Разлика между сибирски и бенгалски тигри

Сибирски срещу бенгалски тигри

Тигрите са очарователни същества. Те са най -големите сред четирите големи котки, включително лъвът, ягуарът и леопардът. Освен размера си, те са много силни и се различават по модела на тъмни вертикални ивици върху почти бяла до червеникаво-оранжева козина.

Те могат да достигнат до 11 фута дължина и тегло 300 килограма. Те имат дълги кучешки зъби, които използват, за да разкъсат плячката си, която може да бъде дълга до 4 инча. Тигрите са родом от Източна и Южна Азия.

Двата най -популярни подвида са:

� сибирски тигър, известен също като амурски, манджурски, алтайски, корейски или севернокитайски тигър. Това е най-големият подвид тигър и може да се намери само в защитения район Амур-Усури, Приморски край и Хабаровски край в Източен Сибир.

� Бенгалски тигър, известен още като Кралски бенгалски тигър и е роден в Индия и Бангладеш. Това е най -многобройният подвид тигър, но техният брой бавно намалява и се полагат усилия да се предпазят от изчезване.

Подвидът на сибирския и бенгалския тигър все още може да съществува в нашия свят днес, но се смята, че и двата са изчезнали, ако усилията за тяхната защита се провалят. Въпреки че изглеждат еднакво и имат сходни характеристики, те имат разлики.

Сибирските тигри имат много дебели палта от бледо златисти ивици. Те са по -високи в рамото от бенгалските тигри, които имат по -тънки жълти до светло оранжеви палта и имат мутирал вид, белият бенгалски тигър. Белите тигри имат ивици на палта с бял фон, но някои имат изцяло бели палта. Могат да се намерят и черни бенгалски тигри, въпреки че съобщенията за напълно черни тигри не са доказани.

Резюме

1. Сибирските тигри са родени в района на Амур-Усури, Приморски и Хабаровск, Източен Сибир, докато бенгалските тигри са родени в Индия и Бангладеш. 2. Сибирските тигри са най -големият тигров подвид, докато бенгалските тигри са вторият по големина. 3. Бенгалските тигри са най -многобройни, докато сибирските тигри имат по -малък брой. 4. Сибирските тигри имат бледо златисти ивици на по -дебели палта и са по -високи в рамото от бенгалските тигри, които също имат бели и черни подвидове.

Вижте повече за: