Дивите вълци нямат много изразителни лица, всеки със собствените си лични погледи.

   Домашни кучета учат лесно да се чете човешките знаци и изрази, но ако някое от малките расте на място, отделно от хората, той няма да се научим на това, разбира се.

   Вие сте 100% прав, когато казвате, че нашите кучета не са лидери, но последователи. И това беше ключът как нашите предци turnt дивите Canis в питомен куче. Вие няма да се избере лидер да бъде вашият покорен слуга и приятел, нали ??

 8. Високо ценя коментарите, останали в тази статия, защото на лошо написани статия. Аз се опитвам да се композира представяне и не ми е позволено да използват Уикипедия, но тази статия е наистина ужасно писмено дискусия. Аз обикновено не публикувайте коментари, но открих, че е смешно, че тази статия е публикуван / позволено да се счита за една статия. Аз не съм сигурен дали това е просто един сайт, като Wikipedia, където можете просто да въведете това, което искате и това ще бъде "надежден" и приет. Беше почти като четене на хартия 8-ми клас на кучета. Беше ужасно, но ви благодаря за тези, които са напуснали коментари за правилното име за тип на домашни кучета и вълци и черти между тях.

 9. Ако някой желае да се актуализира с набран lqtest технологии следователно той трябва да пчела ggo, за да видите този сайт и да бъде актуална всеки ден.

 10. Един много основен момент не е разгледана, е, че докато кучетата обикновено се характеризират като Canis Familiaris, макар и понякога като Canis домашните, това не означава, че всички кучета са опитомени.

  Примерите, които идват на ум са скитащи кучета, които съществуват в много страни, като Ямайка, хиеново куче, а това ще отнеме отнеме известно вдига поглед, австралийски диви кучета (динго - те изглеждат много по-близо до кучета, отколкото всяка друга форма на кучешки).

 11. Да не говорим, "Canis лупус" не е семеен, но видове (Семейството е Canids, която включва койоти и лисици), кучетата се считат за subespecie на Canis лупус. Днес не се нарича Canis familiaris но Canis лупус familiaris. Има повече от 30 subespecies на вълк, повечето от тях са диви. Така че не е "вълк", но "вълците". И това не е вярно, че тези вълци са винаги Роджърс в размер от кучета. Wolf subespecies се различават по размер от най-големите в Аляска до 96 кг за най-малките в Азия най-малки 12-15 кг на възрастен. Плюс това, кучета didnt се развие от това, че големите вълци, но най-вероятно от някой европейски или азиатски exctint subespecies.

Обратни обрати

 1. Разлика между куче и Fox | Разлика между | Куче срещу Fox

Вижте още за: ,