Разлика между зимата и пролетта

Зима срещу пролет

Пролетта и зимата са два от четирите основни сезона на планетата, които могат да варират в зависимост от географското местоположение и климата на околната среда. През зимата и пролетта има някои събития, които се случват като пример за промените в природата. Поради естествената революция на Земята възникнаха тези сезони.

Пролетта е времето, когато природата и растителността започват да изплуват отново. Зимата е другият край на линията, където околностите не са благоприятни за растежа и развитието на растенията. Що се отнася до реда на настъпване, пролетта е технически първият или първият сезон, който обикновено се случва някъде между месеците март и май за северната половина на света (умерени зони), докато септември до ноември за тези, които живеят в южната половина. Пролетта е връзката между сезона на зимата и лятото. Географите, природозащитниците и поетите смятат този сезон за време за прераждане. Това може да се приеме и в най -буквалния му смисъл, тъй като (както бе споменато) по -голямата част от живота ще се възроди през това време на годината. Освен това по време на пролетното равноденствие общият ден ще циклира до 12 часа и продължава да се увеличава с напредването на пролетта.

Астрономически казано, пролетта започва с белега на пролетното равноденствие около 20-21 март за север, докато 22-23 септември на юг. Обърнете внимание, все още има някои държави, които не зависят от настъпването на пролетното равноденствие, като Австралия, Нова Зеландия и Южна Африка, в които пролетният им сезон обикновено започва на 1 септември. На север някои европейски страни (т.е. Ирландия) изживейте различен старт на пролетта, който е на 1 февруари.

Зимата несъмнено е най -студеният сезон. В северната половина зимата се случва някъде около декември до февруари, докато южната половина на планетата преживява зима между юни и август. Полезно е също така да се знае, че северната половина се накланя по пътя към слънцето, което води до летния сезон в районите, принадлежащи към това полукълбо. По това време другият край (Южното полукълбо) е най -вероятно да преживее зимата. През втората половина на годината южната половина ще се наклони по пътя към слънцето, което ще доведе до появата на лято в повечето региони в това полукълбо. Другата половина преживява зимата.

Резюме:

1. Зимата е най -студеният сезон на годината. 2. Пролетта е време за възраждане на растителността и флората, както и на значително увеличаване на активността на фауната. 3. През зимата растежът на растителността се спира и много видове дори измират. Голяма част от фауната на бозайниците ще спре и ще хибернира. 4. Пролетта свързва зимата с лятото.

Вижте повече за: