Разлика между сняг и градушка

snow-flake Сняг срещу градушка

Често виждаме или чуваме за сняг и градушка в различни части на света. И снегът, и градушката са малки парчета лед, които падат от небето. Тогава какво го кара да носи две имена? Всъщност има доста голяма разлика между градушка и сняг.

Снегът или снежинките се образуват, когато водата замръзне в кристални форми. Те са със звезда и заострени. Тези изпъкналости помагат на снега да получи повече място за себе си и когато се стопи, точките изчезват.

Градушка или градушка са големите ледени топки, които падат по време на гръмотевични бури. Размерът на градушките зависи от интензивността на бурята. Тя може да варира от малки до големи топки. Колкото по -силна е бурята, толкова по -голяма е градушката. Или колкото по -голям е градът, толкова по -голяма е бурята.

Снегът се образува в облаците, когато водната пара замръзне. Най -добрите снегоустройства сред облаците са тъмните облаци от нимбостратус. Тези облаци ще бъдат пълни с вода и ако е студено, вместо вода, от тези облаци ще падне сняг.

Всички снежинки ще имат шест страни. Ако забележите, че снежинката няма шест страни, тя би била унищожена при бурята. Може да има различни форми за снежинки. Някои от често срещаните форми са звездни дендрити, колони, шестоъгълни и иглени снежинки.

Градовете се образуват от силните ветрове, които тласкат водните капки заедно в небето. Тези капки замръзват и образуват ледени топки. Градушката обикновено започва да се образува, когато на земята се образува замръзнала капка вода. Силният вятър го пренася и охладените водни капчици замръзват и се залепват за повърхността му. Това започва образуването на голям град. Когато стане твърде тежък, градушката пада на земята. Обикновено градушките са съпровод на торнадо. Отделно парче градушка се нарича градушка. Размерите на градушките могат да варират. Може да бъде с размер на фъстък и колкото топка за голф.

Градовете се образуват в купесто -дъждовните облаци. Градовете продължават само около 5 до 10 минути, но могат да повредят автомобили, култури и дори сгради. Градовете съдържат пръстени. Можете да го видите, ако срежете градушката наполовина.

Снегът не се нуждае от никаква опора и се формира като свободно стоящ кристал . Тъй като става по -тежка и температурата пада, снежинките падат на земята. Градушката се нуждае от частици за образуването си. Обикновено се образува чрез конвекция.

Резюме: 1. Снежинките са ледени кристали, докато градушките са ледени топки. 2. Градовете се образуват, когато водните капки се притискат и охлаждат една срещу друга поради силните ветрове. Снежинките се образуват, когато водната пара кристализира. 3. Снежинките обикновено се образуват в нимбостратови облаци, а градушките се образуват в купесто -дъждовни облаци. 4. Градовете имат пръстени в себе си и могат да се видят, когато са разрязани наполовина. Снежинките се предлагат в различни форми, но винаги ще имат шест точки. 5. Градушка се появява по време на гръмотевични бури или торнадо, докато сняг пада при понижаване на температурата.

1 коментар

  1. Замръзнала капка се е образувала на земята? Здравей

Вижте повече за: ,