Разлика между Python и Gator

Нашата планета е дом на разнообразна и невероятна гама от животни, с повече от хиляда вида, живеещи заедно в много различни местообитания. Най -завладяващото нещо, което трябва да се разбере, е как всяко животно изглежда, живее, яде, плячка и се адаптира. Ето защо учените класифицират животните в групи, като разглеждат как животните са еднакви или различни. Животните обикновено се класифицират в пет познати групи въз основа на техните характеристики: бозайници, птици, земноводни, насекоми и влечуги. Тук сме, за да обсъдим за влечугите. Влечугите са допълнително класифицирани в четири основни групи: костенурки, змии, гущери и крокодили. Повечето влечуги са пригодени да живеят в определено местообитание и имат много форми, размери и цветове.

Влечугите могат да бъдат огромни като питон и алигатор, или малки, като свивки. Те имат гръбначни животни, което означава, че имат гръбначен стълб, и имат твърди люспи за кожата, които ги предпазват от прегряване и предпазват водата от проникване в кожата им. Тук сме, за да обсъдим двата най -опасни и свирепи вида влечуги - питони и алигатори (или гатори). И двамата са хладнокръвни същества и естествени убийци, но принадлежат към различното семейство влечуги. Докато и двамата принадлежат към семейството на влечугите, те се различават по форма и размер, местообитание, сила и слабости и т.н. И двамата са страхотни хищници и кой от двамата седи на върха на хранителната верига? Нека да разгледаме как един питон се различава от гатора.

Какво е Python?

Питоните са неотровни змии, които принадлежат към семейството „Pythonidae“, семейството на най-големите змии в света, най-често срещани в Африка, Азия и Австралия. Те са семейство неотровни змии, състоящи се от хиляди видове, открити от Австралия до Нова Гвинея, Индонезия, Азия до Африка. Подобно на змиите, те имат дълги удължени тела без крака и къси опашки. Те нямат уши, така че усещат само движения около тях, усещайки вибрации през земята. Питоните са големи змии, които могат да растат до 30 фута, но има и някои видове питони с размер до 24 инча. Повечето от питоните имат чувствителни на топлина лабиални ями, които им помагат да намерят топлокръвните си плячки като плъхове, елени и др. Те притискат плячката си до смърт, което се нарича свиване.

Какво е Gator?

Алигаторите, разговорно наричани гатори, са хладнокръвни влечуги, които принадлежат към рода алигатори от семейство „Alligatoridae“. Те принадлежат към същото семейство като други големи влечуги като крокодили, но са родом от Китай и южните щати. Те са големи водни влечуги с повдигнати очи и ноздри и мощни челюсти. Кожата на гаторите става по -дебела с по -големи люспи, докато растат. Гаторите снасят яйцата си на купчини листа, които създават топлина, докато гният, за разлика от питоните, които навиват телата си около яйцата си и карат мускулите им да вибрират, за да поддържат яйцата топли през цялото време. Скрива ги и от хищниците им. Младите гатори имат специален яйчен зъб на горната си челюст, който им помага да изрежат пътя си от черупките си, когато накрая се излюпят.

Разлика между Python и Gator

  1. Класификация на Python и Gator:

  -И питоните, и гаторите са хладнокръвни същества и естествено родени хищници, пряко свързани със семейството на влечуги. Питоните са неотровни змии, които принадлежат към семейство „Pythonidae“, което представлява най-голямото семейство от неотровни змии в света, родом от Азия, Африка и Австралия. Алигаторите, от друга страна, са хладнокръвни влечуги, които принадлежат към рода алигатори от семейство „Alligatoridae“ и са родом от Китай и Южна САЩ.

  1. Характеристики на Python и Gator

  - Питоните имат големи глави, тънки шии и дълги удължени тела без крака и къси опашки. Почти всички питони имат топлинни ями на долната си челюст, които им помагат да откриват топлокръвна плячка през нощта. Те нямат уши, така че усещат само движения около тях, усещайки вибрации през земята. Гаторите имат бронирани тела с плоска, мускулеста опашка, която обхваща почти половината от дължината на тялото им. Опашката им помага да се насочат във водата, а също и да хидропланират по повърхността на водата. Костните плочи в кожата ги правят изключително трудни за проникване.

  1. Местообитание на Python и Gator

- Питоните, подобно на змиите, живеят в тропическите райони на Азия и Африка. Те процъфтяват във влажни или сухи сухоземни, сладководни и напълно морски местообитания, където обикновено е горещо и влажно, така че телата им да останат топли. Те се срещат най -вече в тропическите гори, горите, пасищата, блатата, храстите и дюните. Подобно на питоните, гаторите също са хладнокръвни същества, които процъфтяват в сладководни среди като реки, езера, влажни зони, езера, блата и блата. Те заемат целия умерен и тропически климат, с изключение на Европа.

  1. Инкубация на Python и Gator

  - Бебетата на влечугите могат да се излюпят правилно само ако яйцата им останат на правилната температура. Това се нарича инкубация. Питоните защитават яйцата си, като навиват телата си около яйцата, като същевременно карат мускулите им да вибрират, за да ги затоплят, така че да се излюпят в подходящата среда. Гаторите, от друга страна, снасят яйцата си в купчина листа, които всъщност създават топлина, когато узреят и накрая се излюпят. Младите гатори изрязват пътя си от черупките си, като използват специален яйчен зъб, който имат на горната си челюст, когато започнат да се излюпват.

Python срещу Gator: Сравнителна диаграма

Резюме на Python Vs. Gator

И питоните, и гаторите са хладнокръвни същества, които са пригодени да живеят в определено местообитание, където обикновено е горещо и мокро, така че телата им да останат топли. Те се срещат най -вече в дъждовни гори, гори, тревни площи, блата, храсти и дюни, реки, езера, езера и блата. Въпреки това, питоните навиват телата си около яйцата си, за да ги инкубират, което ги крие от техните топлокръвни хищници. Гаторите снасят яйцата си на купчина листа, за да ги инкубират, докато изгният. Повечето от питоните имат чувствителни на топлина лабиални ями, които им помагат да намерят топлокръвните си плячки. Гаторите, от друга страна, имат безумно мощна захапка.

Вижте повече за: ,