Разлика между бели и раирани баси

Бял бас срещу раиран бас Въпреки че някои риби може да са от един и същи вид, може да има много разлики между тях. Белият бас и раираният бас са отлични примери за това. И двете риби се считат за близки братовчеди един на друг, тъй като са в семейството на сладководните баси. И двете риби могат да бъдат намерени в някои от реките и езерата във Флорида, Джорджия, Алабама, Луизиана и Мисисипи. Раираният бас обикновено е по -дълъг и по -лъскав от белия бас, но във Флорида има риба, наречена слънчев бас, която е хибрид както на белия бас, така и на райета. И двата вида реагират добре на риболов с муха, риболов на стръв и сърф. Обичайните примамки и примамки, на които реагират както белият бас, така и ивицата, включват раци, мухи и кръвни червеи. И двете риби са широко известни, но раираният бас е държавната риба на Мериленд, Роуд Айлънд и дори Южна Каролина.

Белият бас е научно наречен Morone chrysops и се среща в реки и водоеми в цяла САЩ. Те са социални риби и се справят много добре с примамките и всяка примамка, която забележат. Гръбните перки на бял бас са къси и близки една до друга, докато тялото му е сребристо с накъсани ивици. Белият бас е известен с това, че има много изявена долна челюст. Те могат да растат навсякъде с дължина от 2 до 3 фута и могат да бъдат намерени до 6 килограма. Диетата на белия бас е насочена към животни, които се движат, ракообразни и дребни риби.

Раираният бас се нарича научно Morone saxatilis или обикновено се нарича „скална риба“. Те са популярни както в тихоокеанското, така и в атлантическото крайбрежие на САЩ, където са мигриращи риби. Физически тези риби се характеризират със своите 7 дълги тъмно черни ивици, които минават по дължината на сребърното им тяло. Гръбните перки са отделни и всяка от тях има до 10 лъча. Типичната храна на бас е всяка по -малка и налична по това време риба. Интересното е, че раираният бас се ражда в сладка вода, но някои избират да прекарат възрастния си живот в солена вода, но могат да живеят и в двете.

И двете риби са сходни една с друга в своето поведение и маниери, макар и различни физически. Резюме

1. Белият бас и ивиците са от едно и също семейство, открити в различни реки и водоеми в цялата страна. 2. Раираният бас е по -дълъг от белия бас и има дълги черни, плътни ивици по дължината на тялото му. Гръбните перки на белия бас са къси и близки един до друг, докато перките на раирания бас са далеч една от друга. 3. Ивицата и белият бас са създали хибриден вид, наречен слънчева риба, популяризиран във Флорида. 4. Белият и раиран бас може да се намери в сладководни води, но е известно, че раираният бас прекарва зрелостта си и в солена вода.

Вижте повече за: