Разлика между мъжа и жената

Човека срещу Жена

Защо мъжете и жените реагират различно, когато се сблъскват с една и съща ситуация или проблем? Защо една жена плаче по-лесно от един човек? Разликата между мъж и жена, първо се проявява с липсата или наличието на

Y-хромозома по време на зачеването и става все по-очевидно, тъй като те растат и се развиват. Физически, един мъж и една жена са много видимо различен. Мъжете са построени по-големи, по-тежки и по-висок, отколкото при жените. В древен общество, когато оцеляването на човека зависи от способността му да покори своите естествени хищници и врагове, мъжете са по-доминиращи, отколкото при жените. Телата им са предназначени за физически сблъсък. Техните мускули са по-силни, техните черепи и кожи са по-дебели, а ръцете и краката им са изградени, за да им позволи да се носят тежки товари. Това са най-очевидните разлики между двата пола.

Има и други по-малко очевидни различия, макар че и това време жените имат предимство пред мъжете. Жените са добри в мултитаскинг и в създаването на решения, които наистина работят, тъй като те имат достъп до двете страни на мозъка си и да използват дори невербални сигнали за решаване на проблемите. Мъжете, от друга страна, да се използва от лявата страна и да поемат задачи и проблеми, един по един.

Тази разлика в мозъка е и причината, поради която мъжете имат по-добър математически способности, дължащи се на по-големия си ниско париетален лоб, отколкото при жените, докато жените са по-владеят език, отколкото мъжете, защото те имат по-голяма площ на Брока и зона Вернике, отколкото при мъжете.

Мъжете и жените също са податливи на различни заболявания, защото те използват различни страни на мозъците им. Мъжете са склонни да имат проблеми с езика и са податливи на аутизъм, хиперактивност, и на Турет синдром , докато жените са по-податливи на депресия и тревожност.

Жените са по-емоционални и по-чувствителни от мъжете. Те са по-добре с общуването и интимен, споделянето на опит и перспективи, докато мъжете са по-удобни, с общи дейности, които са активни и физически като спорт и конкуренцията. Когато сме изправени пред една стресова ситуация, мъжете или да го бият или бягат от него. Жените са склонни да се фокусират върху грижите за себе си и тези, които те обичат , за да се създаде връзка, която ще ви помогне успокои чувствата си. Тези реакции са свързани с мъжки и женски хормони.

Резюме:

1. А човек е мъж човешко същество , а една жена е женска човешко същество . 2.А човек има по-голяма тяло, по-голям костната структура, по-силни мускули, както и по-дебел кожата и черепа, докато една жена е по-малък орган и структурата на костите, по-слаби мускули и има по-тънка кожа и череп. 3.Men са склонни да използват левите страни на мозъка си, докато жените използват както за лявата и дясната страна на мозъка си с дясната е по-доминиращ. 4.Men са по-удобни с физически дейности като спорт, докато жените са добри в общуването и споделянето на опита си. 5.Men са по-податливи на езикови проблеми, аутизъм, хиперактивност и синдром на Турет, докато жените са по-податливи на депресия и тревожност

Вижте още за: