Разлика между какашки на мишка и какавиди

Нахлуването на гризачи остава основен проблем в много области, като обикновените гризачи са плъхове и мишки. Въпреки че са важна част от екосистемата, те могат да бъдат неприятности за хората и в повечето случаи може да се нуждаят от мерки за борба с вредителите. За да се направи разлика между двете, могат да се използват фактори като поведение на животните , местообитания и предпочитания към храната. Други фактори като какавиди могат да се използват за разграничаване между плъхове и мишки.  

Какво е Mouse Poop?

Обикновено сив, когато е стар и черен, когато е свеж, каката на мишката е важна характеристика при идентифицирането на гризачи по време на заразяване. Количеството на изпражненията при мишки също е значително, с изпражнения от 70 до 150 и има форма на вретено и се огъва с дъга. Най -често срещаните места, където в къщата могат да бъдат намерени мишки, включват; под кухненските мивки, в задната част на чекмеджетата, вътре в килерите и зад кутиите с храни.  

Какво е Rat Poop?

Това има тъмен или сив цвят, в зависимост от това дали е свеж или стар. Когато е свеж, той е мек и тъмен, докато остарял е сив с прашна текстура. Те са извити, със заострени и колбасовидни краища. Изпражненията са около 20-50 пелети, в зависимост от това колко малки или големи са групите плъхове. Плъховите кака обикновено се срещат в канализация, гаражи, покриви, мазета и други влажни зони.  

Прилики между Mouse Poop и Rat Poop

  • И двете могат да бъдат намерени в едни и същи райони

Разлики между Mouse Poop и Rat Poop

  1. Цвят

Докато каката на мишката е сива, когато е стара, и черна, когато е прясна, плъховата кака е тъмна, когато е свежа, и сива, когато е стара.  

  1. Форма

Мишката кака има форма на вретено и се огъва с арка. От друга страна, каката от плъхове е извита, със заострени и с форма на наденица краища.  

  1. Количество

Количеството на изпражненията при мишки е значително с изпражнения от 70 до 150. От друга страна, изпражненията при плъхове са приблизително 20-50 пелети, в зависимост от това колко малки или големи са групите плъхове.

  1. Общо местоположение

Докато какашките на мишки често се срещат на места като под кухненските мивки, в задната част на чекмеджетата, вътре в килерите и зад кутиите с храни, какашките на плъхове са често срещани в канализацията, гаражите, покривите, мазетата и други влажни зони.  

Mouse Poop срещу Poop Poop: Таблица за сравнение

Обобщение на Mouse Poop срещу Rat Poop

Макар че е от съществено значение да се разграничават мишките и изпражненията на плъхове, трябва да се вземат мерки, тъй като отпадъците могат да носят опасни заболявания като лептоспироза, салмонелоза, хеморагична треска и треска от ухапване от плъх. Храната и всякакви други годни за консумация храни също трябва да се съхраняват правилно в райони, които са вероятни.  

Вижте повече за: ,