Разлика между Тигър и Леопард

tiger Тигър срещу леопард

Тигърът и леопардът са котки, принадлежащи към едно и също семейство и род. Въпреки че тези две големи котки са сходни по някои характеристики, има огромна разлика между двете.

Една от поразителните разлики между Тигър и леопард, на които човек може да се натъкне, е във външната му козина. Тигрите имат тъмни вертикални ивици на бял или оранжев фон. Вместо вертикалните ивици, леопард идва с петна или розетки в козината си. Човек може да види голям брой малки петна по тялото на леопард.

Когато сравняваме размера на двете котки, леопардът е по -малък от тигър. Когато тигърът тежи около 500 килограма, леопардът тежи само 140 килограма. Когато говорим за сила, тигърът има надмощие над леопарда. Тигърът има по -мощни крака и рамене от леопарда.

Когато тигърът се простира на 6 фута на дължина и има опашка от три фута, леопардът се простира на около 6,25 фута и има дължина на опашката около 4,5 фута.

За разлика от тигъра, леопардът е известен със своите способности за катерене. Леопардите често могат да бъдат видени да почиват във върховете на дърветата. Въпреки че тези две котешки са известни като добри плувци, тигърът е по -добър плувец в сравнение с леопард.

Е, леопардът е силно концентриран в Африка на юг от Сахара и също се среща в Индия , Китай , Индокитай и Малайзия. Популацията на тигри е донякъде концентрирана в Южна и Източна Азия.

По -рано се смяташе, че леопардът е хибрид на лъв и пантера. И така името леопард е смесица от гръцки думи леон (лъв) и пардос (пантера). Тигър е дума, която също е взета от гръцкото „Тигър“, което означава стрела (препратка към скоростта на тигъра).

Резюме

1. Тигрите имат тъмни вертикални ивици на бял или оранжев фон. Вместо вертикалните ивици, леопард идва с петна или розетки в козината си.

2. Когато тигърът тежи около 500 килограма, леопардът тежи само 140 килограма.

3. Леопард е известен със своите способности за катерене.

4. Тигърът е по -добър плувец в сравнение с леопард.

5. Когато сравнява силата, тигърът има надмощие над леопарда. Тигърът има по -мощни крака и рамене.

6. Леопард е смесица от гръцки думи леон (лъв) и пардос (пантера). От друга страна, Тигър е дума, която също е взета от гръцкото „Тигър“, което означава стрела (препратка към скоростта на тигъра).

20 коментара

 1. Много хубава статия. Даде много информация. Благодаря.

 2. Това е много полезна статия. Винаги се обърквам, когато видях тигър и леопард, но до днес не.

  Благодаря

 3. Благодаря, че обяснихте това!

 4. Благодаря ви толкова много. Беше много полезно. На 90 разширявам познанията си за моята планета. Жалко, че го оставих толкова късно. Много от нас не оценяват нашата изобилна, красива Земя. Канал 13 и хора като вас са безценни.

 5. много интересно! много ти благодаря

 6. Приятно сравнение. Много ценно.

 7. Мисля, че даде много полезна информация и вижте добри подробности, така че благодаря

 8. Много хубаво сравнение, което ни информира много

 9. Благодаря много за прекрасната информация. Бях объркан от разликите. Благодаря отново

 10. това е добре

 11. Толкова съм щастлив от това, че не е толкова добре. Получих много идеи от този и те ми дадоха домашна работа по него и получих всичко, никой не знае къде отидох на уебсайта, който е добър за добро, това е всичко, което аз мога да кажа благодарение, че ми дадохте тази идея и всички благодаря довиждане

 12. Благодаря ви много за предоставената информация за разликата между тигър и леопард.

  По отношение на Джеймс Джоузеф

 13. Тигрите не могат да се катерят по дърво, но леопардите могат.

 14. Доста полезно

 15. Информацията е доста полезна

 16. Хареса ми как да се уверя, че това си мислиш за това, което искаш

 17. много ясна и интересна информация, харесва ми, но какво ще кажете за ягуар по отношение на скоростта?

Обратни обрати

 1. Разлика между Тигър и Пантера | Разлика между | Тигър срещу Пантера

Вижте повече за: ,