Разлика между Снежна буря и Blizzard

Екстремни метеорологични условия могат да бъдат вредни за хората и може да се отрази отрицателно върху околната среда, както и на икономиката. Две от най-честите климатични условия, които могат да възникнат по време на сезона по-студените са снежни бури и виелици. Как тези две се различават?  

Определяне на снежна буря и Blizzard  

Снежна буря е състоянието на времето, която включва дъжд, образуването на лед, сняг и суграшица. Тъй като температурите достигат до под точката на замръзване, снежна буря се нарича още като зимна буря.  

А виелица е снежна буря, която е придружена от много силни ветрове. С една дума, виелица е тежка снежна буря. За да бъдат правилно класифицирани като виелица, снежна буря трябва да има устойчиви скорост на вятъра от 35 mph (56 km / h), има видимост ограничения на до една четвърт миля поради сняг, и трябва да продължи най-малко 3 часа.  

Характеристики на снежна буря и Blizzard  

Отделно от големи количества снеговалеж, най-малко 2 инча (5 см) на сняг на места, където сняг не е типично се счита за снежна буря. Въпреки това, снеговалеж на повече от 6 инча (15 см) е разрушителен и се счита за снежна буря или зимна буря в други части на страната.  

Вихър има характеристиките на снежна буря, но с добавяне на чести пориви или забавено ветрове от 35 mph (56 km / h), както и намалена видимост на четвърт миля или по-малко в продължение на поне 3 часа.

Видове

Snowstorms попадат в три категории: снежни бури, замразяване дъжд и зимни миксове. Snowstorms включват голямо количество сняг, което води до снежни купчини, преспи и други подобни условия. В резултат на това, той може да предизвика смущения в движението, както и транспорт, между другото.  

Виелици, от друга страна, попадат в категориите на снежна буря тип виелица, езеро ефект виелица, и земята виелица. Снежна буря тип виелица включва ветрове от най-малко 35 mph (56 km / h), както и намалена видимост до 1300 фута за продължителен период от време.  

Както подсказва името, виелица езеро ефект обикновено се извършва по протежение на брега на региона на Големите езера в Северна Америка и други големи езера. Този тип виелица, обаче, е рядко явление.  

Третият тип виелица е известна като земята виелица. В сравнение с традиционните виелица, приземен виелица не включва значителен снеговалеж. По време на земята виелица, сняг, който вече е паднал се извършва във въздуха от силни ветрове. В зависимост от посоката на вятъра, смлени виелици са класифицирани като вертикална адвекция (нагоре проект с вятъра), хоризонтална адвекция (ветрове хоризонтално по повърхността на земята) и термо-механични (комбинация от вертикална и хоризонтална адвекция) ,

Превалявания форми

Снежна буря може да включва дъжд, сняг, лед, пелети, скреж или слана намерени на студени предмети и снежинки или мека градушка или сняг пелети.

От друга страна, сняг е основна форма на валежите по време на снежна буря.  

въздействие върху околната среда  

Пролет наводнения, корнизи и лавини са общи ефекти на зимните бури или снежни бури на околната среда.

Виелици често водят до Whiteout, е състояние, където има много ограничена видимост.  

Ефект върху икономиката

Поради въздействието на изключително студено време, снежни бури могат да предизвикат разрушени култури, мощност прекъсвания пътно-транспортни произшествия, увреждане на телефонни линии, както и забавени или отменени полети.  

Тъй като виелица е тежка снежна буря, ефектите, посочени по-горе, са същите, но с повишена интензивност. В районите на Арктика и Антарктика, виелици могат да доведат до Whiteout, където слънчевата светлина се отразява от снега и леда, което прави трудно за хората в района, за да имат усещане за баланс и дълбочина, както и чувство за посока.  

Сезон / и на поява  

Snowstorms може да се случи през есента, зимата и пролетта сезона.  

Виелици често се появяват през зимата.  

Обобщение на Разлика между Снежна буря Vs. Blizzard: Сравнение на маса

С екстремни метеорологични условия на които ставаме свидетели в целия свят, това е разумно да се очаква, че ефектите от снежни бури и виелици ще бъдат повишени през следващите години. Важното е да бъдат подготвени да се предотврати загубата на живот, както и минимизиране на щетите за препитание и свойства.

1 коментар

  1. Здравейте на всеки орган, това е първата ми вървят, за да видите на тази страница; този блог се състои от страхотно и в действителност отличен материал в подкрепа на посетителите.

Вижте още за: ,