Разлика между депилация и отслабване

moon_300_pd Восък срещу отслабване

През много векове човечеството се е удивлявало на красотата на пълнолуние. Поезия за нейната легенда, красота и мистика се говори и пише от началото на времето. Всеки може да идентифицира пълнолуние, защото е светло и кръгло. Повечето хора знаят за новолуние, защото е тъмно и не се вижда лесно; обаче термините растящи и намаляващи са объркващи за много хора и тази статия описва тези астрономически термини.

Депилация с восък

Растящата луна е лунната фаза, която започва, когато Луната току -що е преминала най -тъмното си, и продължава, докато Луната стане най -ярката. Когато луната нараства, всяка нощ може да се види по малко и тя изглежда да расте.

Намаляване

Намаляващата луна е лунната фаза, която започва, когато Луната е преминала най -яркото и пълно, и продължава, докато Луната вече не може да бъде лесно видяна. Когато Луната намалява, тя изглежда се свива всяка нощ.

Разграничаване на кола маска и отслабване

Как може да се определи дали луната расте? Когато Луната е във фаза на нарастване, тя прилича на главната буква „D“, тъй като дясната страна на Луната е гладка и заоблена; като има предвид, че лявата страна изглежда по -неравна и потъмнява.

Какво прави намаляващата луна лесно разпознаваема? Когато Луната е в намаляваща фаза, тя изглежда по -скоро като главна буква „C“; дясната страна изглежда по -тъмна, по -неясна, докато лявата страна е гладка и заоблена.

Припомняне

Понякога е трудно да си спомним разликата между растящата и намаляващата лунна фаза. Казват, че хората са „восъчно поетични“, което означава, че те разширяват темата си за дискусия и продължават да добавят все повече и повече, понякога излишно. Да научим децата да запомнят растяща луна е да използват дясната си ръка. Вземете естествената крива на дясната ръка от палеца до първия пръст и ако Луната се побере от тази страна, тя се „развива“ или увеличава и става все по -голяма.

Но как може да се помни отпадането? Един от начините да се мисли за това е, че „колкото повече пица яде, толкова повече апетитът му намалява или намалява“; той стана много по -малко гладен. Да научим децата да запомнят намаляваща луна е да използват лявата си ръка. Вземете естествената крива на лявата ръка от палеца до първия пръст и ако Луната се побере от тази страна, тя се „изрязва“ или намалява и намалява.

Резюме:

1. Растяща луна се „развива“ или става все по -голяма и се вписва под формата на „D“; като има предвид, че намаляващата луна се „изрязва“ или намалява и се вписва в буквата „С“.

2. Растящата луна е лунната фаза, започваща, когато Луната току -що е преминала най -тъмното си, и продължава, докато Луната стане най -ярка; като има предвид, че намаляващата луна е лунната фаза, започваща, когато Луната току -що е преминала най -ярката и пълна.

2 коментара

  1. Това описание трябва да включва как перспективите на Северното и Южното полукълбо са различни, за да осигури пълна справка.

Вижте повече за: , ,