Разлика между Лунното затъмнение и Новолунието

lunar-eclipse Лунно затъмнение срещу Новолуние

Лунното затъмнение настъпва, когато земята попадне между слънцето и луната по такъв начин, че блокира напълно слънчевите лъчи от достигането на Луната. Новолуние е фазата на луната по време на месечната й орбита, когато луната лежи между слънцето и земята. По време на тази фаза тъмната страна на луната е обърната към земята, следователно тя не се вижда с просто око.

Лунното затъмнение се случва само през нощта на пълнолуние, което означава, че Луната е от другата страна на земята от слънцето. Това е небесно събитие, което ще бъде видимо само за около час. Тъй като Новолунието или тъмната луна е фазата на Луната, която обикновено би причинила слънчево затъмнение.

По време на лунно затъмнение нощта обикновено започва с пълнолуние, а по време на затъмнението луната обикновено изглежда червена или медна на цвят поради слънчевата светлина, филтрирана от земната атмосфера, но обикновено остава видима и след това отново се връща до нормалното пълнолуние. Новолунието всъщност означава, че Луната няма да се вижда почти през цялата нощ с просто око. Първият видим полумесец на новолунието обикновено би бил видим за много тренираното око веднага след залез слънце.

Частично лунно затъмнение обикновено се случва два пъти годишно, но слънчевото затъмнение се случва приблизително на интервал от 18 месеца. Състоянието на новолуние е гарантирано всеки месец. В китайските календари Новолунието отбелязва началото на нов месец.

Резюме 1. Лунното затъмнение е, когато Земята се намира между Слънцето и Луната, блокирайки всяка слънчева светлина да достигне Луната, докато Новолуние се случва, когато по време на месечната лунна орбита Луната идва между Слънцето и Земята. 2. Лунното затъмнение се вижда от цялата нощна страна на Земята за период от почти 1 час, докато на Новолуние Луната не се вижда през цялата нощ. 3. Лунното затъмнение се причинява в нощ на пълнолуние, докато слънчевото затъмнение се случва винаги на новолуние. 4. Лунното затъмнение обикновено се случва два пъти годишно, докато Новолунието се случва веднъж месечно.

2 коментара

  1. попитах да получа отговор между фазите на луната и лунното затъмнение и не получих отговора, че искам нужда от повече информация

  2. Много благодаря. Проверих в цяла интернет тази информация, но не разбрах концепцията. Това беше единственият сайт с ясна информация

Вижте още за: , ,