Разлика между хлебарки и водни буболечки

Хлебарки срещу водни бъгове

Хлебарки или хлебарки са насекоми, от които са се развили термити. За разлика от повечето малки насекоми, те са по -големи, нощни и бягат от светлината. Те процъфтяват в различни среди, но предпочитат топлите райони. Хлебалките имат плоско тяло, малки глави и широки тела. Те имат големи очи и дълги, гъвкави антени с два чифта крила. Външните крила са трудни за защита, а другите са предназначени за летене. Устните им са разположени от долната страна на главата.

За да се чифтосват и групират заедно, те оставят химически следи в отпадъците си, които други хлебарки следват, за да намерят храна и други хлебарки. Обикновено те се групират заедно и живеят в рояци, предпочитайки да живеят заедно с други хлебарки в компактни райони. За да привлекат женски за чифтосване, мъжки хлебарки пеят специална песен, а женските хлебарки са тези, които носят яйцата си. Докато се излюпват и прерастват в млади хлебарки, те остават с майките си, които ги носят наоколо.

Въпреки че хлебарки ядат нещо, не е известно, че ловят други животни. Те предпочитат да ядат растения, дърво, хартия и други животински храни. За да се предпазят от хищници, хлебарки се крият от всичко, което се движи към тях. Водните буболечки, от друга страна, са насекоми, които са водни и се наричат ​​истински водни буболечки. Те живеят в сладка вода, прикрепят се към растенията, стоят в калта, плуват или летят между водоеми. Телата им могат да бъдат плоски или заоблени и, подобно на хлебарки, те имат два комплекта крила. Антените им са къси и малки. Докато повечето имат очи, някои видове нямат. Техните размери и тегло са същите като тези на хлебарки, но те имат по -разнообразни цветове, които могат да бъдат черни, синкаво зелени и тен.

Обикновено живеят сами и се свързват с други водни буболечки само по време на брачния период, при който танцуват на повърхността на водата, за да привлекат женски. Докато женските обикновено носят малките, при някои видове мъжките носят яйцата. Те ядат растения, а също така убиват животни като малки риби и други насекоми за храна. Подобно на хлебарки, те също се защитават, като се крият, но също така имат способността да се бият, ухапвайки враговете си или ги намушквайки с трибуната си.

Резюме:

1. Хлебарки или хлебарки са нощни насекоми, докато водните буболечки са водни насекоми. 2. Хлебарки живеят на сушата, особено в топли райони, докато водните буболечки живеят във водата. 3. И двете насекоми се защитават, като се крият. Но докато хлебарките бягат от светлината и всичко, което се движи към тях, водните буболечки понякога се бият, като хапят или намушкват своите хищници. 4. Грапавите имат плоски тела и дълги антени, докато водните буболечки могат да имат и кръгли тела и имат къси и малки антени. 5. Хлебарки живеят в рояци, предпочитайки да се свързват с други хлебарки, докато водните буболечки живеят сами и влизат в контакт с други водни буболечки само по време на чифтосване. 6. Хлебарки не убиват други животни, докато водните буболечки убиват други животни за храна.

Вижте повече за: