Разлика между коренището и корена

Коренище срещу корен

Важно е да се признаят растенията като един от основните доставчици на човешки вещества за продължаване на живота. Ботаниката проправя пътя за по -нататъшно изучаване на растенията и техните семейства. Техните чудеса и характеристики също отварят умовете на мнозина за системите, в които те процъфтяват.

Коренището е здраво хоризонтално стъбло на растение, което обикновено се намира под земята и често разклонява корени и издънки от възлите му. Произходът му идва от гръцката дума „коренище“, което означава „маса от корени“. Коренищата са по същество подземни модифицирани стъбла. Те се развиват успоредно на земната повърхност с възли и междувъзлия като стъбла, малки листа и пъпки. Коренищата работят като съхранение на храна и подпомагат вегетативното размножаване, което е метод за отглеждане на парчета коренище в нови растения. Примери за растения, отглеждани по този начин, се състоят от аспержи, джинджифил, хмел и орхидеи.

Някои растения имат коренища, които се размножават на нивото на земята или които лежат на самата повърхност на почвата, включително папрати. Коренищата обикновено образуват единствен слой, но растение, наречено Гигантски хвощ, може да бъде многопластово. Междувременно корените са част от кореновата система, която поставя коренищата под капака си. Това е орган на растение, което обикновено лежи под земята. Някои корени обаче могат да растат във въздуха, или над земята, или чрез аериране, или над вода. От съществено значение е да се определи корен като част от растително тяло, което няма листа и възли.

Четирите основни функции на корените включват: усвояване на вода и хранителни вещества, съхранение на храна, предотвратяване на ерозия на почвата и прикрепване на растителното тяло към земята.

Има около 14 основни вида корени за уникални цели. Повечето от тях се грижат за различни цели, като почти винаги помагат за растежа на тялото на растението.

Корените са жизненоважни не само за растенията, но и за хората. Освен растенията, които човек консумира за допълване на диетата си, за същата цел могат да се използват и корени. За щастие, корените имат основни хранителни вещества и минерали, които могат да се използват и в здравословни начинания. Корените също имат голяма отговорност за поддържането на здравословна среда в полза на хората.

Резюме:

1. Коренищата са по същество подземни модифицирани стъбла, докато корените са част от кореновата система, която поставя коренищата под капака си. 2. Коренищата работят като съхранение на храна и подпомагат вегетативното размножаване, докато функциите на корените включват усвояване на вода и хранителни вещества, съхранение на храна, предотвратяване на ерозия на почвата и прикрепване на растителното тяло към земята. 3. Коренищата имат възли, междувъзлия, малки листа и пъпки, докато корените нямат нищо подобно.

4 коментара

  1. Коя е най -добрата смес за усвояване на куркумин.

  2. Този уебсайт е много хубав, това ни помага да изучаваме само математика и хинди

  3. Учебното шоу сега учи математика

Вижте повече за: