Разлика между похот и влюбеност

Страст срещу влюбеност

Страстта и влюбеността изглеждат като две страни на една и съща монета. Те са две различни лица на монетата; всеки е уникален и има свой статут в обществото.

Lust Речниковите значения на lust са:

Силно или остро сексуално желание или апетит. Незаконно или неконтролирано сексуално желание или апетит. Превъзхождащо или страстно желание или копнеж. Да има силно сексуално желание. Да имаш желание или копнеж за прекомерно желание или силно желание.

Трябва да разберем, че похотта не се използва само за сексуално желание; използва се за силен глад, страст или копнеж за неща, които се считат за материалистични в нашето общество. Например, нечия жажда за власт, което означава неговото силно желание да бъде на власт.

Нечия жажда за живот, което означава силна страст да живееш живота си, да правиш неща, които обичаш, не просто да съществуваш или да оцелееш или да се влачиш в живота си, но да живееш живота си пълноценно.

Жажда за пари, което означава огромен апетит за събиране на пари по един или друг начин.

В ежедневието си ние чуваме думата „похот“ и я свързваме със сексуалното желание на някого към някого, но ядрото на тази дума се отнася до силно желание за нещо или някого. Гладът е толкова силен, че човек иска да постигне каквото пожелае със или без правила. Моралът, легитимността и целесъобразността не представляват или означават много, когато човек се стреми към нещо или някого. Това е причината, поради която похотта се счита за един от седемте греха.

Жаждата за някого може да бъде сбъркана с любов много лесно, тъй като обектът на желанието на човек може да приеме похотта на някого за него като силна любов. Но, както всички знаем, любовта е добродетелна и само вдъхновява хората да правят положителни неща, докато похотта може да бъде резултат от отрицателно вдъхновение. Може да е егоистичен акт да се харесаш само на себе си и да не се грижиш за чувствата или удоволствието на другия. Това е абсолютно условно; условието да постигнеш нещо или някой на всяка цена.

Влюбеност

Речниковите значения на влюбеността са:

Състояние на увлечение или акт на увлечение. Екстравагантна или глупава страст.

Влюбеността се отнася до моментно емоционално или физическо привличане към някого, когото харесвате, неговите маниери, техния външен вид, начина, по който говорят, ходят. Влюбеността може да бъде към някой, когото изобщо не познавате, например към знаменитости. Това е за много кратък период от време и почти се изтрива от паметта, след като намерите някой друг, към който да насочи чувствата ви. Веднъж увлечен, човек може да изпита същото чувство като влюбен. Но отново любовта не е условна, докато увлечението е свързано с харесване на някои особености на човек; загубите функциите и всичко свърши. Тази дума се отнася само за привличането на един човек към друг.

Резюме:

1. Влюбеността се отнася до моментното привличане на един човек към друг; похотта се отнася до силно желание за нещо или някого.

2. Влюбеността е между двама души. Страстта не е само за човек. Това може да бъде за власт, пари, живот и т.н.

3 коментара

  1. добра информация

  2. Вярвам, че една от основните причини за провалените връзки са хората, които не знаят разликата между любовта и влюбеността. И двете страни може искрено и искрено да вярват, че увлечението им е любов, която могат да намерят само след около година, така че в отношенията им вече няма взаимно привличане.

    • Съгласете се !, хората трябва да се отдръпнат малко в началото и да оставят тези чувства да се успокоят. Трудно е, но хората, които се увличат твърде бързо, са тези, които страдат най -много. От друга страна, другият човек чувства нещо истинско за влюбения човек, може да се окаже наранен, когато влюбеният срещне някой друг и да промени цялото внимание към друг човек

Вижте повече за: