Разлика между мъжки и женски семена на плевели

Мъжки срещу женски семена от плевели

Растенията, както и животните, имат мъжки и женски сортове. Мъжките растения произвеждат цветен прашец, който опрашва цветята на женските растения. Цветя, които са били опрашени произвеждат семена. Марихуаната или плевелните растения също са мъжки или женски.

Женските плевелни растения от марихуана, които не са били опрашени, се наричат ​​„синсемила“ или „без семена“. Цветовете се оставят да растат и да се развиват, за да произвеждат психоактивния химикал тетрахидроканабинол (THC).

За този химикал се отглеждат семена и растения от плевели. Тъй като само женските плевелни семена го произвеждат, производителите отглеждат само мъжки семена от плевели за разплод, в противен случай те се събират рано, за да не се опрашат женските плевели.

Полът на семената или растенията от мъжки плевели може да се определи три седмици преди женските семена или растения, които се засаждат едновременно. Това е удобно, тъй като семената или растенията от мъжки плевели трябва да бъдат събрани, преди да могат да опрашват женските семена или растения и да блокират растежа им.

Мъжките семена или растения от плевели растат вертикално и нямат толкова клони и листа, колкото женските семена или растения от плевели. Това ги кара да изглеждат крехки и нездравословни. Вместо цветя те развиват малки пъпки, които приличат на топки. Тези характерни анормални израстъци обикновено се появяват между третото и четвъртото междувъзлие на основното стъбло на растението. Това се проявява в началото на развитието на мъжка плевелна семена или сексуална идентичност на растението.

Когато женските плевелни семена или растения започнат да цъфтят, космите се развиват в изобилие в краищата на техните разклонения. Това го няма в семената или растенията от мъжки плевели. Женските плевелни семена или растения също развиват V-образни пестици на етапа на цъфтеж.

Някои семена от плевели също развиват половите органи на противоположния пол. Те се наричат ​​хермафродити или „хермии“. Семена от женски плевели от хермафродит развиват тичиновидни цветя или цветя, които имат тичинки вместо плодници.

Семената от мъжки плевели от хермафродит не са много често срещани, тъй като не им е позволено да пораснат до точката на узряване, когато се появят плодчетата. Важно е да внимавате за хермафродитите, тъй като те могат да отделят прашец, който може да съсипе реколтата.

Те могат да опрашват себе си, както и другите женски плевелни растения. Те са склонни да предават своите сексуални нагласи на потомството си, така че те са най -добре изкоренени. Полът на плевелните растения може да бъде повлиян от много фактори. Известно е, че условията на околната среда, възрастта на семената на плевелите, лунните етапи и химикалите влияят върху пола на растенията.

Резюме:

1. Семена или растения от женски плевели произвеждат THC, докато мъжки племена семена или растения не. 2. Женските плевелни семена или растения произвеждат цветя, докато мъжки племенни семена или растения произвеждат малки пъпки, които приличат на топки. 3. Семената или растенията от женски плевели развиват V-образни пестици в началото на етапа на цъфтеж, докато мъжките семена или растения от плевели не го правят. 4. Космите се появяват по разклоненията на женски семена или растения от плевели, които липсват в семена или растения от мъжки плевели.

3 коментара

  1. след като прочетох какво има в горното. не отговаряше на стремежа ми да разбера как да кажете разликата. между мъжко семе и женско семе, само като го погледнете. но все пак беше информативно четиво.

  2. Rothers ~~ С информацията, публикувана в тази статия по -горе за определяне на пола на семената в категоричен смисъл се казва, че трябва да отгледате семето, за да разберете дали е мъжко или женско семе. За щастие имате 3 седмици, за да определите пола му преди Мъжкото растение започва да произвежда прашец, който може да съсипе цялата ви реколта ... благодаря за информацията! ~ Мръсни ~ Разхлабени колела

  3. Започвам да отглеждам собствена трева. За много БС там ...

Вижте повече за: