Разлика между корените и издънките

Разлика между корените и издънките

Разкрити корени

Корени срещу издънки

Не много хора са запознати с различните части от структурата на растението. Те обикновено се обсъждат по време на часовете по биология и нямат значение за хора, които нямат зелен палец, или тези, които изобщо не се интересуват от растенията. Дори и да знаете, че тези неща не са вредни и един ден може да станат доста полезни, особено ако се стремите да напълните градината с градини до ръба.

Площта на издънките на растението е частта, която расте над земята. Това са стъблата, листата, венчелистчетата и много други. Кореновата част на растението е частта, която седи главно под земята. Това са кореновите косми, кореновата шапка и много повече.

Издънките са свеж растеж в структурата на растението. Това включва стъблото, листата и цъфтящото стъбло с цветни пъпки. Най -новото развитие, възникнало от покълването на семената, което ще расте нагоре, е издънка, при която листата ще могат да се разширяват. През пролетта многогодишните издънки на растенията са най -новото развитие, което ще расте от почвата в тревисти растения или от пресните стъбла и/или развитието на цветята, които ще растат върху дървесни растения.

Терминът „издънки“ често се бърка, за да означава стъблото. Стъблото е много важна и критична част от леторастите, тъй като е тази, която осигурява ос за плодове, листа и пъпки. Издънките обикновено се ядат от различни животни поради влакната в новия растеж, които не са успели да завършат вторичния растеж на клетъчната стена; поради това издънките са толкова по -меки и по -лесни за дъвчене и смилане от тези животни. Тъй като издънката расте и остарява, има развитие в клетките, които често са завършени клетъчни стени, които притежават твърда и здрава структура. Някои растения, като скобата, са в състояние да произвеждат токсини, които правят издънките им неприятни или по -малко вкусни.

Разлика между корените и леторастите-1

Ранни пролетни издънки

Коренът е органът на растението, който естествено се намира под външната страна на земята в съдови растения. Това се различава от време на време, тъй като коренът на растението може да бъде и въздушен, описан като растящ върху земята. Освен това коренът на растението може също да бъде аериран или монтиран върху земята или върху водата. Стъблото, което обикновено се намира под земята, също не е необичайно. Корените обикновено се класифицират като част от тялото на растението, което не е в състояние да понесе никакви листа. Това означава, че им липсват и възли. Съществува много важно вътрешно структурно различие между стъблата и корените на растението. Има четири основни цели за корените на растението: включване на вода, а не органични хранителни вещества, закрепване на тялото на растението към земята, складиране на храни и хранителни вещества и предотвратяване на корозията на почвата.

Резюме:

1. Площта на издънките на растението е частта, която расте над земята. Това са стъблата, листата, венчелистчетата и много други.

2. Кореновата част на растението е частта, която седи главно под земята. Това са кореновите косми, кореновата шапка и много повече.

3. Терминът „издънки“ често се бърка, за да означава стъблото. Стъблото е много важна и критична част от леторастите, тъй като е тази, която осигурява ос за плодове, листа и пъпки.

4. Коренът е органът на растението, който естествено се намира под външната страна на земята в съдови растения.

5. Има четири основни цели за корените на растението: включване на вода, закрепване на тялото на растението към земята, складиране на храни и хранителни вещества и предотвратяване на корозията на почвата.

Вижте повече за: