Разлика между Лунното затъмнение и Пълното лунно затъмнение

Лунно затъмнение срещу пълно лунно затъмнение

Затъмнението е природно явление, което се случва, когато небесните обекти са временно блокирани; или чрез преминаването на небесното тяло в сянката на друг обект, или с преминаването на небесно тяло между два небесни обекта. Лунното затъмнение се причинява, когато Луната се премести в сянката на Земята. Може да се види, че лунните затъмнения се случват само по време на пълнолуние.

Лунното затъмнение продължава много по -дълго от слънчевото. Лунното затъмнение може да продължи от 30 минути до повече от час.

Лунното затъмнение е разделено на три типа: полупреградно, частично и пълно. Едно полулунно лунно затъмнение е това, при което Луната току -що преминава през полуземната земя. Частично лунно затъмнение настъпва, когато Луната премине в областта на Земята. Пълно лунно затъмнение се случва, когато Луната изцяло обикаля в областта на умбрата на Земята. Пълното лунно затъмнение съчетава трите фази. Луната не се вижда напълно тъмна при пълно лунно затъмнение.

При лунното затъмнение около 35 % от затъмненията са полуенбрални. Тези полулунни лунни затъмнения са много трудни за наблюдение дори с помощта на телескоп. Частичните затъмнения се случват около 30 процента от затъмненията и те могат да се видят. Пълното лунно затъмнение представлява 35 % от затъмненията. Пълните лунни затъмнения са наистина страхотни гледки за гледане.

При пълно затъмнение Луната придобива различни цветове, вариращи от тъмно кафяво/червено до жълто/ярко оранжево. Това оцветяване се дължи на земната атмосфера. Ако нямаше атмосфера, тогава Луната щеше да изглежда напълно тъмна.

Резюме:

1. Лунно затъмнение се причинява, когато Луната се премести в сянката на Земята. 2. Може да се види, че лунните затъмнения се случват само по време на пълнолуние. 3. Лунното затъмнение може да продължи от 30 минути до повече от час. 4. Лунното затъмнение е разделено на три типа: полупреградно, частично и пълно. 5. Едно полулунно лунно затъмнение е това, при което Луната току -що преминава през полуземната земя. Частично лунно затъмнение настъпва, когато Луната премине в областта на Земята. 6. Около 35 % от затъмненията са получести. Частичните затъмнения се случват около 30 процента от затъмненията. Пълното лунно затъмнение представлява 35 % от затъмненията. 7. При пълно затъмнение Луната придобива различни цветове, вариращи от тъмно кафяво/червено до жълто/ярко оранжево.

Вижте повече за: